Pénteken hajnalban Alexander De Croo belga miniszterelnök azt mondta, hogy az Orbán Viktorral lefolytatott vita ezúttal más volt – írja a 168.hu.

Össztűz zúdult Orbánra – A belga miniszterelnök szerint el kellene gondolkodnia azon, hogy Magyarországnak van-e még helye az EU-ban
Fotó: JOHN THYS / POOL / AFP

Ez volt az első alkalom, hogy a teremben lévők nagy többsége és egy tagállam között ilyen nyílt, majdhogynem konfrontációra került sor, és ahogy a kollégáimtól hallottam, ez eddig példátlan. Az Európai Tanácsot mi mindig egy olyan helynek tartottuk, ahol az emberek szabadon beszélhetnek, de azt diplomatikusan teszik.

- mondta, majd azt is hozzátette:

Ez nem egy diplomatikus vita volt, ez eléggé konfrontatív volt

– magyarázta.

Arra a kérdésre, hogy van-e még helye Magyarországnak az Európai Unióban, De Croo azt mondta:

remélem, ez az a kérdés, amivel Orbán úr is hazatér, vagy legalább ezzel alszik el. Szerintem nem számított arra, hogy a találkozó így alakul.

De Croo szerint ez nem a szokásos Kelet-Nyugat vita volt, mondván néhány balti és kelet-európai állam szintén kritizálta Budapestet.

Mark Rutte is hasonló kérdést fogalmazott meg még a csütörtöki munkavacsora előtt

Viktor, ha ezt csinálja, miért akar egyáltalán az EU-ban maradni?

Forrás: 168.hu
Címlapkép: MTI/EPA pool/John Thys

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pokróc
@Gyurka80: Ha kibaxnak az Eu ból te és mindenki az ingyenkonyhánál fox sorbanállni 1 tál levesért és ha szerencséd van ,kapsz tejjegyet 1 hónapra két litert . kb ilyen erős a csúti nagytudásu szabiharcosod csodaországa EU nélkül .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyurka80
@csak úgy...: Te németektől osztod itt az észt? Akkor inkább puszilgasd a migránsaidat, meg rakd az ablakodba a szivárványos zászlót!
magyar1
Az a baj, hogy ezek akik bírálják ezt a törvényt olyan gazditól kapják a parancsot aki érintett ez ügyben. Mert szerintem a németek de a franciák sem akarnak buzi gyerekeket és 90 %-a a népnek nem az és nem pedofil, tehát a demokrácia ott nem működik, nálunk meg a többség jónak látja.
Edmond Dantes
@Shikari: Na,a honlap buzija megszólalt a kultúrált szókincsével.
csak úgy....
@Gyurka80: buta shikari gyuresz,te csókolgasd a seggemet! szegény orbán ,egy marhacsordával körülvéve...,csoda ha bedilizik!? :)
Gyurka80
@csak úgy...: Te csak úgy vagy hülye, vagy edzed magad?
Yoda69
@sgl: orban arra jatszik hogy minket tegyenek ki az EU-bol, mert akkor o felteheti a kezet, hogy nem o akar kilepni, o csak a haza megmentoje akar lenni. Igy a csordaja szemeben talan meg hiteles is maradhat.
Persze a jelenlegi szabalyok szerint ezt az EU nem lepheti meg, de a szabalyokon lehet valtoztatni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.