Növelni kell a szülőföld megtartó erejét, mert az elmúlt harminc évben 25 millió munkavállaló távozott Nyugat-Európába Kelet- és Közép-Európából, és ez az elvándorlás legalább ezermilliárd eurójába került az érintett országoknak – erről is beszélt Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton Salgótarjánban.

Kövér: túl sokan mennek nyugatra dolgozni, ezért is Brüsszel a hibás
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Nógrád Megyei Önkormányzat a XV. Nógrádi Megyenap alkalmából tartott ünnepi közgyűlést.

A rendezvényen Kövér László kifejtette:

statisztikai adatok szerint 1990 óta a tágan értelmezett Kelet- és Közép-Európából 25 millió 25 és 45 év közötti munkavállaló hagyta el szülőföldjét a máshol megszerezhető magasabb munkajövedelmek miatt.

A házelnök hangsúlyozta: az előttünk álló időkben a politika egyik legfontosabb eredményességi mércéje az lesz, hogy mennyire tudja növelni a szülőföld gazdasági megtartó erejét, mennyire tudja elérni, hogy pénzügyi értelemben is racionálissá váljon visszatérni azoknak, akik elmentek, és maradni azoknak, akik fontolgatják a távozást.

Kövér László hozzátette, a Világbank becslései szerint 2050-ig további 20 millió munkavállaló távozhat Nyugatra. Mint mondta,

ez a nyugat-európai "kannibál munkaerő-politika" szakértői becslések szerint legkevesebb ezermilliárd eurójába került a keleti országoknak és adófizetőiknek, ennyi közpénzbe került kiképezni a hazájukat elhagyókat.

"Ezen valóság ismeretében minden Kelet- és Közép-Európai uniós tagállamnak és polgárainak joguk van önérzetesnek lenni akkor, amikor Brüsszel zsarolja őket az uniós támogatásoknak mondott pénzekkel vagy a világjárvány utáni helyreállítást célzó hitelekkel" – fogalmazott.

Kiemelte: a szülőföld megtartó ereje nem csak gazdasági kérdés, és emlékeztetett, hogy az Országgyűlés 2020. június 4-én elfogadott határozatában kezdeményezi, hogy

a szülőföld otthonosságának megőrzéséhez, illetve az anyanyelvhez és a nemzeti kultúrához való jog képezze tartalmát egy új emberi jognak, a nemzeti önazonossághoz való jognak, és ezt emeljük az egyetemes emberi jogok részévé.

Kövér László Salgótarjánban kifejtette: a nógrádi megyenap a palóc szülőföld szeretetének napja is, és ezt a napot a Rákóczi szabadságharc alatt tartott 1705-ös szécsényi országgyűlésre emlékezve is ünnepeljük.

Akkor Nógrádra figyelt az egész nemzet – mondta, hozzátéve: a térség fontos szerepet játszott 1920-ban is, amikor az országgal együtt Nógrádot is megcsonkították. Elvesztette közlekedési és gazdasági kapcsolatainak nagy részét, az ország közepéből az ország egyik sarkává vált. De az életképtelenségre szánt Magyarország helyreállításában a korabeli nógrádiak is példát mutattak – hangoztatta.

Kövér László beszéde végén úgy fogalmazott:

"Ha kiállunk önmagunkért és mindazokért, akikkel összetartozunk, ha kitartunk nyelvünk és kultúránk, hitünk és szülőföldünk mellett, ha nem engedjük, hogy újra távoli birodalmi központokban döntsenek a sorsunkról, ha nem engedjük, hogy visszatérjenek a hatalomba azok, akik egyszer már tönkretették hazánkat, akkor biztosítani tudjuk, hogy a bizonytalanságokkal terhelt nagyvilágban és Európában Magyarország fejlődő, a magyar nemzet pedig lélekszámban és lélekben egyaránt gyarapodó pályán maradjon."

Forrás: MTI

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
ezért is ti vagytok a hunyok bajuszos, csak ne hazudd te is másokra, 600 ezret elüldöztetek amikor szóltak elmennek az orvosok nővérek süketet játszottatok, vagy ez volt az aljas hátsó gondolatotok? aztán mire felfogtátok lett egy 100 millás gyere haza fiatal kudarcosan, szijjártó ment agitálni le sem szarták ott már. itt aki felvette a hitelt sem változott az élete na ná vissza is mentek.családostól, ja és a gazdaságotokat ki ki huzták a haza utalt milliárdok le nem tagadhatod ma is ez van. Ja kérem csak titeket illet a 1,5 meg a 4-5 milliós fizetés akkor gebedjetek abba amit itthon teremtettetek
.Az EU éllovasai leghetnénk de ez csak 10 ezernek adatott meg itthon, nem a millióknak, nyomortanyává vált az ország ti meg csak vagytok mint az iszap.a dáridókból a bulikba a stadionokból a luxusrepülésekbe meg a jahtozásba A kórházakban
meg a szentlélek meg a kásler hazug kötcsei szavai. akár az Arkagyin Rajkin minden szép minden jó mindennel meg van elégedve .ez a hazug életfilozófia ám.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@lusta: Pénzügyi analfabéta országban ez nem hir!!!Csak Gyurcsány vagyona, ami ha jól emlékszem olyan 2,3 milliárd. Hogy úgy mondjam, a NER lovagokéhoz képest picsafüst.
percsi
Brüsszel a hibás...
Hahaha!
Brüsszel a hibás, a nyugati béreket a magyar bérre kell igazítani, és akkor nem mennek a magyar szakemberek nyugatra takarítani. De nem csak nyugaton, hanem már a szomszédos országokban is csökkenteni kellene a béreket, mert pofátlanuk elhúztak mellőlünk.
Mondjuk meg Brüsszelnek, hogy lejjebb a bérekkel!
Yoda69
Megoldas: szogesdrotos kerites, aknazar, es utlevel betiltasa. Csakugy mint a kommunizmusban.
kissé felnőttem
@lusta: hátaki ezt be is veszi megérdemli
Eladott Ország
Talán meg kellene becsülni a magyar munkaerőt, te rohadt szarházi! Ugye mert az a mi versenyelőnyünk, hogy szarér-hugyér dolgozunk?! Ló[email protected]! A Szájer mondta, így nem szúrja a bajszom a [email protected]át. Viszont így nem érzed egész farkának a pálpusztai illatát..
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/179508335_173024708023313_7814553204675528136_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-5&_nc_sid=9267fe&_nc_ohc=74gvRot8CDEAX9NlZOS&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=6b6105b012f66e8dd59e3ff1882d9632&oe=616F2988
gina
Hát ha ilyen [email protected]ő alja politikusok vannak itthon mint te is, paszományos fenéknyaló undor, akkor ne csodálkozz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.