Hajnalban eltűnt a paksi áramtermlés fele, az okokról egyelőre nem jelent meg hivatalos tájékoztatás. Ha nem lesz nagyon felhős az ég, akkor a dél körüli idősávban zömmel a napelemekkel termelt áramot fogyasztja az ország. Vasárnap hajnal 3 óra körül történt valami a paksi atomerőműben, majd egy órával később beszakadt a villamos energia termelés is Pakson. A termelés jelenleg (vasárnap, 11. 50 óra) is csupán fele a névleges 2000 megawattos teljesítménynek, ami akkor is feltűnő és kevés, ha április 30. óta az 1-es blokkon előre tervezett nagyjavítási munkálatok zajlanak, és az az 500 MW most (azóta) nem adódik a hálózatra. A paksi nukleáris erőmű teljesítménye - ahogyan az az országos teherelosztó és rendszerirányító Mavir hivatalos oldalán is látható: két lépésben csökkent, és az elmúlt 8 órában az adatok nem korrigálódtak. Paks jelenleg fele teljesítményen termel, információink szerint a Paks-2 és a Paks-3 reaktorblokkok teljesítménye csökkent. Utóbbinál a termelés fele esett ki; a...

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Őszinte hírt, válemányt, helyzet jelentést ne is várjunk a maffiától. Pont úgy viselkednek, mint annakidején az oroszok/ukránok a Csernobili eseményeknél!
Ellenzék! Derítsétek már ki mi a fene folyik itt!
Ezért tartunk benneteket is el...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.