Szakértők szerint, ha nem történik jelentős változás, idő kérdése csupán, hogy mikor üt be a krach. Nem is meglepő, hogy a fiatal munkavállalók zöme egyáltalán nem is számít állami nyugdíjra, míg folyamatosan emelkedik a nyugdíjkorhatár, ami a munkaerőpiacra is nagyobb nyomást helyez. A probléma hátterében két jelentős tényező áll itthon – ahogy arra Lantos Tamás szakértő is rámutat elemzésében – a magyar felosztó-kirovó rendszerben a terhek nagyját az aktív korú lakosság viseli. Csakhogy a demográfiai arányok egyre sebesebb tempóban változnak, évről-évre kevesebben lesznek azok, akik befizetnek a nyugdíjkasszába. Közben többen vannak a nyugdíjaskorúak. A másik erősen befolyásoló tényező a nagy fokú elvándorlás.. A lapvetően négy út áll az állam előtt:növelik a nyugdíj korhatárt;csökkentik a nyugdíjakat;növelik a fizetendő járulékok mértékét;teljesen átalakítják a nyugdíjrendszert.

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyar1
Szomália? De ott legalább nem fizetnek nyugdíjjárulékot.
verőce21
Jelenlegi nyugdíjrendszerben a jövedelemtranszfer nem a gazdagoktól a szegények felé, hanem éppen fordítva, a szegényektől a gazdagok felé áramlik...
Macskaszem
Korrupció csökkentés? Az meg se fordul a bunkó fejükbe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.