Derült ki az Eurobarometer szeptemberi jelentéséből. 

A tudománnyal és technológiával kapcsolatos ismereteket vizsgálta az uniós állampolgároknál az Eurobarometer újabb, szeptemberi jelentése, amelyből elég sok minden kiderült. 

A magyarok 43 százaléka azt gondolja, hogy a vírusokat laborokban állítják elő

Fotó: Halldor KOLBEINS / AFP

Az is például, hogy Magyarországon a lakosság 31 százaléka hiszi azt, hogy a legkorábbi emberek a dinoszauruszokkal egy időben éltek. Miközben a dinoszauruszok nagyjából 65 millió évvel ezelőtt pusztultak ki.

Több magyar azon a kérdésen is elvérzett – szúrta ki a Qubit –, hogy a belélegzett oxigén a növényekből származik-e. Erre ugyanis 75 százalék válaszolt helyesen.

Azt pedig, hogy a vírusokat kormányzati laboratóriumokban állítják elő, a lakosság 43 százalék gondolja Magyarországon. Más országokban egyébként még ennél is magasabb arányokat mértek ennél a kérdésnél.

Forrás: hvg.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
Sőt 3-ból 1 fideszes pont olyan hülye,mint a másik kettő.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rockxy
egy frászt!
a laborokban a mérgeket kotyvasztják.
Peller Anikó
A kérdések között bőven van sztereotípia, például

- az oxigént nem a növények állítják elő, mert az oxigén atommagfolyamatokban keletkezett, keletkezik. A növények csak felszabadítják az oxigént a vegyületeikből elsősorban széndioxidból és vízből a fotoszintézis során.

- ha úgy általában a vírusokat nem is, de SARS covid-19 vírust igenis laborban állították elő Vuhanban, ami aztán az elterjedésével párhuzamosan változik, mutálódik. A két éves létezése alatt több ezer mutáció alakult ki, aminek döntő többsége járvány okozására alkalmatlan, viszont néhány - jelen esetben az indiai mutáns, a delta - jobban alaklmazkodott az emberi környezethez, ezért erősebben fertőző.

- az antibiotikum képes elpusztítani a vírust, például ha ráesik. A vírusok antibiotikum oldatban nem élnek meg, elpusztulnak. Igaz ugyan, hogy elpusztulnak enélkül is, ráadásul nem is élnek, így inkább csak elromlanak. Az antibiotikum egyébként mikrobák (bacillusok, egysejtűek, gombák) ellen hatékony gyógyszer.

- a rák ellenszere létezik. Mi termeljük és a szervezet állandóan egyensúlyoz, versenyez a rákosan elfajult sejtekkel amit a védekező immunrendszer eltakarít. Hatékony rákellenes gyógyszerek is léteznek már sokféle, a baj velük az, hogy súlyos mellékhatásokkal járhatnak. A rák ellenszere lehet az izotópos kezelés (például pajzsmirigy) vagy sugárkezelés.
Néro
Meg azt , hogy Nagy Orr Bán nem egy tolvaj.
justhpeter
@Néro: Éppen ezért Orbánt nem is börtönbe kellene küldeni, csak abba a laborba, ahol Rockxy szerint a mérgeket kotyvasztják. Életfogytiglanra.
Néro
@justhpeter: Nekem mindegy csak tűnjön már el.
Emmersson71
"A magyarok 43 százaléka azt gondolja, hogy a vírusokat laborokban állítják elő"

Ez le is fedi a Fidesz szavazótáborát - sajnos!
jesz
@Peller Anikó: 16.53...

Az utolsó bekezdésedben írtakat el sem hiszik...méghogy bennünk van a rák? áááá..pedig így van ahogy írtad... örök egyensúlyban az ellenanyaggal...ha ez borul, na akkor baszhattyuk..
GeoCravker
Ebből is látszik, hogy milyen pocsék a biológia-oktatás színvonala a más országokhoz képest.
"Azt pedig, hogy a vírusokat kormányzati laboratóriumokban állítják elő, a lakosság 43 százalék gondolja Magyarországon. Más országokban egyébként még ennél is magasabb arányokat mértek ennél a kérdésnél."
division
A magyarok 43% - a még azt sem hiszi el, hogy a covid létezik, bizonyítja ezt itt a propin nap mint nap Dr. Prof. Med. Habil Pálinkás Pál:-)
Gazella
@Emmersson71: ne. A fidesz szavazótáborát .. hanem azok akik gondolkoznak...
Emmersson71
@Gazella: Annyira jó, hogy Mari néni és Józsi bácsi, valamint Ostoba Ottó és Primitív Pálné a zinternettrűl tuggyaja zigazt, a gonosz prof. hab. stb tudósok pedig rosszul tudják..mi több, direkt hazudnak :)
kulabombaafityiszre
Sőt 3-ból 1 fideszes pont olyan hülye,mint a másik kettő.
csak úgy....
az orbáni népmesékben is hisz az a 43% ... :)
Clavigo
Ez így nem teljesen igaz . Pl. a zorbán nevű vírust a felcsuti ,régi Vályog Quarterben állították elő...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.