Egy korábban felvett hitelt váltott ki a BDPST Zrt. Tiborczhoz köthető más vállalkozók is részt vettek a jegybanki programban.

Tiborcz István ingatlancége is nagyértékű kedvezményes hitelhez jutott egy olyan programból, amelyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hirdetett meg – írja a Direkt36.

Tiborcz Istvánnak és ismerőseinek is jutott az állami olcsó hitelből

Az MNB még tavaly áprilisban hirdette meg a kedvezményes hitelprogramját NHP Hajrá néven a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került mikro-, kis- és középvállalkozások számára, ebből jutott 3 milliárd forintos hitel a BDPST Zrt.-nek.

A cikk szerint a cég a Szabadság téren található Adria-palota felújításához korábban felvett, kedvezőtlenebb kamatozású hitelét váltotta ki.

Tiborcz cégcsoportja milliárdos hasznot termel évente, a Forbes tavalyi becslése szerint ezzel a 60. legértékesebb magyar tulajdonú vállalkozás. A jogi besorolás szerint viszont még így is középvállalkozásnak minősül.

A Direkt36 szerint Tiborczhoz köthető más vállalkozók is részt vettek a jegybanki programban.

1,72 milliárdos kölcsönhöz jutott annak a Sájer Gábornak a vállalkozása, aki korábban Tiborcz közvilágítási pályázatokon taroló cégét, az Eliost vezette és kedvezményes feltételekkel kapott közel egymilliárdos nagyságú hitelt egy ismert pécsi szálloda felújítására Czéh-Tóth Márk, aki Tiborcz egyik közeli ismerősének az üzlettársa.

Forrás: 444.huhvg.hu 

Címlapkép: MTI / Burger Barna

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kissé felnőttem
"egyszer véget ér az álom egyszer véget ér a nyár..."
Gauntlet
Hogy egy nap se tud eltelni hogy ne csináljanak valami dühítő, bicskanyitogató dolgot!!!
Egy napot se!
RonaGyuri
ezt a hírt tőlem nem engedtétek be!!! =))
tudode
Ez így volt szokás a templom egerénél is, már 2011-ben
.
---- Orbán már törlesztette ötmilliós frankhitelét
www.origo.hu/itthon/20110917-blikk-orban-viktor-vegtorlesztette-otmillios-svajcifrank-hitelet.ht
------------------------------------
.
A zorbánklán az első!

.
Eladott Ország
" Írjuk oda a többihez, hogy a sokat emlegetett BDPST Zrt. 3 milliárd forintos (!) kedvezményes hitelt vett fel az Matolcsyék programjának segítségével. Ezzel váltotta ki egy budapesti ingatlanfejlesztéshez – a Szabadság téren található Adria-palota felújításához – korábban felvett, kedvezőtlenebb kamatozású hitelét. A foglalkozását tekintve miniszterelnöki vő cégének ez nemcsak azért érte meg, mert alacsonyabb lett a hitel kamata, hanem azért is, mert a fix kamattal kiküszöbölte a korábbi kamatkockázatot. Hát így. Legfőképpen ezért érdemes szeretni ezt a nyugatos országot, ahol nem csak az országvezető retyerutyájának, hanem mindenkinek egyenlő esélyei vannak a saját lábra állásra, és ahol nem egy küldetéstudatos, véresszájú nacionalista despota félfeudális uram-bátyám rezsimjének alattvalójaként nézi végig a nép, hogyan csavarják ki a kezéből a jelent, a jövőt, és nem ritkán már a múltat is. Csak az a rohadék oltásellenes, migránspárti baloldal ne lenne." cdn.shortpixel.ai/client/q_lossy,ret_img,w_600/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/12/tiborcz.jpg
human
@Gauntlet: És ez csak az amiről tudomást szerzünk az újságírók jóvoltából. A jégzhegy csúcsa.
Néro
Van az amikor olcsó húsnak nem híg a leve egy családi kifőzdében. Tényleg Lölö a Nemzeth Nagy Gáza nem igényelt? Elég nagy az arca ráférne még ez is. Onnan lehetne tudni , hogy Ő az igénylő mert az aláírás két X. Jaj három mert Dr. vagy mert okosabb mint az a cukrosember.
ómió
Tényleg "felháboritó"! Hisz' a Böszme - mint "legfőbb erkölcsi mérce" - őt is "földönfutóvá" tenné!
Aki Én
@ómió: Önerőből kb odáig jutott volna.
Így viszont közpénzmilliárdosok lettek egytől egyig, amit te látszólag nem nagyon fogsz fel a csekélyke képességeiddel, te szellemi totálkáros beteges hazudozó bolsi csicska. Szomorú, hogy neked nincs ellenedre, hogy milliárdosokhoz vándorol a közpénzünk. Bezzeg ha ezt valamelyik ellenzéki tenné. A te pofád járna leghangosabban, te félkegyelmű idióta. Akkor értenéd, mi? Habár akkor is csak segítséggel.
nezelodo
@ómió: Figyelmetlen vagy így hajnalban, a Sorost, meg a Bige műtrágyakirályt, az újsütetű ellenséget kihagytad. A Merkelről se kellene elfeledkezni, mert állítólag sokat tesz a miniszterelnökünk imázsának népszerűsítéséért.
Nessy
@Aki Én: ómiótól értelmes hozzászólást ne várj! Kisstílű provokátor. Vagy ami még rosszabb, ennyire ostoba!
namihami
Ha egyszer már csak ez volt képes kihúzni azt az elszegényedő családot a közelgő nyomorból.
A vége az lenne, hogy ezek a szállóra, a gyerekek pedig állami gondozásba.
""Ez a kormány a ""családok"" kormánya!"". Bizonyos családoké...
ómió
@Eladott Ország: Mindig az, akinek nincs? Látom, te is azért teszed!
ómió
@nezelodo: Nem kellek én ahhoz! Az "ártatlanokat" majd te - efftársilag - úgyis felsorolod! Netán meghazudod?
ómió
@Aki Én: Hát, ha te így efftársilag meghazudod, akkor "tutibiztos"! A közelmúlt milliárdosai legalább dolgoztak érte, hogy azok legyenek, nem úgy, mint az efftársiak, akik a 90-es években simán milliárdossá lopták magukat "privatizációilag", de mintha azidőtájt erről kusikáltál volna. Vagy manapság csak az elmeosztályról lettél ilyen "éleslátó"? Nem inkább fokozottan ráhazudó? Te makogsz lopásról? Azoknak a csáposaként, akik már többször is szétlopták az országot? Igazán "efftársi"! Valami komolyabb kezelést kérj magadnak!
nezelodo
@ómió: Ha egyszer a nagyközönség kedvéért, egy értelmes cáfolat kicsúszna válaszként a billentyűzetedből, talán nem tekintenék lipótmezei szellemiségűnek a szösszeneteidet! Megfontolhatnád, hidd el megérné.
Aki Én
@Nessy: ez az @ómió: tényleg ennyire ostoba.
csipetke
@nezelodo: 11:41 Azért ilyen erejét sokszorosan meghaladó dolgot ne várj tőle. Elég baj a nyomorultnak,hogy trollkodással keresi a kenyerét,azonkívül meg a kb 50 szavas szókincsével nehéz lenne okosat írni.-"bolsi,libsibolsi,böszme,efftársilag,ráhazud,lehazud, stb
@Néro: 10:12 Nem véletlenül választotta orbán ezt a félanalfabéta lölőt. Tudja orbán is,hogy ez olyan hülye,hogy bármekkora lóvét suvasztottak el a nagy közösből,ez nem fog lelépni a milliárdokkal,ez marad,mert itt játszhatja vele a nagy embert, bár nyilván mindenki tudja,hogy csak egy stróman.
human
@Néro: Mészáros Lőrinc is igényelt támogatást munkahely megtartásra aztán kirúgta a dolgozói egy részét. Ennyit nyertünk azon, hogy nemzeti oligarchánk van.
Néro
@human: Túúúúdom, Nem azért írtam hanem többiért.
ómió
@Eladott Ország: Leggazdagabb az országban? Már ezt is a "Zorbánra" kell hazudnotok, idiótája!? Ez a pártszemináriumi "házi feladatotok", vagy elmeosztályi "mindennapos"?
ómió
@nezelodo: Mit kéne cáfoljak? A hazudozásodat? Az öncáfoló! Vagy a "lipótmezei szellemiséged" ennyit nem vesz észre?
nezelodo
@ómió: Kösz a visszaigazolást, abból a húsz egynéhány szót tartalmazó szókincsedből valóban nehéz is lenne valami értelmeset összehozni...
ómió
@nezelodo:Már a te hazudozásodhoz is "szókincs" kell? Pár keresetlen szóval mindig "összehozod"! És most rajtam kéred számon? Így az "efftársi"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.