Tízezrekkel is csökkenhet az egészségügyi szakdolgozók fizetése, mert március 1-vel megszűnt a közalkalmazotti jogviszonyuk és hatályon kívül helyezték a kollektív szerződésüket – írja a napi.hu. A portál azt írja, hogy április elején sokan szembesültek azzal az egészségügyi szakdolgozók közül, hogy a korábbi bérük 20-30 ezer forinttal, vagy akár ennél is nagyobb mértékben csökkent.

(Forrás: varosikurir.hu, Városi Kurír által)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
Épp tegnap mondta a fiam,hogy irgalmatlan sokat ügyeltek a párjával együtt,mert ugye ember nincs.A fizetésüket ahogy kiszámolták,ahhoz képest fejenként 100-100 ezerrel kevesebbet kaptak,vagyis az ügyeletekért egyáltalán nem kapnak pénzt.
Már elkezdtek munkahely után nézni,hogyha vége lesz a veszélyhelyzetnek,otthagyják az egészségügyet,mert fele ennyi munkával bárhol keresnek ennyit.Ezt szeretik csinálni,ehhez értenek,de váltanak,mert a kormány hülyének nézi az eü-s dolgozókat. Talán nem lenne ekkora a felháborodás kórházszerte,ha nem látnák azt,hogy mekkora [email protected]ágokra költ a kormány most,vészhelyzetben.10 tonna szarvasagancsból szobor a vadászati kiállításra, épül újabb stadion, 1 év alatt sportra 588 milliárd,az egyházaknak 153 mrd,és az egészségügyre mindössze 61 mrd. Szerintem ez mindent elmond orbán elmeállapotáról.
Nessy
@csipetke: Orbánéknak nem az első ilyen "béremelésük" a szakdolgozóknál, amivel csökkent a fizetésük. Ugyanis nagy ovációval bejelentik, hogy 15% béremelés, amiből a fele ab start adó és járulékok, viszont csökkenti, illetve egyes esetekben megszüntetnek pótlékokat, és az eredmény kevesebb fizetés, mint a "béremelés" előtt!
kereső
@Nessy: Illetve úgy történt az emelés, hogy az eddig alapfizetésen felüli pótlékokat egyszerűen beépitették az alapfizetésbe, miközben a pótlékok megszűntek.
Nessy
@kereső: Pontosan! De ameddig nem fognak a sarkukra állni, addig bolondot csinál belőlük pártunk és kormányunk!
folt
Azt mondja Orbán, hogy megbecsüli az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját
Közben mit csinál Orbán? Pandémia idején zsarolja, meglopja és elüldözi őket

„Ne figyeljenek oda, arra amit mondok, egyetlen dologra, figyeljenek, amit, csinálok!”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.