Az Európai Bizottságnak fel kell függesztenie minden olyan kötelezettségszegési eljárást, amely aláássa a tagállamok területi és nemzeti integritása, valamint polgárai biztonságának védelmét célzó intézkedéseit – írta Orbán Viktor az Európai Bizottság elnökének címzett levelében.

Orbán a kötelességszegési eljárások felfüggesztését kéri, miközben a járványra mutogat

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az Ursula von der Leyennek küldött levélben a miniszterelnök megjegyezte: az Európai Unió keleti határain kibontakozó helyzet, valamint a bizottság és Magyarország között zajló viták megválaszolatlanul hagytak néhány kulcsfontosságú kérdést.

Orbán szerint a globális kihívások megkövetelik a válságokkal szembeni ellenálló képesség növelését, és

„ebben a szellemben döntött úgy Magyarország tavaly júliusban, hogy nem válik a Covid által sújtott unió pénzügyi helyreállításának akadályává”

– írja az MTI. A miniszterelnök úgy fogalmazott:

El kell ismernünk, hogy a jelenlegi rendkívüli helyzetet is különleges intézkedésekkel kell kezelni. A biztonságunk és területi integritásunk forog kockán. Következésképpen ebben a helyzetben a jelenlegi jogi kereteket a valósághoz kell igazítani, és a tagállamokat nem lehet felelősségre vonni vagy büntetni azért, mert működőképes – egyszersmind arányos – megoldásokat alkalmaznak a mindnyájunkat fenyegető kihívásokra

Orbán Viktor szerint „talán mindannyian egyetérthetünk abban, hogy a jelenlegi jogi keret nem biztosít megfelelő eszközöket, amelyeket a nyomás alatt álló tagállamok válsághelyzetben alkalmazhatnak”.

A miniszterelnök arról is írt, hogy amikor az Európai Bizottság úgy döntött, hogy kötelezettségszegési eljárást indít azzal a megoldással szemben, amely mellett Magyarország a migrációs válság kezelése érdekében döntött, a migrációs nyomás elsősorban Európa déli határait érintette: keletről, a nyugat-balkáni útvonalon, valamint délről, a Földközi-tengeren keresztül.

Magyarország rendíthetetlenül védte Európa és annak állampolgárai biztonságát azzal, hogy fizikai akadályt emelt, és mindent megtett annak érdekében, hogy különbséget tegyen azok között, akik nemzetközi védelemre szorultak és azok között, akik csak az európai élet gazdasági előnyeit keresték

– fogalmazott Orbán, aki hozzátette: „az európai uniós jogi keret következetesen kudarcot vallott a kialakult helyzet kezelésében, ahogyan azok, a tagállamok teljes körű támogatását soha nem élvező javaslatok is, amelyeket az elmúlt hat évben láthattak.”

A miniszterelnök szerint „most új realitásokkal kell szembenéznünk. A gazdaságok nehézségekkel küzdenek, és a migrációs nyomás nemcsak délen, hanem a keleti határokon is növekszik. Be kell látnunk, hogy a jelenlegi válság súlyossága még a gazdasági helyreállításról szóló vitáknál is nagyobb kihívások elé állít minket” – írta a miniszterelnök az Európai Bizottság elnökének.

Orbán Viktor ezért „a súlyos és sürgősen megoldandó válság fényében” arra kérte a bizottságot, hogy tegyen javaslatot a jogi keretrendszer megváltozott realitásokhoz igazított átalakítására, haladéktalanul szüntesse meg a hatályban lévő, elavult és a helyzet megoldását gátló szabályozás kikényszerítését, és függesszen fel minden olyan kötelezettségszegési eljárást, amely aláássa a tagállamok területi és nemzeti integritása, valamint polgárai biztonságának védelmét célzó intézkedéseit.

Forrás: 24.hu/MTI

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Kérni azt lehet...
Mi magyar állampolgárok is azt kérjük a maffia kormányunktól, hogy ne lopja már el azt a pénzt, amit az Unió az ország felzárkóztatására ad, de az is süket fülekre talált.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Ezt most beszoptad zsirháj... nem ursula fogja megmondani , hogy stop kötelezettszegési eljárás...
fergeteg
Gazella ! Menjél a bolsevista Európai Egyesült államokba.
Béla333
Kérni azt lehet...
Mi magyar állampolgárok is azt kérjük a maffia kormányunktól, hogy ne lopja már el azt a pénzt, amit az Unió az ország felzárkóztatására ad, de az is süket fülekre talált.
Eladott Ország
@fergeteg: A fidesz egy bukott kommunista rezsim itt maradt romhalmaza...
scontent-dus1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/50317401_546123329200912_3320093905461968896_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=0Qp_tpT6TucAX_3bZoa&_nc_ht=scontent-dus1-1.xx&oh=cd8baa4dde643272dab2c0381877fbc2&oe=61C0EC7B
Orbán Viktor és Kövér László volt kommunista ügynökök. Nagy munka vár ma reátok: Le Kellett a szőrt borotválni, hogy Sárika tudjon pisálni...
www.youtube.com/watch?v=Y66oi5s7QWk&t=13s
nezelodo
Mi fogunk állni a szopóóldalon. Most, hogy apad a brüsszeli pénz, hatalmas hitelt vettek fel a nyugdíjasok megvásárlására, a családosok adóbefizetéseinek kifizetésére, és még ki tudja mire, és ezt ha buknak, vagy ha maradnak jövőre, mindenképpen az adófizetők nyakába varja ez a díszes társaság, korábban eltapsolt hitelekkel együtt. Azt mondta Orbán, az intézkedései azoknak is jók, akik nem támogatják. Van egy rossz hírem, a következő években a híveik is részesednek a törlesztőrészletekből, és majd elhalkul a tapsvihar.
ómió
Orbán az Unió észretérését kéri! Valszeg bármiféle illúzió nélkül!
lampa laz
Csutkánynak szövegértési problémái vannak. Nem akar tudomást venni arról, h elege van az uniónak (meg nekünk is) az elkopott milliádokból.
Csak migránsozni tud, azt hiszi azok is beszopják tőle mint itthon a hívei.
Toller Béla
Még ilyen poftlan állatot sem láttak egyik állatkertben sem ! A területi integritásunkat veszélyezteti a korrupció megakadályozása, egyenesen és s szeme k9özé mondva ! A polgárok biztonságát felborítaná egy jogállami vizsgálódás - ebben aztán biztos lehet mindenki ! Hú, de szégyenlem magam, hogy magyarok vagyunk ...mihaszna miniszterelnökünknek már csak bohóckodásra futja ! Még halovány értelme sincs annak, amit mond ...
134.bátor
Igazi kupec!!! A döglött lóra alkudozik!!
lusta
Korábban közzé adták a z uniós levelet és sajnálattal kell megállapítanom, hogy nem a benne foglaltakra válaszolt. A Soros-bérenc pocakos kis tolvaj zsebcézár egyszerűen hülyére vette az Európai Bizottságot.
justhpeter
A hős magyar cézár és imperátor talpa alatt megmozdult a föld. Most csak egyensúlyozni próbál és közben nem gondol arra, hogy a végén a Karmelita is rá fog dőlni.
justhpeter
@ómió: Mehetsz majd kikaparni a Karmelita romjai alól...
tudode
Ennek a sunyi félművelt, kaparkurta parasztba annyi önkritika nem szorúlt, mint egy hangyába, abban a hiszemben, hogy a durvfa apjával ízmozik!!!
.
Dióhéjban az egyik portál megírta
.
---- Képes Történelem - Orbán Viktor harminc éve
www.nyugat.hu/cikk/orban_viktor_harminc_eve_kepekben
.
Bevezetés:
.
"""""Egy politikus története a Liberális Internacionálétól az európai szélsőjobboldalig.
.
Fél ország gyűlöli, a másik fele pedig szinte Istenként tiszteli Orbán Viktor magyar miniszterelnököt. Már most érdekes kérdés az, hogy miként fogja megítélni őt a történelem, mekkora fejezeteket kap a könyvekben. Valaki szerint 2030-ig tervez, de van olyan, aki azt mondja, hogy az idei október huszonharmadikai beszéde volt az utolsó miniszterelnökként."" (...)
.
---Befejezés:
.
(...) """"Sokan feltették már azt a kérdést, hogy vajon mit mondana a fiatalkori Orbán Viktor a mostani önmagának? Hogy jutott el egy fiatal székesfehérvári fiú az ELTE jogi karán át a miniszterelnöki bársonyszékig? Hogyan válhatott ez a hosszú hajú, bulizós, liberális srác az európai populista jobboldal egyik ikonikus alakjává ? Ezekre a kérdésekre majd válaszol a történelem, de ami biztos, hogy akárhogy is alakul a jövő áprilisi választás, tetszik vagy nem tetszik, Orbán itt marad; legalábbis a politikai öröksége egészen biztos.""""
.
Szégyentelen!
ómió
@justhpeter: Ez volt a legfrissebb efftársi delíriumod, vagy csak a vágy gyötör téged ennyire? Netán a Márki efftársad beígérte gázáremelés ébresztett benned olthatatlan vágyat? Fura efftársi ízlés!
jesz
akiktől haladékot kér, azok mind gyarmatosítók voltak(sőt ma is) azoknak qurva vastag bőr van a pofájukon, miközben a magyar népet lenézik, alázzák...a kofosztott gyarmatok kincséből persze hogy jól élnek...élvezik, ahogy egy kis ország kuncsorog...
Szarházi ott mindegyik...
teuton57
@jesz: Te is kevered a magyar NEPet a magyar KORMANNYL? NEM a magyarokat nezik le nyugaton, hanem a primitiv, bunko. követelözö, fenyegetözö diktatorokat. Te sem vagy különb, lasd helyesiras... Egyebkent NEM egy KIS ORSZAG kuncsorog, hanem egy nagy TOLVAJ, hogy többet lophasson...
verőce21
Ha meggondoljuk, nálunk már most EU-n kívüli élet van!
Tőlük független a finanszírozásunk, az energiabeszerzésünk, a termékeink és a cégeik itteni jelenléte legalább annyira az ő érdekük is...!
Sámannus
Azért hasított a stüszivadász kiállítás ezerrel, hogy jobban védekezzetek demagógkám.
kissé felnőttem
@tudode: mit hazudna inkább én igy tenném fel a kérdést mert tematikusan módszeresen tette mondhatni kezdte egy kis üveggolyóval aztán lett a pályázati irások pénze aztán a lánykái felcseperedve turisztikáztak divatoztak pelenkát felejtettek útközben meg sok aprót aztán erdei lakot épitgettek vendégházat ökelme meg 60 pusztán dácsaféleséget? meg kuriákat várkastélyokat ja csurgott a lőrinc nyála meg a pénzcsap is ja tokaj szőlllő vesszeiből parcellákat meg pintéruram 20 néhány ingatlant és senki mem mondta ejnye, Jőtt a Jani és lett kastélya meg a helikopteresnek nőtt a lakása havi bontásokkal toncsika haveja szomszédolásból meg kötvényesekből halmozott jóslatokat mindig tusványoson osztogatta itthon alig aztán pállinka fözdékkel uniot hergelt Meg a Simicskával csipkelődött ma meg a hajó lékkel még csak csak lebeg ám, megvette a nyugdijasokat ? gondolva arra hogy ... szerintem csak gondolat marad. ez már egy sűllyedő ladik kiismerték. Aki ad ma magára nem hivja meg politikus max a hasonszőr jön szóba .
tudode
@kissé felnőttem: .
Ebbe a pasiba bele van kódolva a hazugság!
.
Amire akkor jöttem rá amikor a IX. ker. Illatos úti vegyigyárnál szemlézett, és kb. azt mondta, hogy ismeri a környéket, mert lakásügyi előadó volt!
.
Aztán bukó lett, mert csak gyakornok volt
.
---- Orbán Viktor mint lakásügyi előadó
jozsefattilalakotelep.hu/2016/02/12/orban-viktor-lakasugyi-eloado/
--------------------
.
Annyi igazsága van/volt, hogy ismerte a környéket, mert kiutaltatott magának egy Mester u-i lakást, amelyet elcserélt jópénzért a Harris közbe, ahonnan majd 60 millió körül a Svábhegyen rakott fészket!!!
.
Annyi haszna volt a pasinak, hogy
.
----- FÉSZEKRAKÁS ORBÁN MÓDRA
www.hocipo.hu/content/view/128_feszekrakas_orban_modra
.
--- MESTERBŐL HARISBA
www.hocipo.hu/images/stories/content/2005/2005-14-ov1-nagy.jpg
----------------
.
Aztán potom 63.000 Ft-ért hasznosítva a Mester u-i tanácsi ingyér lakást

.HARISBÓL BUDÁRA
www.hocipo.hu/images/stories/content/2005/2005-14-ov2-nagy.jpg
----------------------
.
Aztán amit a tiszteletreméltó Soros Györggyel produkált azzal, hogy kihasználta az egész galeri, azzal együtt, hogy őfélesége kezdeményezte a kunyerálást
.
---- Egy francia lap megszerezte Orbán motivációs levelét a Soros Alapítványhoz
index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/31/orban_viktor_soros_gyorgy_civilek_oxford_kutatas_civil_tarsadalom_osztondij/
--------------------
.
Erre az emberre ha lenne kutyám azt sem jószívvel bíznám rá, de kénytelen vagyok eltűrni azt amit a nyuggerekkel szemben is megenged magának!
.
Még az egyik alapító társa is úgy nyilatkozott, ami a meglátásom, hogy
.
---- Ungár Klára: Egy szélhámos vezeti Magyarországot
www.youtube.com/watch?v=PnkAW8cFuxU&t=15s
------------------
.
A retorikája a pasinak kiváló!

Azzal együtt, hogy azok adnak neki voksot, akik nem érnek arra rá, hogy megismerjék ki őfélesége, és azok akikwet közpénzből képes megvenni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.