A Parlament megszavazta a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságát – írja a HVG.hu.

"Fidesz arra készül, hogy '22-ben elveszti a választást" – állítja a magyar politológus
Fotó:Pixabay

Az ellenzék szerint a

Fidesz annyira tart egy esetleges kormányváltástól, hogy elkezdték kiszervezni a hatalmukat.

Az új állami szerv a szerencsejátékot, a dohányboltokat és a felszámolásokat fogja felügyelni, a hatóság elnökét pedig a miniszterelnök nevezi ki 9 évre.

Azt szeretnénk, hogy egy olyan intézményrendszer jöjjön létre, ami megerősíti a fogyasztóvédelmi hatóságok ellenőrzési jogköreit, és a köz érdekét szolgáló erős, egységes állami szerepvállalást biztosít

- nyilatkozta Schanda Tamás fideszes politikus az ATV Híradójának.

A DK szerint ugyanakkor az új állami szervezet létrehozása semmi másról nem szól mint a Fidesz hatalmának bebetonozásáról.

Úgy gondoljuk, a Fidesz arra készül, hogy '22-ben elveszíti a választást, de szeretne utána is azokon a területeken hatóságként megmaradni, ami normális esetben egy kormány feladta. A javaslat lényege, hogy a Fidesz egy önálló új hatóságba szervezi át azokat a területeket amelyben a Fideszhez, a NER-hez közelálló vállalkozók az elmúlt 12 évben rengetek pénzt, sok milliárdot kerestek

- mondta Sebián-Petrovszki László.

A Jobbikos Z. Kárpát Dániel is hasonlóan vélekedik, szerinte

egy párhuzamos államapparátust épít ki a kormány, hogy minél nagyobb vagyonelemeket tudjon a saját ellenőrzése alá vonni, és ott tartani. Egy esetleges kormányváltást követően is.

majd azt is elmondta az ATV Híradójának, hogy:

Olyan ez mint a trónok harcában annak idején, amikor benézünk egy függöny mögé, és mindenhol ott egy szőke fürt és egy szempár, egy Lannistert mindenhol találunk. Ugyanezt valósítja meg a Fidesz a magyar gazdaságban és politikában. Megpróbálja a saját Lannistereit bebetonozni minden kormányzati pozícióba

Az ATV Híradójának mind a két ellenzéki képviselő arról beszélt, hogy egy 2022-es ellenzéki győzelmet követően jogállami keretek között, jogállami eszközökkel meg fogják szüntetni a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságot és a kormány többi, ehhez hasonló intézkedésének következményeit.

Forrás:ATV.hu
Címlapkép:Pixabay

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Ha ehhez az ellenzéknek lenne érdemi mondanivalója, valamilyen értelmes jövőképe, akkor azt adnák elő, nem az előválasztással folytatnának szemfényvesztést...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
csak szólok az álmodozóknak, hogy ébresztő!...ha hatalomra(ba)kerül a mostani ellenzék, és valami csoda folytán nem marakodnak durván a jólfizető posztokért, akkor sem bírják
szusszal majd az uralkodást...ugyanis a fidesz/kdnp mindent megszerzett, ahol megkerülhetetlenek maradnak...
...ébresztő...amíg álmodoznak ki is legyen min. eln. jelölt, addig pont üres lesz a húsosfazék...még velőcsont sem marad...

Ébresztő!
Néro
Hát ha csak elveszti az új miniszterelnök elmodhatja amit Antal József annó : Tetszetek volna forradalmat csinálni. Ha nem akkor ez a tolvaj banda ugyanúgy lelép mint Simliske és éli világát halálra röhögve magát idióta szavazóin. Egyébként is esténként pííízszámolgatás közben hahotázva csapkodják térdüket , hogy a sok debll még éljenzi is őket mint a Nemzethy megmentőket.
Pálinkás Pál
de hát ez nonszensz...váltás után radikálisan visszaszerezni...nem bírósággal kell fenyegetőzni, az hatástalan...
Béla333
Remélem az ellenzéki csapatnak meg konkrét terve van arra az esetre, hogy mi van, ha megnyerik a választást '22-ben.
Pálinkás Pál
@Béla333: sajna nem nagyon hallom...jakabon kívül senkitől...fegyőr egy kis pöcs...olyan orbán féle
human
@jesz: Bizony ügyes trükk volt alapítványba szervezni a felsőoktatást és fidedueseket ültetni a kuratóriumba. Ugyanis a felsőoktatásnak új kormány esetén is működnie kell. Azaz kénytelenek lesznek a pénzeket a fidedzeseknek utalni akik persze ellopják.
Valahogy ezt az alapítványi akármit jogilag meg kell kerülni úgy hogy az oktatás se bénuljon le.
Béla333
Az '22-es ellenzéki győzelem esetén valami olyan menetrend kellene, mint amilyet Fekete-Győr hirdetett meg a 3-30-300 napos programmal!
Ez alapnak Jó lesz!:

"De nézzük, mit akar a Momentum. Az első 3 nap:

Amilyen gyorsan csak lehet, megalakítanák az új kormányt. Azt írják, hogy ha kell, a győzelem másnapjától minden nap az utcára vonulnak, kikényszerítve a köztársasági elnöktől, hogy ne húzza az időt, azonnal kérje fel a győztes miniszterelnököt az új kormány megalakítására.
Megakadályoznák a bizonyítékok eltüntetését, azonnal csatlakoznának az Európai Ügyészséghez, és az EU pénzmosás elleni szerveinek segítségét is kérnék, hogy felgyöngyölítsék a pénzmozgásokat.
Repülőtérről nem szállhatna fel magángép, nem mehetne el politikus 1 hónapon keresztül.
A közbeszerzési eljárásokat, uniós pályázatokat azonnal felfüggesztenék.
Állami hirdetésstopot rendelnének el.
Elindítanák a "Felcsúti Pert", ami a rendszer felépítőinek, fő gazdasági politikai aktorai elleni eljárás lenne.
hvg.hu/itthon/20210228_Felcsuti_Per_FeketeGyor_program_momentum

A 30 és a 300 napos programjuk is szimpatikus, ezt kellene részletesen kidolgozni!
verőce21
Ha ehhez az ellenzéknek lenne érdemi mondanivalója, valamilyen értelmes jövőképe, akkor azt adnák elő, nem az előválasztással folytatnának szemfényvesztést...
Pálinkás Pál
@human: el kell felejteni a jogot addig...amíg a pénz visszajön...a fideszt sem érdekelte soha...tákolmányt kidobni a választás másnapján...
tudode
Minden jel arra mutat, hogy a felcsúti nemzetvezetőnek jól jött a járvány, amellyel kapcsolatban háromféle, olyan veszélyhelyzetet tartat fenn, mintha nem vírus, fegyveres erők támadták volna meg azt az országot, amelyet már magának építget:
.
----- MESTERTERV ÉS SLAMPERÁJ A KÜLÖNLEGES JOGREND VILÁGA
jelen.media/interju/mesterterv-es-slamperaj-a-kulonleges-jogrend-vilaga-1408
.
Mely szerint két klg. jogrendet tartat fenn a tömeges migráncsveszély nélkül! ((( Különben a klgs jogrendet fegyveres támadás esetén rendelik el normális körülmények között, amikor az országgyűlés nem máködik, szabadkezet adva a mindenkori vezetőnek a gyors intézkedések eldöntése céljából.)))))
---------------------------------------
.
Ahogy alakul a világjárvány, mindent megtéve a négymilliómodik szuri bedöfésétől kísérleti laboratóriummá változik a fegyelmezetlen ország, mint az un. terasz rajzáskor, akkor amikor 2-3 hét kellene a védettség kialakulásáig.
.
TaktiKÁZIK az egyeduralkodó a hatalom, és a pénz bűvületében, és jobban tenné ha kipraktiKÁZNÁ a győzelmét, annak érdekében, hogy saját megát csúsztassa el egy rohadó narancshéjon, mivel az ellenzéki összefogás vagy mi gyenge felkészültségű ahhoz, hogy helyretegye ezt a lerombolt, kizsigerelt államot, mert ha bármilyen státuszban bekerül a parlamentbe kezdődik előről a 72 órás moratórium, a hugyszabó Kossuth tér, mivel már gesztenyesütőnek sem mehet ki az utcasarokra az un.
.
----- A magánember
www.youtube.com/watch?v=XzpLsRDszzg&t=172s
.
Ciki!
solidedge
Nagy költségvetési hiány, korlátozott hozzáférés a nemzeti vagyonhoz, a fideszes oligarcha, megmozdulások, sztrájkok, lejárató kampány. Ezzel kell számolnia az ellenzéknek győzelem esetén. És akkor jön a szöveg, hogy bezzeg a Fidesz idején még működött az ország, de a baloldal megint tönkre vágja.
kereső
Ők- az ellenzéki pártok, úgy gondolják- én meg úgy gondolom, hogy orbán ezt a lépést, valamint a még következőket akkor is meglépné, ha 98 %-on állna a támogatottsága, és a 2022-es győzelem már a zsebében lenne. Ez az "úgy gondolom"- orbán habitusából, és a NER lényegéből fakad. A NER-ben nincs szükség parlamentre sem, sem semmiféle más diszletre, amely azt mutatná, hogy itt demokratikus jogállam, és parlamenti demokrácia működik. Ezek a lépések- a közoktatás "kiszervezése" az egyházakba- és ezzel együtt a pedagógusok közalkalmazotti stűtuszának megszűnése, az MTA üres burok- a kutatók közalkalmazotti státusz megszűnése, a felsőoktatás dettó( meg fog szűnni az oktatók közalkalmazotti státusza), a közgyűjteményi-és levéltári dolgozók, valamint a könyvtárosok közalkalmazotti jogviszonyának megszűnése, az eü dolgozók jogviszonyának megváltoztatása- mind, mind abba az irányba mutat, hogy orbán teljesen leszámol mindazzal, ami az állam rendező-szervező feladatait-és funkcióját jelentette. Ami az államnál marad, az az adók beszedése- és azoknak kenyérként/korbácsként való használata az elosztásban. Ebbe az irányba mutat az önkormányzati rendszer eljelentéktelenitése- a terv, hogy "prefektusok" irányitják majdan a településeket, és önkormányzatokat. Soroljam még??- minden abba az irányba mutat, hogy az eü ellátás teljesen kiszerveződik az államból- alapellátás nélkül/ biztositási alapon, és magáneü-ben lesz. Valamennyi szociális alapú ellátást talán meghagy. Ami lesz az orbán/fideSS és az egyházak.Persze lehetséges, hogy egy idő után már a fideSS sem kell.Úgyhogy ezek a lépések nem igazán mutatnak a vereségra való készülésről. Mindehhez nagyon kapóra jött a járvány, és z arra való hivatkozásként a "különleges" jogrend/alaptörvény ellenesen/, ami felgyorsitotta a folyamatot.Lehet, hogy tévedek- de a főleg 2018 óta megtett lépések mind ebbe az irányba mutatnak.
Csizmás Kond
Lehet mérlegelni, latolgatni, de a végén mindig az nyer akiben több esélyt látnak a választók. Az ellenzék mai állása szerint náluk nem számít semmi egyéb csak a csere, ez pedig soha nem nyert és nem is fog.
Úgy ellenkezni, hogycsakazértis mindenben az ellenkezőjét állítani mindenben amit valaki kimond az nem hozzáértést hanem bődületes butaságot jelent, mert bár nincs az a kormány vagy hatalom hogy mindenkinek megfeleljen és mindent úgy csináljon hogy az egységesen elismerést nyerjen, azért olyan sincs hogy semmit ne csináljon jól, egyetlen megmozdulása se tetszedjen ahogy a mai nyafogók sipítozzák.
Csizmás Kond
@Horizont: Természetesen, de ugye nem azt akarod ezzel mondani hogy a te állításod szentírás ?
Béla333
@Horizont: 08.39
Csak ne az legyen, hogy a megnyert választás éjszakáján halljuk azt, hogy "Hú b+! Megnyertük, most mi a fenét csináljunk...???!!!
Van idő, gondolkodjanak, dolgozzanak!
balos
Szerintem pedig nyerni fognak,mert még mindig olyan koholmányokat írnak meg törvénynek ami a malmukra hajtja a vizet!Arra is figyeljetek akik 30 éven belül meghaltak "azok mind rájuk szavaznak 2022ben"!
NKF
Arany szíveim,nem örülök a sok Fideszes seggnyalóknak!Sőt kibaszottul utálom őket.
De a baloldali egylet,nulla!Összefosás Koalició!Ebben a járványhelyzetbe megmutatták
igazi arcukat.
gina
Amit ez a banda szeretne azt a nép pedig nem, és akkor az ellenzék fogja megváltoztatni a törvényeket a maguk javára,, aljas szemetek,bötrtönbe minden taggal OV t orosz kőbányába deportálni
gina
@NKF: Idióta nem tudod mit zagyválsz,, látszik a 10 es IO d,,,mit tett OV és elmebeteg bandája, halottakat halomra produkált azt tud semmit többet, most isszák majd meg a levét,,, az emberek a szar keleti vakcina után utazni sem tudtnak, mert nagy pofájuk volt az EU ellen de a pénzért csúszik mászik ez a zsiros cigány
Csizmás Kond
@Horizont: á...dehogy, én csak leírom a pillanatnyi véleményeimet.
Csizmás Kond
@Horizont: ...szerintem ha találkoznának az sem volna miről beszélni...
Csizmás Kond
@Horizont: ...hasonló lenne mint a hitgyülis paródia...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.