Ahogy arról ma korábban beszámoltunk az LMP társelnöke szombati sajtótájékoztatóján felszólított a kormányt a klímaváltozás elleni azonnali cselekvésre. Karácsony Gergely pedig közösségi oldalán egy 2006 augusztusában készült képpel hívja fel a figyelmet arra, hogy "miért kell a beton helyett a fákat választanunk Budapesten"

"Az Orbán-kormány betonba önti és kiárusítja zöldterületeinket" – Karácsony elmondta miért hirdetett klímavészhelyzetet
Fotó: Facebook

láthatjuk, hogy a belvárosi kerületekben akár 20-25 °C-kal is melegebb a felszín, mint a zöldebb városrészeken

- írja bejegyzésében a megosztott képre utalva.

Ezért hirdettem klímavészhelyzetet Budapesten, amely nem egy hangzatos jelszó, hanem a napi valóság. Ezért indítottuk el a többek között a Vadvirágos Budapest programot, helyeztünk el Hűsítő szigeteket a forgalmas közlekedési csomópontokon, és tesszük zöldebbé a rakpartot, a Blaha Lujza teret, a Bakáts teret. A Fidesz megmondóemberei méhlegelőket kaszálnak, „zöld őrületként” hivatkoznak a klímaváltozásra, miközben az Orbán-kormány betonba önti és kiárusítja zöldterületeinket, természeti kincseinket, utódaink jövőjét.

Forrás: Facebook
Címlapkép: Facebook

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
@Emmersson71: A Gellérthegy az kihez tartozik? Ott is lesz fairtás bőven a közel jövőben és mégsem mozdítja meg a füle botját sem Karácsony vagy van az a pénz amiért érdemes hallgatni? Akkor mivel jobb mint Orbán. Zuglóban mit csinált? Számomra már nem szimpatikus ez a paprika Jancsi!
rokker33
@csak úgy...: És Karácsony Gergely is ! Mert ugye most még ő felel Budapestért ami jelenleg romokban áll!És a Gellérthegyen is megy a favágás...
Emmersson71
@rokker33: de, mozdítja! Rossz sajtótermékeket forgatsz.
ómió
Akkor, Dugógeri biztos azért aszfaltoztatta le a Lánchíd előtti köralakú virágágyást, hogy legyen mit a "Zorbánra" hazudni!
Emmersson71
@ómió: Erről már leugorhatsz..a két fidesznyik öreglány is beégett a performance-szal :P
Tarlós ugyanott durvább földtúrász, rombolást végeztetett! Akkor is hisztiztél?!
ómió
@Emmersson71: Már a valóság is csípi az efftársi szemedet? Tarlós meg Facebookhuszárkodás, pluszköltségokozás és általános dugóképzés helyett a várost vezette, miközben nem hazudta magát "zöldnek"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.