Azt nem tudni, hogy miért született ez a döntés, mert indoklás nincs a Magyar Közlönyben, de a kormányhatározat azonnali hatállyal lépett életbe.

A 444 cikke szerint a hétfőn kiadott Magyar Közlönyben jelent meg egy kormányhatározat Orbán Viktor miniszterelnök szignójával, a következő címmel:

A Kormány 1568/2021 (VIII. 9.) Korm. határozata a terrorellenes intézkedések megvalósításához kapcsolódó kiadások fejezeti kezelésű előirányzat túllépésének jóváhagyásáról

Hirtelen plusz négymilliárd forintot engedélyezett a kormány terrorelhárításra

Fotó: Illusztráció/YouTube/police.hu/videórészlet

A kormányhatározat értelmében legfeljebb 3,95 milliárd forintnyi plusz költést engedett meg a kormány a "terrorellenes intézkedések megvalósításához kapcsolódó kiadások" költségvetési alsornál, vagyis ennyivel több pénzből gazdálkodhat a Belügyminisztérium.

A kormányhatározat azonnali hatállyal lépett életbe, a döntést viszont a Magyar Közlönyben nem indokolták.

Forrás: 444.hu

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FL4K
Az is rohadék, aki elfogadja, holott tudja, hogy nincs rá semmi szükség, miközben más ágazatok meg szenvednek a pénzhiánytól.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
fosik a csúti geci...kormányváltás után hajdút is a sittre...
Gulyás
@Pálinkás Pál: Hajdú belügyminiszter lesz!
Pálinkás Pál
@Gulyás: legfeljebb vácon vagy szegeden...orbán böri kormányában...
Gulyás
@Pálinkás Pál: Ááááááááááááááááá! Kevés ahhoz ez az ellenzék!
Nessy
Most már csak terroristákat kellene keresni! Adjanak fel hirdetést a Magyar kormány megbízásából.
Terroristákat keresünk. Bér megegyezés szerint. Kezdés: azonnal.
Emmersson71
@Nessy: Vicc...(?)

Bayerzsótány olvasta a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek.
Felhívta őket, de kiderült hogy nem állásajánlat.
ómió
Ez az! Védekezzünk az anarchia ellen!
FL4K
Az is rohadék, aki elfogadja, holott tudja, hogy nincs rá semmi szükség, miközben más ágazatok meg szenvednek a pénzhiánytól.
tudode
Félelemkeltésnek már 2015-ben is bevált, amikor a menekültek "csak" át szerettek volna menni Germániába. a kedves vezető által, az az a megszállot országán:
.
----- Germany Help Us 2015. 08. 30. Budapest Keleti Tranzit Zone Demonstration short
www.youtube.com/watch?v=m9R3nwxxrYc
----------------------
.
Azzal együtt, hogy első országlása során
.
---- Orbán Viktor több millió bevándorlót vár
www.origo.hu/itthon/20010608orban.html
-----------------------
.
A pénz beszélt, a nagykutyák ugattak a letelepedési kötvénnyel, amiért mindig mindig milliárdokat pengetnek le a migránCSOKNAK:
.
---- Az állam 121 milliárd forintot fizetett ki bevándorlóknak
www.napi.hu/magyar-gazdasag/letelepedesi-kotveny-lejarat-120-milliard-forintot-fizetett-ki-az-allam-akk-allampapir-migracio-bevandorlas.720049.html
----------------------
.
Az üzlet az üzlet, akkor is ha mások nyomora a tét!
.
Pedig ebben a zavaros világban BÁRKI VÁLHAT MIGRÁNCCSÁ, mint Soros György, Endy Vajna és a többiek, akik hozták az emigrációból a lóvét annak, aki nem tanult meg gsaját, csak az ország, és mások lábán ÁLLDOGÁLNI!
.
Eljutva oda, hogy már a TERRORISTÁKRA associál!
Nyírfa
A kérdés számomra már csak az, hogy ki számít terroristának.
Nessy
@Nyírfa: Akit pártunk és kormányunk annak minősít!
Nyírfa
@Nessy: Széles spektrumból merítenek. Vannak ugye az ellenzéki politikusok, aktivisták, ellenségnek számító közéleti személyiségek, no és a magáról megfeledkező több millió szavazó.
Külföldi terrorista veszélyről nem szól a fáma, mert a diktátorokkal közel-távol - látszólag - jó viszonyt ápol. Azt csak gyanítjuk, feltételezzük, hogy valójában kötélen táncol. Felteszem, a szorongásai egyik oka az állandó készenlét: mikor kap selyemzsinórt.
namihami
Választás közeleg. Nem árt a pretoriánusok hűségét megerősíteni. A rendőri állomány megbízhatósága egyre kétségesebb. Ezek a ""jólfizetettek"".
colibri
Mondhatnánk: van itt pénz dögivel! Plussz 4 mrd a Teknek, minden eddigit felülmúló tűzijáték, egyházak, külföldiek támogatása...közben arról lehet olvasni, hogy nem tartható a nyugdíjrendszer, csökkenteni akarják a nyugdíjakat... Meg ne próbálják! Az orbánnak biztos halála lesz!!
lusta
@Nyírfa: Mindjárt itt van ez a szerencsétlen kecskeméti gyerek, akit iszlám terrorizmussal, merénylet előkészítéssel vádoltak. Az a kölök, aki még a az ajtócsapkodástól is megijed, de a számítógép előtt nagy hős. Na vele mi is van? Nagy a csönd és mély a hallgatás. Na ezért is kell az a 4 + ki tudja még mennyi pluszpénz, hogy találjanak még ilyen szerencsétleneket és igazolhassák saját szükségességüket.
Béla333
@lusta: 11.07
Így igaz! Biztos a kecskeméti srácit is lehallgatták...
Mint ezeket a szerencsétleneket is, vajon mi lehet velük?:

"Másfél éve nem sikerül bizonyítani, hogy tényleg készült-e merénylet Orbán ellen"
"Másfél éve letartóztatásban van a két férfi, akik állítólag Orbán Viktor ellen terveztek merényletet 2015-ben, egy megemlékezésen. A két hatvan év feletti férfit a Terrorelhárítási Központ (TEK) kapcsolta le."
www.blikk.hu/aktualis/politika/masfel-eve-nem-sikerul-bizonyitani-az-orban-ellen-keszulo-tamadast/y61q3kd

Na ezek se mobilon beszélik meg ezután az élet nagy dolgait...
madlaci66
Lehet, hogy a nyomok eltakarítására kell a pénz ilyen hirtelen?
lusta
@Béla333: A kártérítést meg majd az állapolgárok állják.
kereső
"Az Értékek és intézmények a tízéves alaptörvényben című konferencia megnyitóján az Alkotmánybíróság elnöke, Sulyok Tamás és a Kúria elnöke, Varga Zs. András is arra hívták fel a figyelmet, hogy valakik támadják az alkotmányt, bár azt konkrétan egyikük sem közölte, pontosan kik tervezik a támadást, illetve a “puccsot”.

Varga Zs. András arról beszélt, hogy "alkotmányos puccs megtervezése folyik", az alaptörvény "megtörése" pedig a szuverén magyar állam megtörését jelentené. Az alaptörvényt védelmezni kell a támadásokkal szemben. A jogállam, a hatalommegosztás érték, de ha "bűnöző szervezetek" kezébe kerül, az államnak és a jognak fel kell lépnie ellene. Magyarország nem igényel kioktatást, "nem szeretjük a kioktatásokat" – mondta Varga Zs. András, aki idén azzal keltett feltűnést, hogy ítélkezési tapasztalat nélkül nevezték ki a Kúria élére.

Sulyok Tamás kiemelte: a társadalmi béke és közrend alapja az alkotmány, az ellene indított támadások a társadalmi rendet, a polgárok életét, testi épségét és vagyonbiztonságát fenyegetik. Az ilyen jelenségek a demokratikus párbeszéd keretein kívül vannak, és az Ab csak zéró toleranciát alkalmazhat velük szembe"
tudode
Persze!
.
Meg kell védeni azokat a honatyákat/anyákat, akik ugribugriznak a járgányukból:
.
--- Tiborcztól orbánig - a NER legnagyobb menekülései
hvg.hu/itthon/20180309_A_NER_legnagyobb_menekulesei
--------------------
.
Erre talán a honfoglalás óta nem volt példa, hogy a rend/TEK úrei bűnsegédek lettek volna!
Nyírfa
@lusta: 11.07

Ha már az iszlamisták nem teszik meg azt a szívességet, hogy némi euroért csinálnak egy kis felfordulást Budapesten, és harmadvonalú színészek sem vállalják, hogy eljátsszák a terrorista szerepét - ők beérik azzal, hogy Gyurcsányt alakítják a fidesz kampánymozijában -, akkor vadászni kell egy esetleges elkövetőre. De lám, a TEK tette a dolgát, mindenki érezze magát biztonságban, orbánviktor megint bebizonyította, hogy megvédésben verhetetlen.

A gyerek pedig, aki egy életre elintézte magát, nem lesz hálás orbán gyűlöletpolitikájáért. Hogy mi lehet vele? Azt hiszem, ez a kormányt érdekli a legkevésbé.
Nyírfa
@kereső: " A jogállam, a hatalommegosztás érték, de ha "bűnöző szervezetek" kezébe kerül, az államnak és a jognak fel kell lépnie ellene. "

Mire készülnek? Polgárháborút akarnak kirobbantani?

" Magyarország nem igényel kioktatást, "nem szeretjük a kioktatásokat" – mondta Varga Zs. András, aki idén azzal keltett feltűnést, hogy ítélkezési tapasztalat nélkül nevezték ki a Kúria élére. "

Kinek a nevében nyilatkozik, a Kúria nevében, a magyar nép nevében? Sem a kúria, sem mi nem hatalmaztuk fel, hogy üzengessen. Nagy baj van ezekkel a határon túlról ideszakadt karrieristákkal.
kereső
@Nyírfa: Mondjuk ez még annál is nagyobb baj, hiszen nemhogy nincs felhatalmazása- a birói kar elnökének, ahogyan minden birónak/igazságszolgáltatásban folgozónak TILOS!! a politikai megnyilvánulás. Ez pedig az volt a javából. Varga Zs törvényt sértett!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.