Visszataszító, hogy politikai kérdést csinálnak a vakcinából – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Obnyinszkban Mihail Murasko egészségügyi miniszter magyar kitüntetésének átadásán.

Szijjártó átkozódva tüntette ki az orosz egészségügyi minisztert Müller Cecília társaságában
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

"Szánalmasnak tartom, sőt, mivel emberéletekről van szó, visszataszítónak tartom, hogy sok országban a mai napig politikai és ideológiai kérdést csinálnak az oltásokból. A vakcina nem ideológiai kérdés, a vakcina életet ment és politikai ideológiával életet menteni nem lehet "

- mondta Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter megköszönte Mihail Muraskónak, hogy olyan időszakban segített Magyarországnak a Szputyik V beszerzésében, amikor vakcinából még hiány volt.

Az már akkor is világos volt, hogy a vakcina fog életet menteni. Az is világos volt, hogy akinek először lesz vakcinája, az előbb és több emberéletet tud megmenteni

- jelentette ki Szijjártó Péter.

Hangsúlyozta: a magyar oltási kampány sikere azon múlt, "hogy az elején tudunk gyorsan oltani. És azért tudtunk gyorsan oltani, mert több vakcinánk volt, mint másoknak".

A miniszter elmondta, hogy nyugati kollégái négyszemközt mind elismerik az orosz oltóanyag minőségét.

Szijjártó Péter Müller Cecília tisztifőorvossal a Magyar Érdemrend középkeresztjét adta át az orosz egészségügyi tárca vezetőjének.

Forrás: MTI

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

madlaci66
Sorban állnak, a kínai vakcinához vezető telefonszámért az eu-s országok szijgyártönál, négyszemközt elismerik az orosz sz@rt, csak éppen senki nem vett kínait, és az oroszt se sikerült még hivatalosan regisztrálni. Amelyik déli keleti országban használták a kínai vackot ott mosta kórházba került pltottak 85 százaléka kínaival van oltva. Eről kussol a szijgyártó. De még a leendő "nemzeti" oltóanyag gyárban majd oroszt meg kínait akarnak gyártani.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Egy kép …, azaz Nyunyóka-anyó Petyusával kirándulgat?

A derék MTI elsőre diszkréten hallgat a kirándulásról. de ha jobban megnézed a képet

Szájjártató újabb arrogáns pofátlansága „Visszataszító, hogy politikai kérdést csinálnak a vakcinából ” – jelentette ki pénteken Obnyinszkban. Hic & nunc hagyjuk, hogy az milyen visszataszító, hogy ők meg milliárdokat nyerészkednek a dolgon, beszéljünk egy ennél is vérlázítóbb dologról, illetve dolgokról:
egyfelől ugye, az apropó Mihail Murasko egészségügyi miniszter magyar kitüntetésének átadása volt. Talán nem függetlenül attól, hogy a minap az MTI jelentette, hogy „Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert kitüntetésben részesül az orosz-magyar kapcsolatok, valamint az ipari és beruházási együttműködés fejlesztéséhez történt nagymértékű hozzájárulásáért”,
másfelől, s ez ha lehet még pikánsabb tette ezt Müller Cecília tisztifőorvos társaságában. Miközben a járvány durvul az illetékes NER-társnő kirándulgat!
VASTAGBŐR
Elintézed a napi 1 vaccinádat jövőre. Jó az. Mint munkáltatód "választópolgár" elrendelem Peti.
ómió
Szóval, az "efftársi oltáspártiság" még mindig nem a "szíve csücske"!
istván irén
Nos ebből csak az élet mentés nem sikerült, viszont betegre kerested magad az üzleten .rohadt volna anyádba a fejed
volvós
Petibohóc !!! Nem zavar, hogy egyetlen nyugati állam megtagadja a belépést szputnyik oltás esetén.???...Sz.pjad csak az orosz hozzád hasonló politikusokat kócsag elvtárs !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.