Az egyeztetések már zajlanak a kormány és a munkaadók között – írja a telex.hu.

Kiderült: ennyire emelkedhet jövőre a minimálbér
Fotó: Pixabay

Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára a Világgazdaságnak beszélt arról, hogy már zajlanak az egyeztetések a kormány és a munkaadók között a jövő évi minimálbér és garantált bérminimum emeléséről – írja a telex.hu.

A várakozások szerint jövőre 200 ezer forintra emelkedhet a minimálbér, ami idén 167 400 forint. A garantált bérminimum 260 ezer forintra nőhet, ez idén még 219 ezer forint.

A gazdasági lap cikke szerint nagy adócsökkentés is várható, a szociális hozzájárulási adó mértéke 2017 után ismét 5 százalékkal mérséklődhet – írja az MTI.

Forrás: telex.hu
Fotó: Pixabay

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
Tehát nagy a baj, kell az államkasszába az alaposan megemelt minimálbérrel együtt járó befizetendő adó és járulék.
Gondoljuk bele, a 200 bruttóból a delikvens kézhez kap kb 150 ezret - attól függ mennyi a családi kedvezmény, stb. - és maga a kifizető vállalkozás is 50%-ot fizet be az alkalamazottja után.
alkalmazottaknál ez hatalmas ütés ezért jön a fekete munka csalás,
Egyéni válllakozónál ez sok esetben kigazdálkodhatatlan, többen visszaadják elmennek feketébe ők is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
...miközben az árak a félmilliós nettó jövedelmet tennék szükségessé,- a dolgozóknak?
(A heréknek pedig igen vissza kellene magukat fogniuk,- mint a méh családoknál?)
ómió
@Eladott Ország:Megint felfeszítetted, bolsi idiótája, az Athina Híradó "archívumát"? Az való neked, meg a kreténségi továbbképző! Az a 27%-os ÁFA, bolsiék fajbarma, az efftársi tetübandád államcsődkivívó ténykedésének "hozadéka"! Tudod, tetüfi, az a helyzet, amikor minden hitelből-finanszírozásra van beállítva (ahogy lopó és hazudozóbajnok Böszme vezéredék tették), miközben egy államcsődben lévőnek már senki nem ad kölcsönt! Na, ilyenkor idehaza még az utolsó -fillért is össze kell kaparni a talponmaradáshoz! Amúgy a tetüfajtádat a 2%-os áfaemelés így kiakasztja? Amikor még Bokros efftársadék az élelmiszerek áfáját 12%-ról 25%-ra emelték - nyilván az "efftársi jóléti rendszerváltás" jegyében - akkor az idióta pofád, mintha kusikált volna! Vagy ott az elmeosztályon, ahonnét prédikálsz, a 13%-os áfaemelés bakfitty a 2%-oshoz képest? Közben meg közpénzszórást hazudozol? Akkor, azt hazudd meg nekünk, hogy a 2002-2010. közötti 14000 milliárdos államadósság-növekményből (a korábbi 57 év államadóssága 8000 milliárd volt!) mit vett, mit épített, kit/mit támogatott a bolsi tetübandád, már azon túl, hogy ezerrel népzsebelt!? Aztán mély összefüggésekben hazudd, ám, meg, merthogy senkit/semmit! De, akkor, hova lett az a 14000 milliárd? Csak nem ellopta - "elközpénzszórta" - a mocsokbolsi bandád!? Na, innét folytasd a tetübolsi hazugságaidat!
Nessy
@Shikari: Mit meg nem tud az ember! Van "gender befolyás" alatt álló helyesírási szabály is! Legalább egyszer olvasná el a sok "genderező", hogy mit jelent ez a fogalom! Aztán elmondhatnák Kövér, meg Novák elvtársaknak is, hogy ne tartsanak előadásokat a nők elvárt szerepéről a parlamentbe, ugyan is az az valóban a gender elmélet része!
Shikari
@Nessy: Nem érdekel, hogy mit ír erről a szabálykönyv, hanem, hogy kik és mire sajátították ki ezt a kifejezést!
Nessy
@Shikari: Helytelenül a t. jobboldal! Néha elgondolkoztató, hogy egyik, másik fogalmat helytelenül használva, kisajátítva mennyire megszédíthetőek emberek a XXI. században.
Shikari
@Nessy: Nekem nincsenek kétségeim, kik törnek világ hatalomra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.