Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt figyelmeztette a miniszterelnököt, hogy „jól gondolja meg, hogy felveszi-e ezt a devizaalapú gigahitelt, és ha felveszi, akkor mire költ belőle. 

"Orbán és kormánya lop, ezért devizahitelt vesz fel az országra" – Hazaárulással vádolja Orbánt a DK
Kép: Facebook/DK

Dobrev Klára kőkeményen üzent:

ha Orbánék felveszik a hitelt, akkor ők fizessék vissza, ne a magyarok!

1600 milliárd forintnyi devizahitel felvételére készül a kormány – hívta fel a figyelmet az Államadósság Kezelő Központ tegnapi bejelentésére Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje keddi online sajtótájékoztatóján.

A kormány nem is titkolja az újabb eladósodás okát, ezzel akarják pótolni azokat az uniós pénzeket, amiket az EU befagyasztott a magyar jogállamiság hiányosságai és a féktelen kormányzati korrupció miatt. EU-s pénz tehát azért nem jön, mert Orbán és kormánya lop, ezért devizahitelt vesz fel az ország, hogy továbbra is legyen miből lopni

– vélekedett Dobrev.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt figyelmeztette a miniszterelnököt, hogy „jól gondolja meg, hogy felveszi-e ezt a devizaalapú gigahitelt, és ha felveszi, akkor mire költ belőle”.

Mert ha felveszi és olyan közbeszerzéseket írt ki rá, amelyben a már jól ismert fideszes milliárdosok gazdagodnak, akkor azokat mi csalárd és érvénytelen szerződéseknek fogjuk tekinteni. Nem mi fogjuk visszafizetni, nem a magyarok fogják, és nem az ország, hanem azok, akikhez ezek a pénzek kerültek. Aki pedig azért adósítja el a hazáját, hogy tovább lophasson, az számoljon ennek minden következményével

– fogalmazott Dobrev.

A kormánypárt keddi közleményében arra reagált, hogy Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje az Államadósság Kezelő Központ 4,5 milliárd euró devizakötvény-kibocsátását kommentálva nyilatkozott. 

A Fidesz közleményében azt írta: "azok a Gyurcsányék beszélnek", akik kormányzásukkal csaknem csődbe vitték az országot, megduplázták az államadósságot, a devizaadósság arányát és az ország kiszolgáltatottságát is külföld felé.

A kormánypárt szerint Gyurcsány Ferenc és a baloldal kormányzása alatt Magyarország "totálisan kiszolgáltatottá vált" a külföldi hitelezőknek, az IMF-nek és a "Soros-féle spekulánsoknak" és elveszítette a befektetők bizalmát.

Forrás: MTI
Címlapkép: Facebook/DK

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

r2d2
@rokker33: 8 év alatt többet vett fel a balos kormány, mint 16 év alatt összesen a Fidesz!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
@teuton57: Nem baj majd Gyurcsány visszatér lesz még itt durvább hitelek is! Orbán urán üres marad a kassza ezt már elkurták nem kicsit...2018 ban kellett volna leváltani,de szerintem 22 ben sem fog sikerülni úgyhogy teljesen mindegy!
Aki Én
@rokker33: Ez nem hit kérdése. Szeretném leszögezni, hogy nem célom Gyurcsányék védelme, de maradjunk a tényeknél. Először is válság volt, ezért voltak kénytelenek hitelt felvenni. Nem költötték el, csak kb a kétharmadát, a maradékot orbánék -bizony!!!- költötték el kormányváltás után. Tehát azt fizették vissza, aminek jelentős részét ők költötték el. Nem volt nagy ügy, csupán haug propaganda, mert csak pár hónappal előbb fizették vissza, viszont ami katasztrófa, hogy egy drágább piaci hitelből az olcsóbb IMF hitelt. Tényadatok, megtalálod.
Ez csupán egy választási ígéret betartása volt, még ha az országnak ez kb 14!!! milliárddal többe is került.
Tudod, első a propaganda.
Az emberektől elkobzott magán-nyugdíjpénztári vagyont az adósság csökkentésére kellett volna fordítani, de ez csak részben történt meg. A Fidesz állításával ellentétben pedig az államadósság nem csökkent, hanem forintban, vagy devizában kifejezett értéke folyamatosan nő. orbán alatt sokadszor van történelmi csúcson az adósság, de ti mindig az IMF-en rugóztok.
Tehát z IMF-hitel idő előtti visszafizetésén veszített az ország. Egy drágább hitellel törlesztettük az előzőt.
Vagyis, uzsora kamattal, ha úgy tetszik.
Sokba került orbán és Matolcsy propaganda előadása.
És akkor nem beszéltünk az azóta felvett gigahitelekről, pedig most állítólag dübörgünk és nincs gazdasági világválság, mint 2008-ban.
r2d2
@Eladott Ország: TESSÉK:

2011 72869,9
2012 77519,4
2013 78871,9
2014 79564,9
2015 83814,7
2016 87440,7
2017 91204,4
2018 93311,8

Íme, megkaptad! hasonlítsd össze!
Eladott Ország
@r2d2: A lényeg az, hogy rég nem látott szinten a magyar államadósság! A Portfolio becslése szerint tavaly év végén a 81 százalékos szint fölé érhetett a magyar államadósság GDP-arányos értéke, ami meghaladja a 2008–2009-es pénzügyi válságot követően látott adósságszintet is! ( az államadósságnak a GDP %-ban van értelme, az Euróban közölt adatoknak nincs sok értelme van, mert a forintból is szart csinált a cigány és az elmebeteg, idióta, Matolcsy!) A forint permanensen megy szarrá!
www.portfolio.hu/gazdasag/20210118/huszonot-eves-csucsra-ugrott-magyarorszag-allamadossaga-a-jarvany-miatt-465620
Magyarország a bűnöző román cigány és politikai bárca nélküli kurva bandája alatt Európa Bangladese lett, csak Bulgáriát előzzük meg! Az Euróban közölt adataiddal meg töröld ki a segged! Az országot gazdaságilag, és jogilag (demokráciát) is szétb@sztátok, hogy rohadjatok meg! Ezért felelni kell!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.