Az egyeztetések már zajlanak a kormány és a munkaadók között – írja a telex.hu.

Kiderült: ennyire emelkedhet jövőre a minimálbér
Fotó: Pixabay

Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára a Világgazdaságnak beszélt arról, hogy már zajlanak az egyeztetések a kormány és a munkaadók között a jövő évi minimálbér és garantált bérminimum emeléséről – írja a telex.hu.

A várakozások szerint jövőre 200 ezer forintra emelkedhet a minimálbér, ami idén 167 400 forint. A garantált bérminimum 260 ezer forintra nőhet, ez idén még 219 ezer forint.

A gazdasági lap cikke szerint nagy adócsökkentés is várható, a szociális hozzájárulási adó mértéke 2017 után ismét 5 százalékkal mérséklődhet – írja az MTI.

Forrás: telex.hu
Fotó: Pixabay

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
Tehát nagy a baj, kell az államkasszába az alaposan megemelt minimálbérrel együtt járó befizetendő adó és járulék.
Gondoljuk bele, a 200 bruttóból a delikvens kézhez kap kb 150 ezret - attól függ mennyi a családi kedvezmény, stb. - és maga a kifizető vállalkozás is 50%-ot fizet be az alkalamazottja után.
alkalmazottaknál ez hatalmas ütés ezért jön a fekete munka csalás,
Egyéni válllakozónál ez sok esetben kigazdálkodhatatlan, többen visszaadják elmennek feketébe ők is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Shikari
@ibn Said: Otthon véleményezgess, ne a hazánkban!
ibn Said
@Shikari: Nem vagyok én Román mint TE!
Shikari
@ibn Said: Soha nem leszel magyar! És sértegesd a kurva, tevebaszó anyádat!
ibn Said
@Shikari: Én MAGYAR vagyok! Kaptam állampolgárságot Rogán Antaltól a letelepedéis kötvényért cserébe!
Shikari
@ibn Said: Soha nem leszel magyar! Maradsz, aki vagy!
Nessy
meg lehet nyugodni. Beépül az árakba marad a 27% ÁFA, ergo mindannyian fizetjük. A költségvetés nyer. Magasabb ár , több ÁFA befizetés. A nyugdíjasok megszíják! Miután 3 % inflációval számol a jövő évi költségvetés, csak ezt nem beszélik meg az árakkal, ahogy már évek óta teszik.
sgl
Tehát nagy a baj, kell az államkasszába az alaposan megemelt minimálbérrel együtt járó befizetendő adó és járulék.
Gondoljuk bele, a 200 bruttóból a delikvens kézhez kap kb 150 ezret - attól függ mennyi a családi kedvezmény, stb. - és maga a kifizető vállalkozás is 50%-ot fizet be az alkalamazottja után.
alkalmazottaknál ez hatalmas ütés ezért jön a fekete munka csalás,
Egyéni válllakozónál ez sok esetben kigazdálkodhatatlan, többen visszaadják elmennek feketébe ők is.
ibn Said
@Shikari: te sem vagy az mégis minden magyarokat érintő dologba beleszólsz!
Eladott Ország
11 év Orbándúlás után: Rekordmértékű a gazdasági visszaesés, legmagasabb az infláció ,rekordmértékű a költségvetési hiány, rekordméretű az államadósság, a forint gyengült leginkább az összes valutákhoz képest, legalacsonyabb a minimálbér, legalacsonyabb a minmiálnyugdíj is, leg...leg.. ,ha nem akarunk tartósan Európa Bangladese lenni, lépni kell.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/212727956_1140652636414642_7812535761224491223_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=WWvtKoN_7o8AX-eYh2I&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=ce706017742443d47f15d069ba0ca70f&oe=6125F5C6
Mióta a fidesz van hatalmon éllovasból sereghajtó lett Magyarország.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/51198101_554584025021509_2481533753172688896_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=6lrfLHdhbBIAX8ac0NA&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=d3de79558998af3f15a05d867cf6a8b3&oe=6124D80D
Nessy
@Eladott Ország: De akik nyertesei ennek garázdálkodásnak, meg akiket a királyi média elszédit, vagy pár kiló krumpliért adják a szavazatukat, azoknak itt minden nagyon szép, minden nagyon jó, kormányunk meg mindennel meg van elégedve!
Eladott Ország
@Nessy: Csak sajnos sokba fog kerülni, már így is leszakadtunk, melyhez talán egy emberöltő is kevés lesz, még a volt keleti blokk utolérése is. Európától , az Euró bevezetésétől meg csak távolodunk.
Macskaszem
Jaj de jó, ezzel a tempóval tán még Romániát is utolérjük. Bammeg!!!
ómió
Böszmééknél még az adó- meg járulékemelés dívott!
lusta
@Nessy: Tavaly több adó folyt be az szja-ból, mint a multik adóbefizetéséből.
Shikari
@ibn Said: Migráncs! Neked a fajtádnál a helyed! Iszkiri!
Eladott Ország
@ómió: ma, 10:19 ♦ A bűnöző többgenerációs román cigány és politikai bárca nélküli kurva, ezt adta a népnek...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/120162884_952503945229513_1330872782478175973_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-3&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=Xvr6cNzWgrIAX-zw2Gf&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=eb967b273262e8307bc59e4af99c631c&oe=6125FCF6
A fidesztől a legnagyobb és legaljasabb disznóság a világcsúcstartó 27 %-os forgalmi adó! Akkora luxusban élnek és van pofájuk a legszegényebb embereket ilyen durván megsarcolni,az alapvető élelmiszerekre költött pénznek az 1/3-át bezsebelik! Közben úgy szórják a közpénzt, hogy az embernek eláll a lélegzete! Hencegnek az ezer éves magyarságukkal, pedig a történelmünk folyamán ilyen szemérmetlen úri réteg nem terpeszkedett a Kárpát medencében! Minden törvényük, minden intézkedésük a hatalmuk bebetonozását szolgálja, egy kiváltságos réteg hatalmas falat épített maguk köré, ahová már be se tekinthet a földönfutó magyar!
szegfue
@Shikari: "Aggódok" az egészségedért... még a végén infarktust kapsz.:)) Egyébként is miből gondolod, hogy @ibn Said: adatlapja igaz?! Vélhetően a Tiéd sem... Ha tényleg vállalkozó vagy, akkor sokkal többet kellene "konyitanod" a gazdasági témákhoz, nem csupán annyit, hogy "libsik, nem magyarok, hazafiak, stb..."
Shikari
@szegfue: Téged miért érdekel, hogy ki vagyok? Nem szeretnék ismerkedni. Amúgy pedig, hogy mihez értek, szigorúan a magánügyem és nem is szoktam itt senkivel megosztani. Látod, téged sem faggatlak!
Az a pojáca pedig a nevéért kapta tőlem a migráncs megszólítást, az anyja emlegetését pedig a románozásért!
Akik nem tisztelik a magyarságot, azok nem érdemelnek egyelen jó szót se tőlem!
ibn Said
@Shikari: " És sértegesd a kurva, tevebaszó anyádat!"
te nagyon "magyar" és-sel nem kezdünk mondatot, és az "anyám" nem tud tevét baszni, de baszatni tudná magát!
Olyan buta vagy hogy azt már leírni sem lehet+
Persze a lényegre sosem válaszolsz, csak személyeskedsz! Nem vagy te senki-semmi csak egy rakás szerencsétlenség!
lusta
A 200 ezer forintos minimálbér ellenére is folytatódik a bérleszakadás az eus országokhoz képest.
Nessy
@szegfue: Vannak, akik a tényeket vagy nem ismerik, vagy nem is akarják, nem tudják érdemben megvitatni, ott jön a személyeskedés, a libernyák, a nem magyar, a hazaáruló,az efftárs, a fajgörény, etc.
szegfue
@Shikari: 14:24 Egy pillanatig se képzeld, hogy bármilyen módon én "ismerkedni" szerettem volna Veled!!! Valószinüleg felszinesen olvastad el az irásomat, mert én csak az állitottam: vélhetően a Te adatlapod sem az igazságnak megfelelően van kitöltve, hiszen akkor többet értenél egyes gazdasági természetü témákhoz. Ugyhogy ne képzeljél bele többet, mint amennyiről szólt!
Egyébként meg miért is kellene "tisztelnem a magyarságot"?! Tudod a tiszteletet ki kell érdemelni, ha tetszik, ha nem!
namihami
Na nyuggerek, mit gondoltok, hogy ezzel a minimálbéremeléssel leginkább kivel lesz [email protected]? Igen, kitaláltátok---VELETEK.
Mert ez a bérkiáramlás, még ha feltételezzük, hogy a gazdaság képes lesz finanszírozni és talpon marad az összes szereplő, akkor is minden (értitek---MINDEN) itthon termelt és behozott áru árának drasztikus emelkedését fogja magával hozni. Ami egyrészt a termelőnek a saját jövedelmét kell, hogy fedezze, másrészt a dolgozó megnövekedett bérét kell, hogy lecsapolja. Egyedül az állam jár jól a befolyó többlettel, ami neki szétosztható pénzzé válik. (eddigi tapasztalatunk alapján már azt is tudjuk--kinek)
És most a nyuggerek. Ti fogtok kapni egy ""matolcsys, orbános, káeshás"" inflációs százalékszámot, amivel kitörölhetitek. Biztos közületek is jár valaki vásárolni. Ha még elhiszi azt a bizonyos 3,6 %-ot, akkor vagy hülye vagy fideszes. Na,ti ezt a 3,6%-ot fogjátok kapni és töröljétek a szemeteket.
Végül: A szavazóhelységeket kéretik rendezett kettes sorokban megközelíteni és jónyugger módjára a Fidesz-jelű kőrbe az x-et behúzni.
Shikari
@szegfue: Talán azért kéne tisztelned a magyarságot, mert köztük élsz. Ha pedig itt pocskondiázod a magyarokat, joggal vetődik fel, miért nem utazol haza?
Shikari
@ibn Said: Öcsibogyó! Azzal kezdek mondatot, amivel akarok. A gender felfogás szerint pedig a mutter is tevékenykedhet tevével!
Okoskodj csak a libsi nyomiknak, hiszen te is az vagy!
terlasz
Az emelés nagyobbik részét úgyis az állam nyúlja le...
Lepényleső
...miközben az árak a félmilliós nettó jövedelmet tennék szükségessé,- a dolgozóknak?
(A heréknek pedig igen vissza kellene magukat fogniuk,- mint a méh családoknál?)
ómió
@Eladott Ország:Megint felfeszítetted, bolsi idiótája, az Athina Híradó "archívumát"? Az való neked, meg a kreténségi továbbképző! Az a 27%-os ÁFA, bolsiék fajbarma, az efftársi tetübandád államcsődkivívó ténykedésének "hozadéka"! Tudod, tetüfi, az a helyzet, amikor minden hitelből-finanszírozásra van beállítva (ahogy lopó és hazudozóbajnok Böszme vezéredék tették), miközben egy államcsődben lévőnek már senki nem ad kölcsönt! Na, ilyenkor idehaza még az utolsó -fillért is össze kell kaparni a talponmaradáshoz! Amúgy a tetüfajtádat a 2%-os áfaemelés így kiakasztja? Amikor még Bokros efftársadék az élelmiszerek áfáját 12%-ról 25%-ra emelték - nyilván az "efftársi jóléti rendszerváltás" jegyében - akkor az idióta pofád, mintha kusikált volna! Vagy ott az elmeosztályon, ahonnét prédikálsz, a 13%-os áfaemelés bakfitty a 2%-oshoz képest? Közben meg közpénzszórást hazudozol? Akkor, azt hazudd meg nekünk, hogy a 2002-2010. közötti 14000 milliárdos államadósság-növekményből (a korábbi 57 év államadóssága 8000 milliárd volt!) mit vett, mit épített, kit/mit támogatott a bolsi tetübandád, már azon túl, hogy ezerrel népzsebelt!? Aztán mély összefüggésekben hazudd, ám, meg, merthogy senkit/semmit! De, akkor, hova lett az a 14000 milliárd? Csak nem ellopta - "elközpénzszórta" - a mocsokbolsi bandád!? Na, innét folytasd a tetübolsi hazugságaidat!
Nessy
@Shikari: Mit meg nem tud az ember! Van "gender befolyás" alatt álló helyesírási szabály is! Legalább egyszer olvasná el a sok "genderező", hogy mit jelent ez a fogalom! Aztán elmondhatnák Kövér, meg Novák elvtársaknak is, hogy ne tartsanak előadásokat a nők elvárt szerepéről a parlamentbe, ugyan is az az valóban a gender elmélet része!
Shikari
@Nessy: Nem érdekel, hogy mit ír erről a szabálykönyv, hanem, hogy kik és mire sajátították ki ezt a kifejezést!
Nessy
@Shikari: Helytelenül a t. jobboldal! Néha elgondolkoztató, hogy egyik, másik fogalmat helytelenül használva, kisajátítva mennyire megszédíthetőek emberek a XXI. században.
Shikari
@Nessy: Nekem nincsenek kétségeim, kik törnek világ hatalomra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.