A NER hatalma ugyanis egyenlő Orbán hatalmával. Ha az meggyengül, a NER-en is repedések keletkeznek és ha elég nagy a repedés, jöhet az összeomlás.

A hvg360-on jelent meg egy interjú – melyet a Népszava szemlézett -Török Gábor politológussal, aki szerint a homofóbra formált pedofiltörvénnyel a kormány úgy számolt, hogy az szavazatokat hozhat a Fidesznek a hazai környezetben, úgyhogy szerinte ezzel kapcsolatban nem állítaná, hogy "mellényúltak". A politológus ugyanakkor azt nem vitatta, hogy a nemzetközi környezete ennek a törvénynek már más kérdés, ott sok kellemetlenség származik a jogszabályból, de egyelőre még nem lehet megállapítani, hogy a kormány hogyan is gondolkodik a törvényről, mert még a kampány felfelé csavarását végzik.

Török Gábor: a NER összedőlése csak Orbánon múlik

Fotó: Facebook/Orbán Viktor/videórészlet

Török szerint azt láthatják, hogy a nekik fontos szavazói csoportokban pozitív a visszajelzés a törvényre, az pedig vélekedése szerint mindig is érdektelen volt a Fidesz számára, hogy a megcélzott, 2,5-3 milliós szavazóközönségen kívül ki mit gondol.

A politológus úgy látja, ez a téma is odakerül a brüsszeli bürokraták, Soros György, a migráció, a rezsicsökkentés ügye és a "bohócellenzék" mellé: vagyis hogy egyik oldalon van a Fidesz, a másik oldalon mindenki más ellenség. 

Török Gábor szerint ez egy veszélyes játék, ezt nem is vitatja, de van egy olyan meggyőződése, hogy a hatalomgyár emberei magánemberként egyáltalán nem így gondolkodnak. Szerinte ugyanakkor ez egyszerű matek: egyes ügyekben a társadalmi többséget kell megcélozni és ha sikerül szembe állítani egy jól körülhatárolt kisebbséggel, akkor a politika addig sikeres lesz, ameddig van a szavazótáborban erre fogadókészség.

A politológus úgy látja, a Nemzeti Együttműködés Rendszere (NER) egyenlő Orbán Viktorral, a mostani hatalom leginkább személyi hatalmat jelent személyi függőségi rendszerrel és irányítással. A NER megdöntése Orbán hatalmi helyzetének, ennek a függőségi rendszernek a lebontásával indulhat meg, mert a NER hatalma annyi, amennyi Orbán hatalma. Ha ebből veszít, az repedést okozhat, ha nagyon meggyöngül, akkor a NER is összedőlhet, ez a tétje a 2022-es választásnak Török Gábor szerint.

Forrás: hvg.hu/360, nepszava.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
orbánnak őrült szerencséje van, hogy ennyi becstelen és ostoba ember van itt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
orbánnak őrült szerencséje van, hogy ennyi becstelen és ostoba ember van itt.
csak úgy....
rákosi irígykedve néz föl a pokolból..
tudode
Ez már olyan morbid, mint amikor
.
Józsi bácsi elmegy a zaciba, hogy beadja a TV-t.
Útközben találkozik az Orbán Vityával. Mondja neki az Orbán:
- Józsi bácsi hát ne adja be a TV-t a zaciba, mert jövő héttől nagyon jó műsorok lesznek benne!
- Tényleg?! - kérdezi az öreg - és milyen műsorok fiam?
- Hétfőn én leszek,
Kedden a feleségem,
Szerdán a családom,
Csütörtökön a pártom!
Péntek-Szombat-Vasárnap - az emberek!
Na az öreg hazamegy, az asszony meg kérdezi tőle, hogy miért nem adta be aTV-t a zaciba?
Mire Józsi bácsi:
- Találkoztam az Orbánnal, és azt mondta, hogy jó műsorok lesznek, ezért inkább visszahoztam!
- És milyen műsorok lesznek?
- Hétfőn: A Félkegyelmű,
Kedden: A makrancos Hölgy,
Szerdán: A rém rendes család,
Csütörtökön: Ali Baba és a 40 rabló,
Péntek-szombat-vasárnap: A Nyomorultak
------------------------
.
De azért márt a NER hallgatás fala is megszólal, mert érzik a vesztüket
.
----- Szabad szemmel - Orbán hatalmas tehertétel, csak kérdés, hogy az EU meddig akarja még cipelni ezt a ballasztot
nepszava.hu/3122842_szabad-szemmel-orban-hatalmas-tehertetel-csak-kerdes-hogy-az-eu-meddig-akarja-meg-cipelni-ezt-a-ballasztot
---------------------
.
De
.
Kövér László elmondta meddig marad az EU-ban Magyarország
.
www.portfolio.hu/unios-forrasok/20210708/kover-laszlo-elmondta-meddig-marad-az-eu-ban-magyarorszag-491684
.
'''''Magyarország az unió tagja marad, ameddig az össze nem omlik - jelentette ki Kövér László házelnök a Mandinernek adott interjújában. A politikus majdnem biztosnak tartja, hogy ezt megéli, mert szerinte a közösség fenntarthatatlan pályán mozog gazdasági, társadalmi, szellemi és erkölcsi értelemben egyaránt.""" (...)
-------------------------
.
Mert
.
---- Matyi es a Hegedus - Huzd Ra, Gitar
www.youtube.com/watch?v=F4saLUOVtPo
--------------------
.
Sose halljunk meg!
Toller Béla
A kulcs a pénz ! Ha sikerülne visszafogni az EU pénzeket, ez a banda szétesne, orbán nem tudná táplálni a bagázst! Így aztán nem teljesen rajta áll, hogy mi lesz ! Valamit az ellenzék is hozhat, a 2 - 2,5 milla orbánfan meg talán leküzdhető a másik 3- 4 millával ! Utána meg azonnal intézkedni kell !
Aki Én
@fideszes gyökér: ...és az mennyire jó. Bográcsban.
rokker33
Nah ostobák lehet menni szavazni ha nem kértek a cigóból ne csak a fotelban legyen nagy pofátok!
Eladott Ország
@Toller Béla: Verhofstadt belga politikus: " Mi fizetünk mindent, de Magyarország népének kell a demokrácia gátolóját, a Karmelita kolostorból a börtönbe küldeni!"
olkt.net/wp-content/uploads/2020/11/inbound7189895738697411349.jpg
Az istállót a magyaroknak kell kitakarítani, az EU ezt nem teszi meg helyettünk. A gonosz és az önkény uralkodik Magyarországon!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/154976266_1062142030932370_4869816315530297839_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=DUV3uOyXTd0AX-pKG5G&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=7967846b4c1e179de7b153fa22f19505&oe=60F05E70
Gauntlet
Orbána fő efftárs, akit annyira megbízhatónak tartottak (mert köpött már a seregben is) hogy kiengedték Angliába (ahol semmi se lett, mert hazajött politizálni!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.