Török Gábor szerint nehezen tagadható, hogy a Fidesznek nagy meglepetés volt a hódmezővásárhelyi polgármester előválasztási sikere, ami számukra a lehető legrosszabb forgatókönyv – írja a hang.hu.

Török Gábor: Márki-Zay egy antipolitikus, egy rendszerhiba és pont ebből fakad az ereje
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Az elemző szerint azzal, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét a fideszesek leőrültözik, magukat akarják nyugtatni, de ebbe némi félelem is vegyül. Mivel egy őrült kiszámíthatatlan, nem lehet rá felkészülni

Bármi is történik, az most a színfalak mögött történik. Most csak annyit látunk, hogy az ellenzék nem vált egységesen cselekvő politikai erővé. A pártok többsége még a köldöknézegetésnél tart, a megválasztott miniszterelnök-jelölt pedig járja a saját útját

– mondta az ellenzéki előválasztás óta eltelt időszakról Török Gábor politikai elemző a Magyar Hangnak.

Török úgy véli, hogy a választások előtt ez a helyzet változni fog, a pártok előre fogják udvariasan engedni. Ha elbukik, akkor leginkább ő bukik, ha pedig nyer, akkor ők sokat nyernek.

Megemlítette azt is,hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke korábban megpendítette, hogy

miniszterelnököt nem a választók választanak, hanem a parlament.

Tehát az is előfordulhat szerinte, hogy ha nyernek, nem Márki-Zay lesz a kormányfő, bár a pártok egyértelművé tették,

nincs ilyen forgatókönyv.

Márki-Zay Péterrel nemrég beszélgetett Török. Azt mondta róla, hogy az MZP-varázs nem a tartalomban, hanem inkább a stílusában rejlik. Egy szabálytalan politikus hatását kelti: nem egy kimondottan jó szónok, nem ébreszti egy stratégiában gondolkodó ember benyomását és még kommunikációban is gyakran hibázik.

Úgy véli, MZP egy rendszerhiba és pont ebből fakad az ereje.

Akik őt nézik, egy őszinte palit látnak, nem pedig egy politikust. Ő egy antipolitikus: a profi és korrupt politikusokkal szemben hozza az időnként naiv, amatőr, de tiszta szereplő képét.

Amikor a rendszert sokan gyűlölik, a rendszerhiba nagyon szerethetővé tud válni

– mondta Török.

Forrás: HVG.hu, hang.hu
Címlapkép:MTI/Mohai Balázs

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fergeteg
Megy a süllyesztőbe a teknővájó műkatolikus ejtőernyős.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
@Eladott Ország: Nem akar új pártot alapítani, az már megvan csak be akarja vinni őket is a parlamentbe, akire a még nórmális fideszes is szavazhat. A lényege ez volna pontosan, hogy szeletelje a fideszt.
Mondjuk ennek a harácsgépnek vagy nem jut eszébe, vagy direkt csak hangosakat szellent.
Yoda69
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Igaz ezt a szót a fideSS torolni szeretne a szótárból :)
Eladott Ország
Török Gábor a teljesen független politológus, G Fodor Gábor, a főgonosz törpe algonosz törpéjének társaságában . Ez egy abortusz maradék! Csak a Taigetosz lenne a megoldás, nekünk meg a megváltás. Tudod „a legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval.“ - Sir Winston Churchill” Ha most egyenként pattognának a pártok minden ügyben, akkor meg az lenne a baj, hogy nem egységesek. Török, Orbán segéből kilógó, álobjektív elemző, aki az ellenzéknél a szálkát is megmutatja, a kormánynál a gerendát sem. Csak hatalomtechnikai szempontokat figyelő, az erkölcsi szempontokat teljesen figyelmen kivűl hagyó semmitmondó elemzéseitől pedig az ember agyvérzést kap. Gabika, mi van akkor, ha tényleg lehet más a politika? Mi van akkor, ha az emberek jelentős része épp ilyen politikusra vágyik nem pedig egy hazudozó, áruló, tolvaj, mellébeszélő, amorális, pszichopatára ? Ma van, ha ez a valódi politikus archetípusa és nem egy erkölcstelen-páva, kaméleon geci? Török annyira a fidesz szekerét tolja, hogy az már politológiai rendszerhiba. Remélem Török is eltűnik a színről Orbánnal együtt. Értem én, hogy indirekte Orbán seggét próbálja nyalni, de én még egy ép-kéz-láb elemzést nem olvastam tőle.
hvg.hu/itthon/20211203_torok_gabor_marki_zay_ellenzek_dk_fidesz

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.