Állami hitelből vették meg a Gellért Hotelt, de ugyanígy komoly állami szerepvállalással emelkednek ki az új ingatlanok a budai Bikás park mellett is. A leggazdagabb magyarok között jegyzett ingatlanmilliárdos az MFB hiteléből vásárolta meg a szállodát. A Direkt36 oknyomozó központ most arról ír, sok Tiborcz Istvánhoz közeli szereplő kap hitelt az állami banktól. 2019-en jelentették be, hogy a brit tulajdonos a magyar Indotek Csoportnak értékesíti a patinás budapesti Gellért Hotelt, azt azonban most derítette ki a Direkt36, hogy az adásvételt szinte teljes egészében az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank (MFB) finanszírozta. A bank az üzlethez 8,8 milliárd forintos hitelt nyújtott a 11. leggazdagabb magyar, Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó Indoteknek. Az Indotek azt közölte a lappal, hogy minden esetben megpályáztatja a bankokat, a kiválasztás során pedig a finanszírozás költsége mellett figyelembe vesznek más szempontokat is, például a hitelbírálat hosszát. Ezek...

Forrás: forbes.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ludas Matyi
@Horizont: eppen ezt akartam en is mondani! Ha egy Jellinek Daniel a Strohmann a bankoknak akkor azt vasarol meg amit jeppen akar. Es ö azt allitotta, hogy a sahat erejevel es penzevel epitette fel, azt amit elert. Röhejes! Ha a Hös utcai Lakatos Jozsi mögött allnanak a bankok akkor most az öve lehetne a Gellert Hotel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.