Hétfőn immár a második közvéleménykutatás adatai jelzik: az olykor váratlanul éles előválasztási kampány mozgósította a kormányváltó ellenzéki szavazókat. A Medián egyenesen azt állítja, hogy az ellenzéki mozgósítás motorja: Márki-Zay Péter.

Az előválasztás az ellenzék sikertörténete: jövőre így el lehet söpörni az Orbán-rezsimet

Fotó: Facebook

Az elmúlt hetekben a média és a közvélemény figyelme elsősorban az ellenzéki előválasztásra összpontosult, de ez természetesen nem választható el a jövő tavasszal esedékes országgyűlési választások esélyeitől, írja a Medián kutatásainak rendszeresen helyet adó HVG online kiadása.

A Medián szeptember 29-e és október 4-e között elvégzett, és részben már a múlt héten ismertetett 1000 fős országos reprezentatív felmérése szerint az előválasztási kampány javított az ellenzéki összefogás esélyein: a listás voksokat tekintve a Fidesz–KDNP és az ellenzék fej-fej mellett áll.

A felmérés szerint Dobrev Klára és (a felmérés idején még versenyben volt) Karácsony Gergely jelöltsége inkább a kormánypártok javára mozgósított volna szavazókat.

Márki-Zay Péter jelöltsége esetén viszont megfordulna az állás: az ellenzéki szavazókat jobban, a kormánypártiakat kevésbé mozgósítaná az ő jelöltsége, így az ellenzék 3 százalékpontnyi előnyhöz jutna.

Hétfőn kora reggel a Republikon számai láttak napvilágot. A Horn Gábor volt szabaddemokrata politikus nevével fémjelzett intézet szerint a Fidesz stagnál, míg az ellenzéki mozgósítás jobban megmozgatta az embereket, a hatpárti összefogás a pártválasztók körében

nyolc százalékpontot erősödött a kormánypárttal szemben.

Ugyancsak hétfő reggeli hír, hogy az előválasztás első napján – a pocsék időjárás, az eső és a metsző hideg szél ellenére – rekordközeli szinten adták le voksaikat az Orbán Viktor távozását óhajtó polgárok.

Forrás: hvg.hu

Címlaplép: Facebook

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Virág Árpád: ma, 14:27 ♦ Abból nem lesz semmi, mert a román cigány már ne tud osztogatni. "Drága elvtársak, drága elvtársnők, drága minden..." ( Hofi) Az árak elszabadultak, egyre nehezebben élnek a családok és az UNIÓ is megszünteti az orbáni rezsimnek a pénzszórást, ugyanis korrupt szarok, és a jogállamiság stb...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/161953260_4095727570458371_2233055029088648206_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-5&_nc_sid=825194&_nc_ohc=Ng3ynf03ZDQAX8Qy6Ad&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=6e76237d0f29a38692c0f75cd0bd3060&oe=618B2BC5
jesz
friss hír: már egymást hazaárulózza a két állva maradt versenyző...eddig csak szarozott az egyik, de már hazaárulózik? Ettől nincs lejjebb..vagy mégis?

Ezek nem valók még portásnak sem
Havanagi
Ki volt az,aki MZP-t beprotezsálta a 6 pártnak?Gondolom Kari Geri,ez a se hús,se hal. A pálya szélén ugatott,ott is kellett volna neki maradni.Behozta a rákfenét a szövetségbe és tönkre tett mindent.Ezt az ördögöt már nem lesz egyszerű kirugdoni.Pedig ki kell.
terlasz
@jesz: Ne hazudozz, csak MZP hazaárulózott. Dobrev szépen kérte, hogy fejezze ezt be.
ómió
Ahogy egymást lejáratják, hát, az tényleg egy "sikertörténet"!
Virág Árpád
@Eladott Ország: Nagyon meg fogsz te lepődni! Jobban mint mostanában...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.