A 444.hu szerint utoljára április végén hunytak el annyian koronavírus fertőzésben egy nap alatt, mint szerdán, amikor 185-tel nőtt az áldozatok száma.

Négyszer annyian halnak meg Magyarországon a covidban, mint az EU-ban lakosságarányosan
Fotó: Pixabay

A lap azt írja, ha nem a legfrissebb adatot vesszük, hanem egyhetes távlatban nézzük a helyzetet, május eleji szinten van a halálozás.

Most naponta 151-en halnak meg, a második hullám legrosszabb hetében ez 176, a harmadikban 270 volt.

Lakosságarányosan négyszer annyian halnak meg covidban Magyarországon, mint az uniós országokban.

Az európai országokat nézve (EU + Ukrajna + Szerbia + Egyesült Királyság), csak négy helyen, Bulgáriában, Lettországban, Ukrajnában és Horvátországban haltak meg többen az elmúlt két hétben lakosságarányosan.

Mindenhol jóval alacsonyabb az oltottság, mint nálunk, kivéve a letteknél, ahol viszont pont az időseket nem sikerült eléggé átoltani.

A vírus terjedését, a súlyos betegek számát és ezen keresztül a halálozást persze nemcsak az oltottság befolyásolja, hanem más járványügyi intézkedések is.

Magyarországon november 20-án vezették be ismét a maszkviselési kötelezettséget zárt terekben, a legtöbb helyen ez már régóta érvényben volt, akárcsak az oltottsághoz kötött korlátozások.

Még nem készült el az Orbán Viktor által nyáron beígért tanulmány, ami azt vizsgálja,

miért van jóval több áldozata a koronavírusnak Magyarországon, mint például Ausztriában.

Kásler Miklós miniszter szerdán megelőlegezett belőle annyit, hogy

a társbetegségeknek is van jelentőségük, majd elővett egy régi érvet, miszerint a covidos halálozásokat eltérően számolják a különböző országokban.

A lap úgy gondolja, hogy valóban vannak eltérések az európai országok közt, de nem olyan szintűek, hogy ezzel az érvvel el lehessen intézni a dolgot. 

További információk és a grafikonok itt tekinthetők meg.

Forrás: 444.hu
Címlapkép: Pixabay

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
szijrago szerint pedig Magyarorszag hozza a legjobb jarvanykezelest. Ezek teljesen meghibbantak, vagy total hulyenek nezik a magyar embereket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
pedig erősen megdobja a számokat, hogy például ha tavaly covidos voltam, most meg nyakam töröm a lépcsőn, covid halottnak írnak...hát ez nóóoormális?..pedig ez nálunk így van..kellett az elején a több halott a rendkívüli állapot bevezetéséhez, csak most már ez visszanyal...de nem baj,mert most meg az ellenzék tud a sok halottra hivatkozni, akik közül sokak halálának köze nincs a covidhoz...épp ezért, mindkét oldal covid náciai szememben utolsó görények!!!
tudode
Hogy lehet az akkor, amikor
.
---- Előkerült Müller Cecília: Moszkvában tüntette ki az orosz egészségügyi minisztert
444.hu/2021/11/26/elokerult-muller-cecilia-moszkvaban-tuntette-ki-az-orosz-egeszsegugyi-minisztert
----------------------
,
Az egyeduralkodó elismerően szólt a minden lében két kanál külügyérről:
.
----- Orbán alighanem Szijjártó jachtozásáról engedett el egy poént
hvg.hu/itthon/20210609_orban_viktor_szijjarto_peter_jachtozas_operativ_torzs
.
A kormányfő olyan megjegyzést tett, hogy a miniszter két helyen is ott tud lenni egyszerre.
------------------------
.
???
division
Az propi virológusának hozzászólását kéretik figyelmen kívül hagyni, a kommentekért kapott pénz már teljesen elvette a maradék eszét is.
kissé felnőttem
hány orbáni szervezésű akármi volt vadászvilág bál meg sport meg 5000 fős kollégistákat kizáró kongresszus - jesszus meg aug 19-20-21-22 es banzáj és leállitott valaki is ilyeneket ? NEM akkor még tán előjön hogy ugyan nem is sok hát ? gondolj bele mihez nem is sok a sok ez a sokk.
namihami
Ez a kormány ""sikeres"" harca a vírus ellen. Kicsit pirruszinak tűnik.
division
@kissé felnőttem: Ráadásul ez még csak a kezdet, a java még ezután jön.
Nessy
@Pálinkás Pál: Mondd, láttál már adatlapot, amin minden beteget külön kell jelenteni TAJ szám alapján, és a természetes azonosítókkal a finanszírozáshoz? Azon minden diagnózis, ellátás külön kerül jelentésre. A felvételi diagnózis is! A politrauma miatt a Traumára került beteget, ha nincs pozitív tesztje, nem fogja a program covidosnak minősíteni!
csak úgy....
ez is egy ékes bizonyíték,hogy magyarország dübörög !
@division: mellesleg,nehogy azt hidd,hogy más országokban kevesebb a vírustagadó és az oltást elutasítók száma! -ti,valami más okból lehettek európában az elsök! az egészségileg elhanyagoltak korán halnak,-mint a mosónök..
Málna
Nálunk most tombol a járvány. Amikor máshol tombolt, akkor ott volt négyszer annyi halott, mint itt.
Pálinkás Pál
@Nessy: csakhogy a halotti bizonyítványt nem a program állítja ki...és magyarországon az a rendelet, ha valaki ,bármikor bekerült a covid adatbázisba, az covid halott, mindegy mibe hal meg...lehet utánanézni,és nem nálam reklamálni ezen barom rendelet miatt!!! nem én találtam ki...
jesz
a déli határunk másik oldalán vajon hány beteg, sőt halott lehet, aki a covidtól szenved? Ma mondták, hogy nagyjából tízezer harcos áll támadásrankészen...és tessék mondani, az a tízezer emberhová szarik? Mert az a legfertőzőbb...tapossák, hordják szerte szét a fertőzést...már csak egy kolera hiányzik...vagy valami hasonlóan ütős..

A kormány egy héttel meghosszabbította az oltáskampányt...ez dícséretes...

...és? Az oltószemélyzet? Róluk ki gondoskodik...ők a legfáradtabbak...nagyon...
Nessy
@jesz: Ki táplálja az ég madarait, öltözteti a mezők liliomait, gondot visel róluk!
csak úgy....
@Málna: a sógoroknál eddíg: 12 233,míg nálatok : 33 866
te hajlamos vagy lazán számolni és bagatelizálni!
csak úgy....
németországban ma volt a 100 ezredik halott,ez egy nagyon szomorú kerek szám,-persze ha arra gondolok,hogy itt több mint 80 millióan vagyunk és magyarországon alig 10 millióan...
Málna
@csak úgy...: De most az elmúlt két hétről van szó. Figyelj már oda egy kicsit...
csak úgy....
@Málna: az össz ,a járványban eddíg elhalálozottak száma a mérvadó!
próbálod szépíteni a szomorúságot valóságot?-számítottam rá...,neked csak erre fussa.
Yoda69
szijrago szerint pedig Magyarorszag hozza a legjobb jarvanykezelest. Ezek teljesen meghibbantak, vagy total hulyenek nezik a magyar embereket.
simmering73
@Málna: Te matekból sosem voltál egy lángelme.
Málna
@csak úgy...: De most más a cikk témája. Fogd már fel végre!
Málna
@simmering73: Te sem érted már megint, ugye, hogy miről szól a cikk? Nem baj, ne is törődj vele!
csak úgy....
@Málna: sajna ki kell jelentenem,hogy gyogyósvagy!
Nessy
Van ennél ijesztőbb is a való életben. Dióhéjban a történet! Volt kolléganőm. Sikeres érműtét , már egész jól van. Új ágyszomszéd. Két nap múlva kiderül, hogy az új beteg covidos. Sajnos késő. Kolléganőm a műtét utáni legyengült állapotban elkapta. Elhunyt. Ennyi. Tavaszi két oltás, de az már mostanra nem sokat véd.
Clavigo
@Málna: Aha...Te tényleg egy " gyogyós helikopter " vagy ?
Istenakinincsen
Gyenge népség ez a Magyar...hullanak mint a legyek,és lám a legyek csak szaporodnak!
De kásler azt mondta eltérően számolják a környező országokban...
Hogy számolják itt?Hogy számolják ott?
Ki takarit itt?Ki takarit ott?
A takaritónő mindenhol feltakaritott...Lineárisan emelkedik a fertőzöttek száma az oltások arányával.Nyilván az oltatlanok fertőzik az oltakozottakat:)))
karma1
Hagyjuk mar ezt a "jol oltottsagot" - ha valaki a szar sinopharmot kapta, az csak darabra egy oltas, de minosegre szart sem er!
karma1
@division: Nalunk szigoruan a covidban meghalt szemelyt tekintik covidosnak - akkor is, ha kismillio mas betegsege volt, mert az ebben az esetben mellekes.
Viszont 2 hete egy nagyon "vicces" ugyben fo" a szakertok feje: lelottek egy fiatal ferfit, aki belehalt a lovesbe - de a dolog kapott egy nagyon eros svedcsavart: az illetorol a proszekturan deritettek ki, hogy covidos volt, viszont eppen aznap a masodik covid-oltasra ment volna mert nalunk is bejelentkezes alapjan tortenik az oltas.
Szoval most nem tudjak hova tenni hirtelen a statisztikakban - lelottek - buncselekmenybe halt bele; de covidos ES egyszer oltott is volt - most akkor a "covidosok" vagy a "beoltott covidosok" koze vegyek azzal az egy Pfizerevel? Na, erre mar sosem fog feny derulni, hogy hogy elte volna tul a covidot a masodik oltasa utan!
Persze kozben eldontottek: beirjak, mint buncselekmeny aldozatat, elsosorban, de megjegyzesbe beirtak, hogy egyszer oltott covidos, igy mindenki megnyugodott!
Egyebkent nalunk senkit sem mutenek meg, ha nincs covid-oltasa, mert minden korhazban lehetnek covidosok, nincs egy jarvanykorhaz, ahova csak a covidosokat vinnek, tehat az orvosok ugy okoskodnak, hogyha megmutenek valakit (mert MUSZAJ, peldaul egy baleset alkalmaval, vagy valami akut betegseg kovetkezmenyekent), akkor - mint Nessy baratnojenek eseteben is - ha egy covidossal kerulne kontaktusba, akkor a covid ne vigye el ot, mert o be van oltva, legfeljebb csak enyhebb tunetekkel is akar, de tul tudja elni a covid+mutetje nehezsegeit.
division
@karma1: Ez érdekes történet volt, azért jó, hogy végül nem a covid számlájára írták a halálát:-) A nem sürgős műtétek itt is szünetelnek, és azért igyekszenek nem egy helyre tenni a covidosokkal az oltottakat.
teuton57
Az imadkozo saska Kasler siman hazudik, de nem elöször. Franciaorszagban nagyon magas az atoltottsag, 70% felett van, ha jol tudom, Olaszorszagban is kb. ennyi (Portugaliaban es Spanyolorszagban meg magasabb!), Nemetorszagban 68%. Tehat egyszerüen nem igaz, hogy ott alacsonyabb! Persze nem volt mutyizas a lelegeztetögepekkel, de nem csak a penz miatt, hanem kinai gep egyszerüen nem kellett. Nem is csoda az, amit a magyar korhazigazgato mondott, hogy aki ezekre a gepekre kerül, az meghal. De akkor minek kellett 16000, ha csak 3000 müködtetesere van szemelyzet??? Ja, a milliardok miatt...
ómió
Csak nem az "efftársi oltáspártiság" teszi?
Yoda69
@Nessy: Durva. Részvétem.
Az ágytársnál miért nem csináltak vajon PCR tesztet mielőtt a korterembe vittek, ahol NEM covidos betegek voltak. Persze most mar mindegy, csak érdekelné muhiba volt, vagy ezzel nem is foglalkoznak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.