Egy szakértő szerint.

Megdöbbentő állítás a szakértőtől: "A 6 hónapnál régebbi vakcina egyszerűen nem létezik"

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Dobson Szabolcs, gyógyszerengedélyeztetési szakértő írt a 6 hónapnál régebben beadott koronavírus elleni oltásokról:

"Ami 6 hónapnál régebbi, az nem létezik. Látom, hogy sokszor felmerül az oltottak és az oltatlanok témaköre, és, hogy az oltottak közül mennyien betegednek meg és mennyien nem. Egy nagyon fontos dolog nálunk homályban marad: most már értelmetlen általában oltottakról beszélni.

A gyakorlatban ami 6 hónapnál régebben történt, az hasznos módon nem létezik. Ezt tükrözi több ország gyakorlata is. Tehát, amikor oltottakról beszélünk, mindig gondoljunk erre, illetve az emlékeztető oltásokra, amit hazánkban nagyon kevesen vettek fel."

- írta a szakértő. 

Forrás: egeszsegkalauz.hu

Címlapkép: MTI/Rosta Tibor

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
itt a programotok az elkövetkező ezer évre...
division
@Pálinkás Pál: Ezért kell félévente oltani. Ez van. De meg is lehet halni ha az valakinek kedvezőbb.
Gazella
Ok. Akkor miért is nem kapom el újra a kanyarót??? Hmmm pedig azt gyerekként megkaptam az oltást...
Már megint egy megmondo ember..
Pálinkás Pál
@division: hát csak menjetek, mérgezzétek magatokat...úgy beszélsz mintha az oltottak nem hullanának...
division
@Gazella: Azért mert kötelező oltás. Ha a szülők megtagadnák a gyerekeik oltását újra lángra kapna. Nem emlékszel rá pár éve a románoknál? www.novakhunor.hu/vegyes-hirek/megtagadtak-a-vedooltast-az-ebolanal-is-fertozobb-jarvany-tombol-romaniaban-itt-a-kanyaro%C2%A0
Minden egyes alkalommal bizonyítod, hogy takarítasz maximum egy kórházban, vagy ugye te vagy maga Pali. Apropó, nem azt írtad hogy nem jössz jó ideig konteózni?
division
@Pálinkás Pál: Annak is megvan a magyarázata, éppen ennél a cikknél, plusz ott vannak a két Sinósok.
Pálinkás Pál
@division: de a zsidóknál a pfizeresek hullanak...ott csak azzal oltottak...
Pálinkás Pál
@division: ez egy cikk, bulvárlapból...független tanulmányt akarok látni, nem azt amit a gyógyszergyártók és forgalmazók megvesznek..
division
@Pálinkás Pál: Hol van a te független tanulmányod az igazadról?
Nyírfa
@division: 18.27

Nem arra reagáltál, amit Gazella felvetett, miszerint a gyermekkorunkban kapott oltások egy életre védettséget adnak. És ebben igaza is van.
Tudjuk, hogy Te az orvostudományok szószólója vagy, de azért a leírtakra is figyelhetnél.
division
@Pálinkás Pál: Gondoltam hogy nincs. Amúgy meg fejlesztik a vakcinákat is, jövőre igen valószínű már komolyabb oltóanyagok lesznek, amelyekkel lehet elég lesz évente vagy kétévente egy oltás.
division
@Nyírfa: Nem ez a lényeg. Minden vírus képes lenne újra felütni a fejét, és akár világjárványt okozni, amennyiben megszűnnének az oltások. Ez számít, más semmi.
Nyírfa
@division: Így van. De Gazella hozzászólása nem ezt érintette. Az én válaszom sem. Semmi baj: örülök, hogy van köztünk egy ember, aki bátran ki meri jelenteni egy dialóg során, mi a lényeg és mi nem az. Különösen értékelem, hogy a megkülönböztető képessége arra is kiterjed, amit éppen figyelmen kívül hagy. Ez nagyszerű.
Nyírfa
Egyébként itthon lassan engedélyeztetik a saját gyártású orrsprayt, a magam részéről kíváncsi vagyok rá.
nemkati
@Gazella: Amikor világszerte vagy Európaszerte tomboltak a járványok, akkor védtek ezek az oltások. Most nem tombolnak, ezért nem kell védjenek, és nem tudjuk, mi lenne ha megjelenne olyan mértékben pl a kanyaró, mint pl a covid. Persze lehet hogy tévedek, egy virológusnak kéne ezt elmagyarázni.
Gazella
@Nyírfa: Köszönöm :) Igen pont a gyerekkori szurikra gondoltam..

Ha azt egyszer megkaptam , akkor a büdös életben többet nem kapom meg még egyszer ugyan azt.@division:
Gazella
@nemkati: covid sincs ... a virusok régóta velünk élnek.. Fogd fel kisérleti nyúl vagy.. a minden egyes oltáskor az adott vakcinának a hatóanyagainak más a mennyiségi össze tétele...
Gazella
Ez a fotó ráadásul a szeretett seggnyaló kórházunkból való. Ott ahol mindig tombol az állítólagos járvány, de más megyékben meg nincs vörös zóna a térképen, csak a mi megyénk vörös állandóan.
nemkati
@Gazella: Azt honnan látod egy szobából hogy melyik kórház?
division
@Gazella: Köszönöm Pali, hogy Gazella néven is mindig próbálsz meggyőzni. Akkor mondok mást: Aki nem oltatja be magát covid ellen, essen ki az alapellátásból és deklaráltan a sorok végére kerüljön, ha bármi baja van. Nem csak covid, bármi!! Talán akkor majd észhez térnek, ugyanis miattuk maradnak el fontos műtétek, mert velük van tele az intenzív osztály mindenhol.
division
@nemkati: Gazella = Pálinkás Pál. Senki nem akarja észrevenni rajtam kívül?
division
@nemkati: Oké. Azt hiszel amit akarsz.
division
@nemkati: Tudod én már hónapok óta csatában állok úgymond mindkettővel, és kiismertem a "történetüket":-)
nemkati
@division: sose értettem, miért jó valakinek azt állítani két különböző emberről, hogy ugyanaz.
division
@nemkati: Van, hogy elárulják magukat valamivel. Régi motorosok vagyunk mi itt ketten, tudjuk azt, hogy amíg volt moderáció, addig ez nem volt lehetséges, de amióta nincs, 100 névvel is itt lehet bárki, a kutya se figyeli. Ott van inhuman, fahrenheit, fűre lépni szabad, egy ugyanazon ember mind, és volt még vagy ki tudja hány neve. Ne legyél naiv:-)
nemkati
@division: Csodálom, hogy milyen problémáid vannak. Engem tökre nem érdekel, ki kicsoda. Neked se ez az első neved, talán nem is az utosó, biztos okod volt rá, hogy átkeresztelkedj. Én jól elvagyok ezzel az eggyel, ezért nem értem, minek másik.
division
@nemkati: Valóban, de nem szórakozok azzal, hogy egyszerre két nevem legyen. Nem érted miért csinálják mégis páran? Ebben nem segíthetek, majd rájössz egyszer.
terlasz
@division: "Gazella = Pálinkás Pál. Senki nem akarja észrevenni rajtam kívül?"
Dehogynem, tisztán látszik. Nyilván így akarja megtámasztani a véleményét. Engem pl. nem igazán hat meg a dolog, mosolygok rajta.
ómió
Netán vizsgálta is, vagy csak "szakérti"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.