Közösségi oldalán üzent a főpolgármester.

Karácsony Gergely: "A mai szégyenteljes napon az ellenzéknek nem a parlamentben van a helye, hanem az utcán"

Fotó: Facebook

A mai szégyenteljes napon az ellenzéknek nem a parlamentben van a helye, hanem az utcán. Mert a gyűlöletkeltés, bármelyik társadalmi csoport emberi méltóságának a szándékos megtiprása, az önkormányzati vagyon kiárusítása és az ország Kínának való kijátszása nem kormányzás, hanem uralkodás. A szűk 1 százalék uralkodása a békét és tisztességet akaró 99 százalék felett

- írta keddi Facebook-posztjában Karácsony Gergely.

Hozzátette:

A fontos, tán legfontosabb kérdésre nekünk kell jól felelnünk: ki, mi veszélyezteti a gyerekeinket? Szerintünk nem az, ha este tíz előtt Harry Potter film megy a tévében, hanem az a kormány veszélyezteti a gyerekeinket, amelyik elárulja a jövőjüket. Az a kormány veszélyezteti a gyerekeink jövőjét, amelyik ma a parlamentben 150 milliárdot akar elvonni a magyar felsőoktatástól, de minden egyes magyart el akar adósítani Kínának a kommunista elitegyetem érdekében. Az a kormány veszélyezteti a gyerekeink jövőjét, amelyik a vidéki magyar fiatalok boldogulását szolgáló Diákváros helyett Kína gazdasági és hatalmi érdekeit szolgálja ki az adófizetők pénzéből. Az a kormány veszélyezteti a gyerekeink jövőjét, amelyik ma a parlamentben életben akarja tartani a kiszolgáltatottságot eredményező rabszolgatörvényt.

Majd úgy folytatta, utalva a mai hírekre az autópálya-mutyi kapcsán, hogy:

És igen, az a kormány veszélyezteti a gyermekeinket, amelyik még az utakat is el akarja adni alólunk vagy egy fideszes oligarchának, vagy kínai befektetőnek, vagy mindkettőnek egyszerre.

"Igen, tudjuk, hogy mától közpénzmilliárdokból fenntartott propagandagépezet fogja hazugságokkal elárasztani az országot. Igen, ebben élünk tíz éve már. Ezt tervezi, ezt akarja a Fidesz. De itt az ideje, hogy ettől ne megijedjünk, hanem felvegyük a kesztyűt, hogy a jól kiszámítható propagandanyomás alatt ne gyengítsük, éppenhogy megerősítsük közösen elfogadott értékeinket és a közöttünk lévő együttműködést. Ha ez a kormány, ha a Fidesz csak arról tud, és csak arról akar beszélni, ami megoszt – nekünk ragaszkodnunk kell ahhoz, ami összeköt. Ha ők szétszakítani akarják az országot – nekünk újraegyesítenünk kell majd 2022-től" – írta Karácsony.

A közös listát állító pártok vállalják, hogy a megosztás és gyűlöletkeltés helyett társadalmi békét teremtenek” – ez áll a hat ellenzéki párt, a Jobbik, a DK, az MSZP, a Momentum, a Párbeszéd és az LMP által közösen elfogadott értéknyilatkozatban. A hatpárti közös értéknyilatkozatból is az a magatartás következik, hogy az ellenzék pártjai nemcsak egy megosztó és gyűlöletkeltő törvényjavaslat, hanem a megosztó és gyűlöletkeltő rendszer ellen is tiltakoznak azzal, hogy kivonulnak ma a parlamentből

- zárul Karácsony posztja.

Címlapkép: Facebook

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Olyan sok szégyenteljes nap volt már , hogy az ellenzéknek nem csak ma, hanem már régen nem a "parlamentben" kellene poltizálnia, hanem az utcán.Elkéstél Gergely- ez már csak "jóváhagyás" a részedről, mert már tegnap-és tegnap előtt eldöntötte a többség.
NKF
Hát Kamu Gerinek én is megmondom hol a helye!A b.. p...ba!
Nyírfa
És most? Most mit lépsz, Gergely? A magyar parlamentben ülő képviselők szembe köpték a hazájukat.
Nyírfa
@Eladott Ország: Meleg van, járvány, foci-eb, a levelezésbe beleturkáló főnök, titkosszolgálat. Még csak az hiányzik, hogy feljelentsen a szomszéd, és éjjel csengessen a TEK.
Ez egy átlag-magyar hozzáállása a saját életéhez. Úgyhogy nincsen bátor, kitartó tömeg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.