Hamarabb bekövetkező tetőzésre számít a negyedik hullámban a Magyar Orvosi Kamara Borsod-Abaúj Zemplén megyei elnöke.

Hosszú ideig tomboló járványt jósol a szakember – ekkor jöhet a negyedik hullám tetőzése

Fotó: pixabay.com

Csilek András infektológus a 24.hu által idézett Infostartnak azt mondta, ennek oka az, hogy nincsenek korlátozó intézkedések, és hozzátette azt is, hogy emiatt hosszabb lehet a tetőzés is.

Mi arra számítunk, hogy az emelkedés után lesz egy hosszú plató fázis, amikor tetőzik ez a hullám, de most nem tudjuk, hogy milyen hosszú ideig tart, vagy, hogy kellenek-e plusz járványügyi intézkedések.

Az orvos arra számít a külföldi példák alapján, hogy a nagyszámú új megbetegedésekhez képest arányaiban továbbra is kevesebben kerülnek majd kórházba, de közülük sokan kerülnek majd intenzívre, jellemzően az oltatlanok.

Forrás: 24.hu/infostart.hu

Címlapkép: pixabay.com

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Emmersson71: @Nessy: @Aki Én: Ezek itt ketten fel sem fogják a helyzet súlyosságát, akinek eljött az ideje, az pusztuljon meg, ennyi. Ők jól elvannak a 4 fal között a propival. A covid szerintük egy egyszerű influenza, buták mint a tök.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rizikó
Mindenki át fog esni rajta vagy így, vagy úgy. Akiknek a szervezete nem bírkózik meg vele, mert nem oltották be, vagy olyan az immunrendszere, az meg fog halni. Ezzel vége is lesz a járványnak.
magyar1
Ilyen hosszú világháború még nem volt, addig tart ameddig az emberek meg nem unják.
Pálinkás Pál
ezek valami alternatív valóságban élnek?...hol tombol a járvány?...mert sehol nem látom jártamban-keltemben..
Emmersson71
A pandémia addig tart, míg le nem győzzük!

Lásd még: "Orbán Viktor: Minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük."
Ludas Matyi
@Pálinkás Pál: erdekes evekig az Influensa tombolt, haltak bele emberek, de senki nem verte a nyalat, hogy azonnal mindent lezarni es mindenkit oltani. Ez addig fog pontosan tartani mig a WHO es a Pharma Industriek fizetik a kormanyokat az oltasok kenyszeritesere! Az agyban van a Pandemie , de nem a levegöben.
Aki Én
@Ludas Matyi: akik átestek rajta, azok mást mondanak.
Emmersson71
@Ludas Matyi: Nos, én voltam náthás, influenzás és COVID-os is. Meg tudom ítélni a különbséget köztük.
Nessy
@Emmersson71: Teljesen reménytelen azt meggyőzni, aki nem akarja, hogy meggyőzzék. A szigorú hírzárlat miatt meg fogalmuk nincs arról, hogy mivel állunk szembe! Én feladtam. Mindenki a saját és a közvetlen családja életével játszik, tegye azt! Azért gyászoló családoknak az "aki meghalt, amúgy is meghalt volna" szöveget ne igazán mondják vigaszképp. Az tény, hogy a covid is influenza, csak halálos!
division
@Pálinkás Pál: A fejedben tombol valami kórság, de ott nagyon. Amit te nem látsz, az nyilván nem is létezik. Mit szeretnél látni a 4 fal között?
Rockxy
az rtlkub tavaly ősszel kikotyogta, de senki nem ébredt fel tőle akkor sem és most sem:
veoh.com/watch/v142058413jMabFrS8
division
@Emmersson71: @Nessy: @Aki Én: Ezek itt ketten fel sem fogják a helyzet súlyosságát, akinek eljött az ideje, az pusztuljon meg, ennyi. Ők jól elvannak a 4 fal között a propival. A covid szerintük egy egyszerű influenza, buták mint a tök.
Nessy
Azért olyan influenza járvány évtizedek óta nem volt, hogy az intenzív osztályok leterheltsége és a lélegeztetőgépen lévők száma ilyen méreteket öltött volna! Volt kapacitás a normál működésre, ami most nincs! Vagy lehet, hogy az ott fekvő betegek unatkoztak otthon, és befeküdtek a kórházba, sőt többen meg is haltak unalmukban!
simmering73
@Ludas Matyi: Előkerültél Matyi? Eszed nem lett több.
Nessy
@division: Valahogy inkább nekik hiszek, mint a kormánypropagandának! Ők ugyanis tudják, miről van szó! Gyakorlatban élik meg nap, nap után a valós helyzetet, ha hivatalosan nem is mondhatják el a tapasztalataikat!
jesz
oszt engedélyezte ezt a nyilatkozatot minden fontos budapesti mok elnöségi tag?...nem? ...akkor térdeplés a sarokba...
simmering73
@division: @Nessy: A főkolompos maga írta ide a propira két éve, hogy tíz éve otthonról dolgozik, a bevásárlást online intézi. Így veri a csalánt más f...val.
Lepényleső
...ahogy a bán óhajtja,- kedvére úgy aratja?
Ludas Matyi
@simmering73: Du kannst mir ein blasen, wenn du möchtest, kleiner WXR!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.