A júniusban elfogott fiatal magyar férfi kommunikációját elemezve bukkantak rá a most elkapott másik személyre, de a német szolgálatok is jeleztek, hogy valaki Magyarországról osztja a terrorszervezet propagandáját.

A magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezethez köthető magyar fiatalt fogott el a Terrorelhárítási Központ (TEK) – mondta a TEK főigazgatója az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Újabb, az Iszlám Állam terrorszervezethez köthető magyar fiatalt kapott el a TEK

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója sajtótájékoztatót tart a szeptember 12-i pápalátogatás biztosításával kapcsolatban, a TEK udvarán 2021. szeptember 10-én

Fotó, címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

Hajdu János a napokban történtekről kifejtette: ez az ügy összefügg a júniusban elfogott, magát iszlamistának valló, fiatal magyar férfi ügyével, aki többféle terrortámadást tervezett Magyarországon. V. Kende kommunikációelemzése során találták meg beszélgetését a most elfogott T. Dominikkal. Ezzel egyidőben a német rendőrségtől is érkezett információ, miszerint a férfi különböző dzsihadista harcra buzdító anyagokat osztott meg online. Az IP-címet azonosították Magyarországon. Az elfogott férfi több mint ezer fájlt mentett le a legkegyetlenebb kivégzési módokról, terrorpropagandáról. A férfi olyan oldalakat is elért, amelyekhez rendszergazdai hozzáférés szükséges – mondta a TEK főigazgatója, aki kérdésre megerősítette: az Iszlám Állam propagandacsatornájáról van szó.

Azt mondta: T. Dominik nem tartott a radikalizálódás és merénylet-tervezés folyamatában még olyan messze, mint V. Kende, de ha most nem fogják el, "egyenes út" vezetett volna odáig.

A főigazgató elmondta: a 23 éves, magát muszlim vallásúnak valló férfi magyar, édesapja is Magyarországon született, de családja algériai gyökerekkel rendelkezett. A fiatalnak nagyon nehéz a családi háttere – emelte ki, megjegyezve: a terrorszervezetek pont az ilyeneket keresik, akik reményvesztettek, úgy érzik senkik.

Hajdu Jánost annak kapcsán kérdezték, hogy egyre aktívabb az online térben a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet. Kiemelte: a terrorfenyegetettség nem szűnt meg, átalakult. Az online radikalizáció nyomán sokkal gyorsabb elkövetések vannak. Ha egy fogékony fiatalt elérnek, utána napokon, heteken belül merényletet hajthat végre. Egészen addig viszont a hatóságok, családjuk, környezetük számára is láthatatlanok lehetnek. Elképzelhető, hogy csak az elkövetés napján jelenik meg az online térben, ezért is nehéz a merényletek megakadályozása – fejtette ki.

A TEK főigazgatója szerint szinte minden az interneten zajlik. Hangsúlyozta: az európai közösség felkészült a terrorveszély kezelésére.

Forrás: mti.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
@Pálinkás Pál: "Ahogy az biztos, hogy az év végével az idióták robbantgatnak, az is biztos, hogy Hajdú János főtekes felülvizsgál és hosszabbít. Ugyanis 2016 utolsó napján lejárt az Orbán nevű házának különleges és folyamatos védelméről szóló határozat, de mindenki nyugodjon meg; március 31-én éjfélig meghosszabbította Hajdú elvtárs. Konkrétan négy éve folyamatosan érvényben van.
sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_lossy,ret_img,w_794/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/01/2tek.png
Tehát négy éve fosik a vezér. Illetve régebben, de egyre látványosabban. Az is egy kabaré, ami a Várban történik. Több a rendőr, mint a kőműves, egy centi betont nem lehet kiönteni úgy, hogy ne ellenőrizné valaki. Én elhiszem, hogy retteg az Orbán nevű. Nem véletlen az sem, hogy nem ad interjút, nem jelenik meg nyilvánosan, mindenhol testőrök veszik körül, ellenőrzött közönség előtt mer megszólalni. Azt is elhiszem, hogy a TEK-nek meg igazolnia kell valahogy a létjogosultságát, hiszen nem kevés pénzünkbe kerül a szervezet fenntartása. De azt jó lenne tudatosítani mindenki fejében, hogy az Orbán nevű nem az Amerikai Egyesült Államok elnöke. Az égvilágon semmi nem indokolja az ilyen fokú védelmet, kizárólag csak a jól fejlett paranoia. A saját démonaitól senkit sem tud megvédeni sem a betonbunker, sem a TEK. Becsületesen kellene élni, akkor nem kellene rettegni, hogy kiderülnek a disznóságok. Nem túl bonyolult ez."
tudode
Nem is akárki megitélése szerint ilyen jó vélménye még senkiről nem volt mint az ARABOK ISZLÁMJAIRÓL, mint az ország egyik közjogi méltóságának!
.
Lássuk csak:mondja el a kedves vezető, előfordulhat, hogy ezek a fiatalok hallgattak mindannyiunk példkaépére
.
------Orbán Viktor és az iszlám
www.youtube.com/watch?v=thI7GhctOeE
.
Sőt azt nyilatkozta, előfordulhat akkor, amikor a pillanatnyi érdeke úgy kivánta, hogy az arabok nyitott, és barátságos ország, és még valamelyik pápa is azt mondta neki, hogy ha a bankárok olvasnák a koránt, és betartanák a sariárt akkor a bankárok nem tartanának itt!!!
.
Na azon igazodjanak el a fiatalok, bárki, hogy vajon miért rágott be őfőméltósága zusammen az arabokra!
.
Ez itt a kérdés, hogy 2015-ben még barátságos, nyitott népről szólt az ország első vonalában nem is akárki!
.
Ja! akkor mostmár Stop iszlám is!
nezelodo
@tudode: Nem kell csodálkozni, tud a mi vezérünk a szájával hideget és meleget is fújni, ha kell egyszerre akár mind a kettőt is.
vacsi
"T. Dominik nem tartott a radikalizálódás és merénylet-tervezés folyamatában még olyan messze, mint V. Kende"
Miért, V. Kende az etalon?! Majd kíváncsi leszek a büntetésükre...
tudode
@nezelodo: .
Egyáltalán nem csodálkozom, csak hát gyermekkoromban úgy a suliban, mint családi körben azt tanultam, hogy tárgyilagosan kell azt a világot látni, amelyben éppen élünk a Horthy rendszertől őfélesége ÚJ ÁLLAMÁBAN hiába keresem a logikát!
.
Nagy a kontraszt, mert van aki bélyeget, régiségeket gyújt, száraz virágot gyűjt de hasonlóan az országlásra születetten kívül nem olvastam, ismertem olyan embert, akinek a pénz a mérvadó, mint pl. a Stop Soros, aki kitarotta főlesége csipet csapatát, akikről azt írja az újság, hogy külföldi pénzből építette fel a fittegyletét, és az ország javain túl még EU tagország képviseletében is csak a lóvén jár az esze, elmenve a falig
.
----- Külföldi pénzből fölépítve
magyarnarancs.hu/belpol/kulfoldi-penzbol-folepitve-103487
.
""""Alighanem egyszerűbb volna fölsorolni azokat a fideszes vezetőket, akiket soha nem támogatott a Soros Alapítvány, amelynek alapítója a rendszerváltás idején nyíltan hangoztatta Orbán Viktorék iránti rokonszenvét."""
------------------------
.
Mindebből az a tanulság, hogy egy felelőtlen pirospacsisra bizta a moslékzabáló nép egyrésze az orszáb BUKszájával együtt mindent, ami emberi volt!
.
Tragédia!
C_3PO
@Gauntlet: Hááááááááááát! Lehet, hogy sokan meg fognak lepődni!!!
rokker33
HA AZ ISZLÁM ÁLLAM TAGJA AKKOR TÉNYLEGES ÉLETFOGYTIG TARTÓ SZABADSÁGVESZTÉSRE ÍTÉLJÉK FELTÉTELES SZABADULÁSI LEHETŐSÉG KIZÁRÁSÁVAL!! Ez a minimum amit egy terrorista ellen kilehet szabni,ennél csak súlyosabb ítéletet szabad hozni ellene!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.