Pénteken jelentette be Márki-Zay Péter, hogy Karácsony Gergellyel összefog az ellenzéki előválasztás második fordulójában.

"Nem lesz ez így jó, urak" – reagált a DK Karácsony és Márki-Zay Dobrev-ellenes összefogására

Fotó: Facebook/Molnár Csaba

Mint ismert, az első fordulót Dobrev Klára nyerte, de mivel ő az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek közül a leginkább elutasított is, Orbán ellen kevés esélye lenne áprilisban.

Jakab Péter fejcsóválva reagált a bejelentésre, ehhez viszont már Fekete-Győr Andrásnak is volt egy-két szava. Molnár Csaba, a DK alelnöke és kampányfőnöke pedig még keményebb szavakat intézett Karácsonyékhoz:

Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter bejelentették, hogy mindketten szakértői kormányt fognak felállítani, ha esetleg miniszterelnök lenne belőlük. Na, nézzünk az állítás mögé! Mert ugye ezzel ők nemcsak azt mondják, hogy nem kívánnak pártpolitikusokat látni a kormányukban, hanem azt is, hogy miniszterelnökként, koalíciós kormány vezetőjeként egymaguk szeretnének dönteni a miniszterek személyéről.

Facebook-posztjában ez is olvasható:

Ha most bármelyik miniszterelnök-jelölt kijelenti, hogy szakértői kormányt akar, akkor ezt a legalapvetőbb parlamenti demokratikus alapszabályt rúgja fel. Mert ha a jövendő koalíciós kormányban pl. az LMP-nek jut a környezetvédelmi tárca, akkor az LMP fogja eldönteni, hogy oda külső szakértőt, szakpolitikust, vagy akár vezető pártpolitikust delegál. Ezt a miniszterelnöknek el kell fogadnia, mert ha nem teszi, akkor nem a parlamentáris demokráciát állítja helyre, hanem az orbáni rendszert folytatja tovább.

Molnár Csaba azt ígéri, Dobrev Klára miniszterelnökként be fogja tartani a koalíciós kormányzás demokratikus alapelvét.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Ez az egész elválasztási színház úgy szar ahogy van, és minél jobban telik az idő annál inkább nő a szarhalom. Már eleve úgy indultak, hogy nem az ország kormányzása érdekelte őket, hanem Orbán leváltása, és majd lesz ahogy lesz.
Ilyen semmihez nem értő és csak váltani vágyó akarnokok nemhogy nem tudnának semmit , értve ezt az ország jövőjéért tenni hanem eleve úgy indulnak, hogy majd a zunió biztos megmondja mit kell tenniük...hát ilyen nem kell.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Emmersson71
@Béla333: Azért a két kérdés nem ugyanolyan :) Aki az elveit felrúgta, az MZP volt! Azt hazudta, hogy a CÉL érdekében félreteszi nézetkülönbségeit.
Béla333
@Emmersson71: 20.57
Nem igaz amit írsz! MZP az elveihez tartotta mindig is magát!

2021.09.06. 08:44
"Márki-Zay Péter: Rettegek Dobrev Klára győzelmétől"
index.hu/belfold/2021/09/06/marki-zay-peter-interju-dobrev-klara-elovalasztas-alairasok/

Össze-vissza beszéltek, hazudoztok, mocskolódtok.
Jó lenne leállni, bár erre egy DK-snál kevés esélyt látok!
Emmersson71
@Béla333: Ha tartja magát az elveihez, nem áll össze Dobrevvel!
Béla333
@Emmersson71: 21.03
Nem akarsz tájékozódni, igaz?
Nos akkor:
"Márki-Zay Péter a Jelennek adott interjújában azt mondta: bár „rendkívül tehetségesnek és szorgalmasnak tartja”, retteg attól, hogy mi lesz, ha Dobrev Klára nyeri az előválasztást.
Bevallom, őszintén rettegek attól, hogy az egyébként tényleg rendkívül tehetséges és szorgalmas Dobrev Klára megnyeri az előválasztást, s akkor mindannyian itt maradunk Orbánnal"
index.hu/belfold/2021/09/06/marki-zay-peter-interju-dobrev-klara-elovalasztas-alairasok/

Ezt a választások ELŐTT nyilatkozta, így le lehet állni azzal, hogy ő befúrta magát az ellenzékiek közé úgy, hogy eltitkolta a véleményét, mert ez HAZUGSÁG!
ómió
Bizony! Ne húzzatok ujjat Böszme "főrendező" efftárssal!
fergeteg
Dehogy nem !
Szétlopnátok az országot öt felé.
A dk mint 1919-ben.
Szamuely Tibor program.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.