Pénteken rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely a budapesti Kossuth térre. Karácsony a visszalépését jelentette be, Márki-Zay azt mondta: "szövetségben megyünk tovább, nem visszaléptünk, hanem előre".

Márki-Zay utalása után reagáltak Gyurcsányék arra, hogy megkeresték-e Karácsonyt

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony Gergely péntek 11-kor jelentette be visszalépését Márki-Zay Péter javára a Kossuth téren, az eseményen Márki-Zay Péter azt állította, hogy a DK is megkereste Karácsony Gergelyt a visszalépése érdekében. A párt ezt egy két mondatos közleményben cáfolta.

Márki-Zay Péter kijelentésével ellentétben a DK nem kereste meg Karácsony Gergelyt és nem tárgyalt vele visszalépésről. Azt javasoljuk, hogy az előválasztás szellemiségét megóvva minden szereplő tartózkodjon az igaztalan kijelentésektől, vigyázzunk egymásra.

- írta a DK.

Márki-Zay Péternél még a sajtótájékoztató alatt rákérdeztek a DK cáfolatára. Márki-Zay azt mondta, hogy

nem azt mondta, hogy tárgyaltak, azt mondtam, hogy keresték, és ezt tudom

Arra a felvetésre, hogy valaki hazudik, Márki-Zay azt mondta, nem tudja, hány tagja van a DK-nak, van, aki tiszta lelkiismerettel mondhatja, hogy nem kereste Karácsonyt.

Karácsony Gergelyt is megkérdezték erről, aki ráerősített, hogy kapott ilyen típusú üzenetet. "Mindig tárgyalok bárkivel bármiről, de ebben a helyzetben azt gondoltam, hogy félreértéseket indítana el, ha a visszalépésről szóló döntésem meghozatala után bármilyen tárgyalást folytatnék, leszámítva az engem támogató pártokat, hogy biztosítsam őket arról, hogy a programunk előmozdítása érdekében teszem meg ezt a lépést."

Forrás: HVG.hu

Címlapkép: Fotó: MTI/Balogh Zoltán

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
relatív
A nagy egójával rendesen beleköhögött a nullás lisztbe, így a porfelhőben nem látható a regnáló röhögő pofája !
lampa laz
Gergely rád tette mindenki a befutót, mint "Kincsemre" csak hát az úgyis győzött, h visszafogták, veled meg hiába futottak úgyis feladtad. Kérdés, h a fővárosiak ezek után hogy bízzanak a kitartásodban.
Ez a MZ/X egy nagy arcu egoista, beképzelt f@x. Momentum, most még csak a Momentum áll mögötted.
Én akkor is azt mondom, h elég volt ebből a sok részrehajló, érdekemberből, most jöjjön egy nő miniszterelnöknek.
Havanagi
Ezzel az emberrel 3 lépés távolságot kellett volna tartani K Gergely!Szépen kibillentett a 2.helyről és ebben nagyon-nagyon balfácán voltál a se hús se hal pártoddal együtt.A trójai faló befészkelte magát,bedarál mindenkit ,ő legalábbis úgy gondolja.A szavazás még hátra van.
Béla333
A DK-sok is végre kimutathatják a foguk fehérjéjét: ha Márki-Zay nyerné az előválasztást, remélem ugyanakkora vehemenciával fogják támogatni az Orbán maffia elleni harcában, mint ha Dobrev nyert volna.
Mert ugye egy demokratánál nem személyfüggő a maffia leváltásának a fontossága!
ómió
Úgy bizony! Az "igaztalan kijelentésekből" bőven elég "reggel, éjjel meg este"!
evacica
MZP az igaz mondással kicsit hadilábon áll! Hataloméhes ez is mint Orbán, nem véletlen hogy a fideszből jött!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.