Az Európai Parlament a világjárvány alatt „többször volt inkább a probléma része, mintsem a megoldásé” – írta Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán csütörtök este.

Varga Judit most az Európai Parlamentnek ment neki: „többször volt inkább a probléma része, mintsem a megoldásé"
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Úgy tűnik, nincs ez másképp a járvány elleni védettséget igazoló európai digitális zöldigazolványról szóló tárgyalások során sem – közölte a miniszter, hozzátéve: míg a tagállamok egyetértenek abban, hogy polgáraik számára milyen igazolást tartanának elfogadhatónak, addig az Európai Parlament képviselői akadályozzák a megállapodás elérését.

Varga Judit azt írta: mivel a tárgyalások a közegészségügyi helyzet védelme érdekében a szabad mozgást korlátozó intézkedéseket érintik, a tagállamok úgy gondolják, hogy ennek rendszerét az Európai Parlament bevonása nélkül is meg tudják valósítani, ezért álláspontjának meghallgatása eleve egy gesztus részükről.

A helyzetet jól jellemzi – fogalmazott –, hogy már a nemzetek Európája eszméjének népszerűsítésével egyáltalán nem vádolható Politico hírportálnak is feltűnt, hogy egyre több nemzeti kormány teszi fel a kérdést: miért kellene hirtelen bevonniuk az Európai Parlamentet olyan döntésekbe, amelyeket az elmúlt évben még a szomszédjukkal sem egyeztettek.

Az igazságügyi miniszter szerint „pontosan ez az a kérdés, amelyet egyre gyakrabban kellene feltennünk”.

Az európai intézmények magától értetődőnek tartják, hogy az unió kizárólag csak úgy fejlődhet, hogy egyre több hatáskört vonnak el a tagállamoktól. Mi másképp gondoljuk. Erős Európát csak erős tagállamok építhetnek

– tette hozzá.

Kitért arra: az Európa jövőjéről szóló, május 9-én indult konferenciasorozat egyik alapkérdése, hogy milyen irányba fejlődjön tovább az Európai Unió.

Mi azt a megközelítést képviseljük, hogy hatásköröket csak olyan esetekben adjunk át az uniónak, amelyekben a tagállamok nem tudják hatékonyan elvégezni az adott feladatot. Nem több, hanem okosabb Európára van szükség, és ezt már a liberális média is kezdi felismerni

– írta Facebook-oldalán Varga Judit.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Egy korsó hideg barna
Vitézkötéses juci visszafizette már a jogtalanul felvett CSOK ot ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Egy korsó hideg barna
Vitézkötéses juci visszafizette már a jogtalanul felvett CSOK ot ?
volvós
Juditka !! Nem útálnak még az EU-ban ??? Mert Magyarországon nem vagy népszerű, ezt érezni kellene... Dehát igazi papagájként elvegetálsz a viktorka bábjaként !!
simmering73
Úgy hiányzott a művésznő, mint üvegestótnak a hanyatt esés.
nezelodo
Eddig úgy láttam, hogy a megállapodásokat az EU-ban éppen a mi Kekecünk vétózta meg és csaknem mindig ő maga volt a probléma, és nem a megoldás.
csak úgy....
a hári jános is hasonló gúnyát hordott mint ez a férfias nem gender menyecske!
-még a nótára is emlékszem,hogy :www.youtube.com/watch?v=A4XgozJ-G3I
human
Próbálják folyamatosan az EU ellen hergelni a Magyarokat mindenki tudja, hogy miért. Sajnos el kell ismerni, hogy Orbánék nagyon kitartóak tudnak lenni. Ha 10 év kell hozzá, akkor 10 év alatt vezetik ki az országot először az EU-ból, majd a teljes európai kultúrkörből. Peking lesz az új Brüsszel. Csak ezt majd most szeretnünk kell.
verőce21
"Nem több, hanem okosabb Európára van szükség, és ezt már a liberális média is kezdi felismerni." -

Az embernek többféle identitása van, de a három legfontosabb: a vallási, a nemzeti és a nemi...

Európában a vallási identitást a Nagy Francia Forradalom kezdetével, nyugaton már lényegében felszámolták. A nemzeti identitás felszámolása az EU létrejöttével a legjobb úton halad...,
a nemi identitás felszámolása, a "kereszténységben", a liberális őrület kiteljesedésével, lényegében elkezdődött...!
(Ehhez a hazai lipsiség is teljes odaadással asszisztál!)

Európában, ennek az őrületnek a Közép-Európa-i országok állanak még ellen, nyugodtan kijelenthetjük, hogy Orbán vezérletével...
Talán meg tudjuk még menteni Európának ezt a részét, mert a Nyugat már elveszett, feloldódik a beáramló erős vallási és nemi identitású gyülevész hordában...
justhpeter
Amikor utat tör az emberen a gondolkodás nélküli szervilizmus, akkor ilyen szösszenetek jönnek ki belőle. Vagyis szerintem több gondolkodás kevesebb megfelelési kényszer.
Másik dolog: Judit eddigi nyilvános szereplésein ha nem is a legmodernebb divat szerint, de igényesen öltözködött. A képen látható ruhadarabot el kell felejteni, úgy néz ki benne mint a legolcsóbb guminő, ebben sem az országot, sem saját magát nem képviseli.
ómió
EU Parlament? Kriptobolsikkal tele most az tartja a Bolsevikok Összeurópai Kongresszusait!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.