Erről Tállai András, a pénzügyminiszter helyettese beszélt a lapnak.

A Magyar Nemzet kérdésére Tállai András, a pénzügyminiszter helyettese elárulta, év közben pótlólagos nyugdíjemelés jöhet a vírushelyzet és amiatt, hogy az infláció a várt 3 százalék helyett 3,6 százalék lett. Ezért fognak év közben 0,6 százalékos kiegészítő nyugdíjemelést végrehajtani, ez a 2,5 millió nyugdíjasra vetítve 26 milliárd forintot jelent. 

Magyar Nemzet: évközi nyugdíjemelés jöhet a vírushelyzet és az infláció miatt

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Tállai András azt is hozzátette, hogy az infláció függvényében novemberben újabb kiegészítés jöhet. Az államtitkár szerint várhatóan nyár elején egy összegben megkapják az érintettek az első hónapkora járó 0,6 százalékos kiegészítő emelést, utána pedig ennyivel lenne több a havi juttatás. A kiegészítő emelés átlagosan évi tízezer forint pluszt jelent.

A Magyar Nemzet kérdésére – mi lesz, ha 3,6 százaléknál nagyobb lesz az infláció? – Tállai András azt felelte, hogy várhatóan az lesz a menetrend, hogy novemberben egy összegben, januárig visszamenően megkapnák a nyugdíjasok a kiegészítő emelést (általában ez a bevett eljárás a cikk szerint).

Az infláció miatt szükséges kiegészítő emelés mellett zajlik a kormány korábbi ígéretéhez híven a 13. havi nyugdíj visszaépítése is, idén negyed hónapnyival többet kapnak az érintettek – jövőre már félhavi nyugdíjjal jár több.

"A miniszterhelyettes szerint a tulajdonképpeni évközi nyugdíjemelés, azaz az előre hozott kiegészítés is azt a célt szolgálná, hogy a nyugdíjasok anyagi szempontból is minél könnyebben túlléphessenek a járványidőszakon"

- olvasható a cikkben.

Forrás: magyarnemzet.hu

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
3,6% inflacio? Miota a fideSS van soha nem volt 5% alatt, most van ugy 15%
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
évközi 0,6% nyugdíjkiegészítés? jah, ehhez gyorsan hozzá kell tenni, hogy ez 26milliárdot jelent a nyugdíjasoknak...na...így már jobban hangzik...sőt...még újra megemlíti a becsípődött13.havi nyugdíj visszaépítését is...

Mindenki boldog(?)
134.bátor
Megkezdődött a választási" mèzesmadzag" elhúzás. 2,5 millió embernek 26 milliárd..A Kispest pálya most 17 milliárdnál jár, 5 milliárddal indult. 100 ezer forintos nyugdijnál havi 600 Ft.. 1/2 kg csirkemell...
balos
Itt most kijelenthetem,hogy a tálai féléket az oroszok elvihetik kutyatápnak!@verőce21: téged nem merlek ajánlani,mert még ott is fertőznél!kipcsak-csicska!
Néro
De jó ! Majd boldogan kezet csókolnak tolvajuknak és orcájukon ragyogó mosollyal néznek a boldog Nemzethy jövőbe.
Yoda69
3,6% inflacio? Miota a fideSS van soha nem volt 5% alatt, most van ugy 15%
kereső
Na majd ebből vesznek a nyugdijasok ebédre egy Samsung tv-t.Beosszák, hogy elég legyen az egész hónapra. ( annak ugyanis csökkent ára)
kereső
Ez a 3,6 %, és az egész statisztika már a vicc kategóriájába tartozik. Pedig valaha egy tisztességes szakma volt.
karma1
Baxsza mar meg a magyar nemzet meg az osszes rohadt kormanylap is ezt a tetves stilust, ezt a "joHET", "emelkedHET" , "megadHATJUK" ...szofordulatokat a cimben!
Ez az a felteteles mod, amit ok SOHASEM teljesitenek, mindig csak belengetnek, amikor kezd egni a talaj a labuk alatt!
Eladott Ország
Örülhetnek a 2008 óta változatlan 28 500 forintból élő minimálnyugdíjasok, akik máris havi párszáz, évi mintegy 10 000 forinttal kapnak többet. De a legjobban a milliós nyugdíjjal rendelkezők ünnepelhetnek, akik ezzel havonta több tízezret kapnak készhez, egy év alatt pedig több mint 700 ezret. Mert ez így helyes: minél többen csúsznak le, minél brutálisabban nyílik a társadalmi olló, minél nagyobbak a különbségek az egyes emberek, foglalkoztatási és egyén csoportok között, annál jobb. Az állampárt szociális érzékenysége: nulla. Akinek kevés volt, ezután is kevés lesz, oldja meg, így járt, aki eddig sem volt rászorulva, az meg egyre jobban él. Mert a fidesz szerint ez így helyes. Hogy a nyugdíjemelés hetvenszeres különbséget generáljon a legszegényebbek kárára. Évtizedek óta ismert , hogy a nyugdíjak, a svájci indexálás nélkül elértéktelednek, de csak a süketek párbeszéde folytatódik.
ómió
Szóval, Böszme-féle nyugdíjlenyulás nem lesz!
Sziszifusz
@ómió: 10:06
Igen, igen !
Nem lesz "Böszme-féle" nyugdíjlenyúlás.
Az, hogy a magánnyugdíj megtakarítást ki nyúlta le, az mellékes. A lényeg, hogy megtette. Elvette és úgy elköltötte, hogy minden érintett "nagyon jól" járt.
Selmeczi Gabriella azt az ígéretét is beváltotta, hogy másfél éven belül, minden érintett egyéni számláján megjelenik az elvett nyugdíjmegtakarítás. De jó, hogy ez meg is történt ! ... vagy talán mégsem ?
Nessy
@ómió: Az biztos, hogy svájci indexálás nem lesz! Az pénzbe kerül! Ez a 3,6% infláció meg dajka mese! Valahogy akármerről nézi az ember az élelmiszerek, zöldségek, gyümölcsök, egyes szolgáltatások árát az előző év azonos időszakához képest, az sehogy sem annyi!
ómió
@Nessy: Az inflációt a KSH méri. Most is, régen is! Te meg "véleményezheted"!
ómió
@Sziszifusz: A "magánnyugdíj megtakarítást" ki nyulta le? Pufajkás és Bokros efftársaid! Ők nyulták ki az állami nyugdíjkasszából! Még akkor is, ha ti azt hazudjátok lenyulónak, aki azt visszatette!
Nessy
@ómió: Az tény, csak valamikor a KSH számolt külön pl. nyugdíjas kosár adatokat is. ugyanis a jelenlegi tisztított maginfláció, ami pl. a nyugdíjemelés alapja, nem tartalmazza az élelmiszerek jó részének,az idény jellegű zöldségeknek, gyümölcsöknek, a támogatott gyógyszereknek, egyes szolgáltatásoknak az árváltozását. Nagyobb súllyal veszi figyelembe a műszaki, ruházati,árváltozásokat! Olcsóbb lett a toronydaru, meg a LED tv. Azt meg aztán havonta vesz egyet a nyugdíjas. Apropó! Akciós okostelefonból lehet húslevest főzni?
Sziszifusz
@ómió: 11:12
Amit állítólag visszatett, aztnem tett vissza, hanem lenyúlta. Azt azoktól vette el, akik azt megtakarították. Nekik pedig semmi közük nem volt a pufajkásokhoz meg Bokroshoz.
Néro
Akkor ebből megyek Dubajba ! Huszonhat milliárdból futja. A Nagy Gáz csak 17 milliárdot kapott mégis meg tudta oldani. Akkor ennyivel többől biztos meglehet.
ómió
@Horizont: A ti időtökben, az efftársi "kormányzás" idején úgy mért? Így már értem a mostani hozáállásotokat! A magánnyugdíj-témát meg Sziszifusz efftársadnak fogom elregélni. Olvasd!
ómió
@Sziszifusz: Bizony nem! Még akkor sem, ha ezt hazudod rá! A háború után a nyugdíjrendszer úgy alakult, hogy az efftársaitok az addigi nyugdíjalapokat lenyulták, államosították és a nyugdíjba vonulók nyugdíját a még aktívak járulékbefizetéseiből fizették. Ez ment egészen addig, amig pufajkás és Bokros efftársaid egy törvénnyel "kiterelték" (kilopták) az állami nyugdíjkasszába befolyó nyugdíjalap nagyrészét, nyugdíjat nem fizető efftársi magánnyugdíj alapokba, hogy ott "fialjanak" az efftársaknak, miközben az aktuális nyugdíjakat nem volt miből fizetnie az államnak. Az állam ezért kénytelen volt az akkori nyugdíjakat államkölcsönből fizetni, emiatt is drasztikusan növekvő államadósságot vállalva. Jött is későbbiekben az efftársi államcsőd, ahogy a "nagykönyvben írva" meg van. Na, ezt az állami nyugdíjkasszából kilopott pénzt tette vissza a kormány az addig a "cehhet fizető" állam zsebébe és ti ezt hazudjátok lenyulásnak, miközben az jóval korábban volt! Éspedig általatok!
ómió
@Nessy: Ó, igen! "Valamikor" még nem kellett államcsődtől se tartani, "csak" a 2008. utáni években és az állam be tudott vállalni még olyanokat is, amiket később már nem. A statisztikai metodika meg nyilván ugyanaz, mint korábban volt, csak valahogy a Böszme érában még nem hápogtatok miatta!
kereső
@ómió: Valahogy kimarad az értekezésedből, hogy az első magyar szabadon választott országgyűlés vagyont juttatott- épületeket, állampapirt etc. az egészségbiztositási alapnak, a nyugdij alapnak- amelyekkel gazdálkodhatott. Ez volt 200-ig. 1998-2002 között az első orbán kormány idején már ismertük selmeczi szenátor asszonyt, aki ezeknek az alapoknak a biztosa volt- és meg is szüntették mindkettőt, a vagyont pedig államisották. Ez volt az első einstandja orbánéknak nyugdij ügyben. És ne gyere az efftársakkal, mert nem vagyok rá kiváncsi- a hazugságaidra meg végképp nem.
Nessy
@ómió: Fárasztó vagy. Jelenleg pont pártunk és kormányunk állapította meg, hogy rosszabb a helyzet, mint a világválság idején! Az MNben még volt a kedvező kamatozású IMF hitelből, és pont Orbán köszönte meg Bajnainak és kormánynak, hogy rendben adta át a gazdaságot. Egyébként az utolsó évben, pont a csődelkrülése érdekében törölte a 13. havi nyugdíjat, és a svájci indexálást! Azért árulja már el valaki, hogy elmúlt 10 évben, amikor "dübörgött a gazdaság", ebből miért nem sikerült valamit is visszaadni? Igaz, ezt a kormány egyszerűbben oldotta meg. Megszűnt a tb és a nyugdíj, mint önálló külön kassza, a járulékokat adó formájában a NAV szedi be, és kerül egyenesen a költségvetésbe, ahol már szabadon lehet vele rendelkezni. Tényleg, hány száz milliárddal tartozunk Oroszországnak, Kínának? A többiről, amiről hivatalosan nem tudunk?
ómió
@kereső: És? Mekkora volt az a "vagyon"!? Tessék-lássék, valami! Tény, hogy abból nyugdíjfizetésre nem futotta! Azért is szűnt meg! És ez nem "einstand" volt, hanem egy korábbi szükségtelen lépés "visszacsinálása"! Szóval, Bokros efftársadék nyugdíjlenyulását és annak következményét ez nem befolyásolta. Még, ha lehazudnád, akkor se!
ómió
@Horizont: Ja! Látom! Téged a valóság mindig megröhögtet! Agydonorod még nincs? Akkor talán értenéd is, amit olvastál!
ómió
@Nessy: Bajnai "rendben átadta"? ))))))) Orbánnak talán el kellett volna méginkább riasztania a pénzpiaci szereplőket tőlünk azzal, hogy "kibontja az igazság minden szeletét"? Nevezetesen, hogy évek óta a fejünk felett lóg az államcsőd réme? "Vicces gyerek" vagy! Aki meg a 13. havi nyugdíjat először elvette (az újaknak), az Böszme vezéretek volt, aki meg még az intézményét is törölte, az libás efftársatok! Visszaadni meg bármit is csak az képes, aki ellopta! A visszaállításhoz viszont a gazdaság felpörgetésére volt először szükség, hogy alapja is legyen a visszaállításnak! Oroszországnak meg Kínának pedig pontosan annyival tartozunk, amennyiért majd megépül Paks 2 és a déli vasútvonal. Ez belátható, nem úgy, mint az, hogy 2002-2010. között mitől emelkedett meg 14000 milliárddal az addigi 8000 milliárdos államadósságunk, miközben azon semmit nem vettünk, semmit nem építettünk és senki/semmit nem támogattunk, inkább népzsebeltünk ezerrel!
ómió
@Horizont:Dugulj el, szarkupac efftársnő, ha - értelem hiányában - csak szaröklendezésre vagy képes! Addig se bűzlesz külön-külön!
Nessy
@ómió: Vedd már le a narancsszínű szemüveget, mert komoly agykárosodást okoz! Talán még nem visszafordíthatatlan az állapotod.
evacica
@ómió: A baj, csak az, hogy a közgazdasági ismereted a 0 egyenlő!Kína és Oroszország feléaz eladósodást még a dédunokád is nyögni fogja, ha megvalósul! Hasznunk meg dupla 00!
Nessy
@Horizont: Nem, de a remény hal meg utoljára
JAJMÁR
Ezek szerint év végén már nem akarnak adni, majd valahogy kiszámolják, hogy a nyugdíjak értéke nemhogy csökken, de még növekszik is. Pedig csökken.
kereső
@ómió: 1998,07.08 törvény első orbán kormány. Levezényelte selmeczi szenátor asszony– a kormány úgy döntött, hogy egy vagyonkezelési konstrukció segítségével
juttatja vissza a tb-alapok összesen 60-80 Mrd Ft értékű vagyonát az ÁPV Rt.-hez, illetve
kisebb mértékben (további 4,6 Mrd Ft-nyi ingatlan vagyont) a KVI-hez. Az ÁPV Rt. és a
Magyar Állam erre vonatkozó megállapodást 1999. március 16-án írták alá. A tranzakcióban a magyar államot nem a PM, hanem a Miniszterelnöki Hivatal képviselte.7
Érthetetlen módon a szerződés készítői arra sem figyeltek, hogy az ÁPV Rt.-nek elegendő időt
biztosítsanak a vagyon értékesítéséhez, így arra volt szükség, hogy az 1999 végén lejáró
vagyonkezelési szerződést egy külön aktussal, egy évvel meghosszabbítsák. Pénzügyi
értelemben azonban a szerződést az ÁPV Rt. 1999 végéig teljesítette: az OEP-nek 22,3
Mrd Ft-ot, az ONYF-nek 42,4 Mrd Ft-ot utalt át. Ennek a vagyontömegnek a nagyobbik
része két éven belül eladtáka
, de - például - a Richter akkor 23 Mrd Ft-ra becsült részvény-csomagja még 2017-ben is az állami vagyonkezelőnél volt"
kissé felnőttem
elvtársak vagy urak igérgetünk ??? ja majd ha a számlán lesz addig duma meg tán handa- banda majd ha megjőtt szólok de ettől még nem leszek fideszes szavazó
ómió
@kereső: És? Az a 60-80 milliárd - nyilván erre később ők is rájöttek - az alap későbbi növelése korlátai miatt jóformán egy havi nyugdíj kifizetéséhez se volt elég, nemhogy egy nyugdíjrendszer fenntartásához. Ebből is látszik: az alapokat a 40-es évek végén lenyulni sokkal könnyebb volt, mint később visszaállítani lehetett volna. Maradt a járulékalapú nyugdíjrendszer, amit meg az efftársak azzal döntöttek be, hogy a járulékok nagyrészét törvényileg - senkit meg nem kérdezve - az államot eladósítva, magánpénztárakba terelték, lopták. De most ők hazudják másra, hogy "ellopta a manyupot"! Jellemző!
ómió
@evacica: Amit a dédunokád is nyögni fog, "közgazdzseni", az az a 14000 milliárdnyi államadósság-növekmény, plusz annak éves refinanszírozási kamatai, amit az efftársaid 2002-2010. között úgy "vívtak ki" nekünk, hogy azon semmit nem vettek, semmit nem építettek és senki/semmit nem támogattak belőle, hanem helyette inkább ezerrel népzsebeltek! Abból van nekünk, nem 00, hanem negatív "hasznunk"! De neked - úgy tűnik - az ilyen a "nyerő"!
ómió
@Nessy: Attól, hogy neked a vörös szemüveg már előrehaladott agykárosodást okozott, nem kéne ezt másra hazudnod! Vagy az agykárosodásod ebben is megnyilvánul?
ómió
@Horizont: Oda, baromarc seggfej efftársnő - ha már így írtad alá, csak szexileg járok! Te meg merülj alá az efftársi latrinába, ha már az a "szinted"!
Nessy
@Horizont: Valóban neked van igazad! Teljesen reménytelen. Még csak "ráhazudni" sem kell.
ómió
@Horizont: Még mindig nem merültél alá, bolsi latrinabúvár efftársnő!? Inkább itt bűzlesz továbbra is? Legalább a böszmeszart töröld már le a pofádról!
ómió
@Horizont: Üdvözöllek, gyökér agyatlan faszparaszt! Én ómió vagyok. Viszont, nyugodj meg! Nem költözöm hozzád!
ómió
@Horizont: Már azt se tudod, hogy "írtál alá", bolsi fajkretén!? Hát, úgy, hogy "gyökér agyatlan faszparaszt"! Én nem másoltalak, fajkretén, hanem a neveden (ahogy aláírtál) szólítottalak! Vagy ott, ahol vagy, az elmeosztályon ennyi nem "esik le"? Ha meg nekem ajánlod a beutalót a pszichiátriára - ergo saját magadhoz - és én azt elutasítom, akkor meg nézel, mint zombi sült hal a tepsiben? Látom, agyhiány szindrómád van. Vagy az kell a Lenin Díjadhoz?
ómió
@Horizont: Most meg ezt hazudod rám, bolsi fajgörény, miközben egy mondat megértése is "áthághatatlan akadály" fajkreténségednek!? Merülj alá, szarkupac latrinabúvár, ne másra hazudd a mocsokegódat!
ómió
@Horizont: Még mindig nem merültél alá, bolsi latrinabúvár!? Ne bűzölögj itt feleslegesen!
ómió
@Horizont: Üdvözöllek, gyökér efftársnő! Ha kusikálnál, kezdd magaddal!
silber13
@ómió: Kuss neked, majd a hájas csúti zsebhokizó ellopja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.