Hiába ígérte Orbán Viktor a 2010-es kormányalakításakor, hogy nem lesz jellemző a „rangkórság” és a „kormányzati dáridó” a kormányára, a számok nem feltétlenül ezt az ígért visszafogottságot jelzik: tíz év alatt ugyanis megháromszorozódott az állami vezetők száma, a bérkeretük pedig ötszörösére nőtt, főleg az elmúlt pár év bőkezű illetményemeléseinek köszönhetően.

Háromszorosára nőtt a kormányzati vízfej, a bérkeretük az ötszörösére emelkedett

Fotó: pixabay.com

Az elmúlt két évben megduplázódott a fizetésükre fordított összeg – írja a 24.hu.

Látványosan elszálltak az állami vezetők fizetései, és nem csak az illetményük, hanem a létszámuk is szépen gyarapodott: mindez jól látszik az évenkénti zárszámadás számaiban is. A kormánytagok, államtitkárok, helyettes államtitkárok, valamint kormánybiztosok és miniszteri biztosok bértömege szinte pontosan megduplázódott 2018 és 2020 között: 4 milliárd 684 millióról 9 milliárd 356 millió forintra nőtt. Többen is lettek. 2018-ban még csak 343 állami vezetőt tartottak nyilván a zárszámadási törvény mellékletében (pedig a 2018-as választás után több minisztert és államtitkárt is lecseréltek, emiatt több pozíció is duplán szerepelt a statisztikában), 2020-ban már 596-ot.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: pixabay.com

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
A " nem megszoritás kormánya": 2010-2020
A #Fidesz által bevezetett #megszorítások és #adók: az elmúlt tíz év során - Íme a lista csak hogy tiszta legyen! Ez egy nem teljes lista, lehet kiegészíteni:
– adójóváírás megszüntetése
– béren kívüli juttatás drasztikus csökkentése (az adható 18.000 Ft-ról 11.250, ill. 5000 Ft-ra)
– cafeteria megadóztatása
– munkavállalói járulékok emelése
– 32 ezer fő elbocsátása a közszférából
– a foglalkoztatottak számának növelése utáni adókedvezmények megszüntetése
– reprezentációs és üzleti ajándékok utáni adókötelezettség
– cégautóadó emelése
– egyszerűsített vállalkozói adó 30%-ról 37%-ra emelése
– kötelező kamarai tagság (regisztráció fedőnévvel) 5000 Ft éves tagdíjjal
– ÁFA-emelés 25%-ról 27%-ra
– illetékemelések
– a termőföldből átminősített ingatlanok értékesítéséből származó 20% feletti többlet 48%-kal adózik
– az ingatlanadó de facto bevezetése (kommunális adó)
– az ebek és lovak kötelező chipezése
– a „chipsadó” bevezetése
– a „chipsadó” emelése, majd kiterjesztése (pl. a gyümölcsízekre 500 Ft/kg)
– szeszesital jövedékiadó-emelése
– dohányáruk jövedékiadó-emelése
– környezetvédelmi termékdíj bevezetése, majd emelése
– üzemanyagok jövedéki adójának emelése
– bioetanol jövedéki adójának 75%-os emelése
– autógáz jövedéki adójának 100%-os emelése
– az autópálya-használat minimumának négy napról tíz napra történő emelése – áremeléssel
– baleseti adó bevezetése (természetesen ez az állami autókra nem vonatkozik!)
– a táppénz lecsökkentése (kórház 60-ról 50%, táppénz 70-ről 60%)
– 30 napi táppénz után időarányos szabadság csökkentése
– a rokkantak ellátásának csökkentése, ill. megvonása
– a szociális öntemetés bevezetése
– szociális hozzájárulási adó bevezetése
– elektronikus útdíj bevezetése (sok fuvarozó számára az eddig fizetett útdíj a többszörösére
emelkedett)
– közművezeték-adó
– a magánszemélyek kommunális adója adótárgyanként 12.000 Ft-ról 17.000 Ft-ra emelhető
folytatás...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
A hazugság és a valóság:

2010. MÁJUS 3. 18:01
"Orbán olcsó államot épít"
"Elsősorban az olcsó állam létrehozását szimbolizálja az összesen nyolc minisztériumból álló, leendő második Orbán-kormány"
privatbankar.hu/cikkek/migracio/orban_olcso_allamot_epit-224977.html

"Háromszorosára nőtt a kormányzati vízfej, a bérkeretük az ötszörösére emelkedett"

Nem ez az egyetlen, amiben orbitálisat hazudtak...
RonaGyuri
@Béla333: nem értelek miért vagy ilyen rosszindulatú , igen is ócsó, szinte majdnem társadalmi munkában "dolgoznak", így kénytelenek lopásból fenntartani magukat, vagy mint a derék kiváló Völner ... =))
Eladott Ország
Osztrák tv csatorna! “Tőlünk keletre vannak olyan országok ahol katonai repülővel járnak Las Vegasba kaszinózni.” Lehet hogy csak azért, mert ott hamarább lehet válni és a mi keresztény vezetőinknek mostanában nagyon sürgősen kell asszonyt cserélni.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/146087790_1048388455641061_4609612864197936717_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=U2tZeyqaOLkAX8cn0Sp&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=3b9652cb7b55f6e5bab3e5064909d12f&oe=61D71CE7
Orbán egyik ígérete ellenzéki korszakából: nekünk nincsen szükségünk minden évben új autókra, bútorokra, luxuscikkekre. Orbán irodája a Várban "csak" 4 milliárd volt... Kakadupetike' három repülőt is használt egy útra!
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/235978735_1166995143780391_6055983286543152165_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=rpmtZq135T4AX8Euwwr&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=6883108d94e99e50cb506b5549a7f216&oe=61B67A38
kereső
Ilyenkor mindig megjelenik egy kép a szemem előtt. Jelenleg toporzékolás ügyi miniszter, valamint a fürkészek és portyázók feje, 2006-ban áll a Balaton sekély parti vizében, feltűrt gatyaszárral és bőszen luxus-és bankárkormányozik. Teszi mindezt akkor, amikor az akkori miniszterelnök a fizetését sem vette fel.Van ám pofa, meg vastagbőr hozzá!
2010-ben orbán "plebejus kormányzást" igért- már 2010-ben hazugságok garmadával nyerte meg a választást- azaz csalt már akkor is!!
Rizikó
Egyszerű ennek a hozadéka! Az ellenzék minden hiszti és vádaskodás mellett sem talál semmi törvénytelent!
csipetke
A padlásunkat ganéztam,és a kezembe akadt egy 2010-es választási lap,amit bedobáltak boldog-boldogtalannak,idemásolom,bár akkor én még javában dolgoztam,nem voltam nyugdíjas.
Tisztelt Nyugdíjas!
Április 11.-én vasárnap sorsdöntő választás lesz Magyarországon. A jövőnkről,a biztonságunkról döntünk.Lezárhatjuk a Gyurcsány-korszakot,amely nagyon sok csalódást és bizonytalanságot okozott mindenkinek.Egy korszakot,amelyet Gyurcsány Ferenc MSZP-s miniszterelnök hírhedt mondata határozott meg: "Hazudtunk reggel,éjjel,meg este".
Gyurcsány Ferenc és a szocialisták ma is büszkék erre a mondatra,ma is ennek jegyében kampányolnak. Emlékezzünk a tényekre: Gyurcsány Ferenc a 2006-os választás előtt egy televíziós vitában kikérte magának,hogy kórházi napidíjat,és vizitdíjat készülnének bevezetni. A választások után azonban bevezették mindkettőt,ezzel pedig nagyon sok idős embert csaptak be,és hoztak nehéz helyzetbe.A vizitdíjat,és a kórházi napidíjat a Fidesz és a KDNP által kezdeményezett SZociális Népszavazáson Önökkel közösen töröltük el 2008 márciusában.Az is tény,hogy nyolc év szocialista kormányzás után közel egymillió embernek nincs munkája,tönkrement a magyar gazdaság,káosz van az egészségügyben,elvették a tizenharmadik havi nyugdíjat,évről évre csökkent a nyugdíjak értéke, a családok és az idős emberek helyzete egyre nehezebb. Változtatni kell,ma már mindenki változást akar Magyarországon.Nagyon nehéz helyzetben van az ország. Mi,a Fidesz politikusai elkötelezettek vagyunk abban,hogy az időskor méltóságát minden körülmények között biztosítani fogjuk.
Csak a Fidesz képes ma garantálni,hogy megvédjék a nyugdíjak értékét,amely megakadályozza a nyugdíjpénztárak privatizációját. A szocialisták most bizonyosan ismét megpróbálják majd becsapni a választókat,így a nyugdíjasokat is,mint ahogyan tették azt 2006-ban is.Kérem,ne feledje a szocialisták hazugságait,és ne hagyja,hogy ismét becsapják Önt!...
kereső
@csipetke: Most sokkal, de sokkal jobb. Az állami eü ellátás gyakorlatilag megszünt- hiába fizeted a járulékot- és mind több embert terelnek a magán ellátásba, súlyos tizzezrekért. Inkább megsemmisitik a teszteket, mint hogy a pórnép-az istenadta- igénybe vehette volna a tömeges, ingyenes tesztelést a járványban. Persze lehetett 19 ezer forintért- alkalmanként. Mekkora nagy hazugság volt az a "szociális népszavazás"!És abban a legfőbb bűnös az alkotmány biróság- aki azt mondta, hogy a ez nem érinti ma költségvetést. Mondja még valaki, hogy orbán/fideSS nem mcsalással-hazugságokkal nyert már 2010-ben is.
csipetke
@csipetke: folyt:- Tisztelettel:
Schmitt Pál az Európai Parlament alelnöke
Lehet szemezgetni,hogy orbán 12 év alatt milyen dolgokon tudott javítani,mert káosz van az egészségügyben, a magyar bérek még csak nem is súrolják az eu-s bérek alsó határát. A magyar gazdaság külföldi autóösszeszerelő gyárakból áll,amiket orbán az alacsony munkabérek ígéretével csalogatott ide. Semmi nem változott,a nyugdíjak szart se érnek,mert orbán megszüntette a svájci indexálást.és propaganda-cetliben van egy mondat,miszerint a fidesz megakadályozza a nyugdíjpénztárak privatizációját. Ezzel a lendülettel lopták el sok ember 3000 milliárd forint megtakarítását. Most iszonyatsok pénzt vettek fel,hogy osztogatni tudjanak,szja visszatérítést,13. havi nyugdíjat, a rendőröknek sok éve nem látott fegyverpénzt,stb,stb.De ne felejtsük el,hogy a 30 évre felvett kínai,és svájci hiteleket a gyerekeink,sőt az unokáink fogják visszafizetni.Orbán takarékos kormányzást ígért,ehhez képest minden idők legpazarlóbb kormánya lett.A miniszteri biztosok úgy szaporodtak,mint a tehénszaros pocsolyában a baktériumok,többszázan vannak.Lehet,hogy van már fingásügyi biztos is. Az ország az európai országok majd'utolsó helyén dekkol.Erre volt képes az orbán kormány. Aki ezt nem látja,az vagy hülye,vagy süket és vak.
Toller Béla
A dupla és tripla párhuzamosságok, de ott vannak még a teljen felesleges hivatalok is ...És ez itt a lényeg, mindent felfúzni az egyszemélyi irányításra, ellenőrizni még a szar belső hőmrsékletét is ! Aztán meglepődni egy győri polgármesteren, egy szijgyártón, egy mengyin meg simonkán, a völner ügyön, lebukni egy kovér beszéddel, elengedni az inflációt, a hiányt és az erkölcstelenségeket szanaszét szerte ...Nem fideszes pedofil talán még le sem bukott ...
nezelodo
Istenkém, ez a fejlődés! Már nincsenek pofátlanul magas fizetések és végkielégítések és nincs rájuk 98 %-os külön adó! Hogy megvilágosodott a Dakota Viktor és csapata!! Remélem a jövő év második felétől újra pofátlanul magassá válnak ezek a pénzek, és újra életbe lép a saját törvényük, a 98 %-os adójukkal együtt, amit már nekik kell fizetni.
kereső
A " nem megszoritás kormánya": 2010-2020
A #Fidesz által bevezetett #megszorítások és #adók: az elmúlt tíz év során - Íme a lista csak hogy tiszta legyen! Ez egy nem teljes lista, lehet kiegészíteni:
– adójóváírás megszüntetése
– béren kívüli juttatás drasztikus csökkentése (az adható 18.000 Ft-ról 11.250, ill. 5000 Ft-ra)
– cafeteria megadóztatása
– munkavállalói járulékok emelése
– 32 ezer fő elbocsátása a közszférából
– a foglalkoztatottak számának növelése utáni adókedvezmények megszüntetése
– reprezentációs és üzleti ajándékok utáni adókötelezettség
– cégautóadó emelése
– egyszerűsített vállalkozói adó 30%-ról 37%-ra emelése
– kötelező kamarai tagság (regisztráció fedőnévvel) 5000 Ft éves tagdíjjal
– ÁFA-emelés 25%-ról 27%-ra
– illetékemelések
– a termőföldből átminősített ingatlanok értékesítéséből származó 20% feletti többlet 48%-kal adózik
– az ingatlanadó de facto bevezetése (kommunális adó)
– az ebek és lovak kötelező chipezése
– a „chipsadó” bevezetése
– a „chipsadó” emelése, majd kiterjesztése (pl. a gyümölcsízekre 500 Ft/kg)
– szeszesital jövedékiadó-emelése
– dohányáruk jövedékiadó-emelése
– környezetvédelmi termékdíj bevezetése, majd emelése
– üzemanyagok jövedéki adójának emelése
– bioetanol jövedéki adójának 75%-os emelése
– autógáz jövedéki adójának 100%-os emelése
– az autópálya-használat minimumának négy napról tíz napra történő emelése – áremeléssel
– baleseti adó bevezetése (természetesen ez az állami autókra nem vonatkozik!)
– a táppénz lecsökkentése (kórház 60-ról 50%, táppénz 70-ről 60%)
– 30 napi táppénz után időarányos szabadság csökkentése
– a rokkantak ellátásának csökkentése, ill. megvonása
– a szociális öntemetés bevezetése
– szociális hozzájárulási adó bevezetése
– elektronikus útdíj bevezetése (sok fuvarozó számára az eddig fizetett útdíj a többszörösére
emelkedett)
– közművezeték-adó
– a magánszemélyek kommunális adója adótárgyanként 12.000 Ft-ról 17.000 Ft-ra emelhető
folytatás...
kereső
folytatás...
– kaszinóbezárás, majd újranyitás bennfentes feltételekkel
– bírósági eljárásokkal kapcsolatos illetékek drasztikus emelése
– banki tranzakciós díj emelése, „csekkadó” – tranzakciós adó megduplázása 3 ezrelékről 6 ezrelékre
– betéti kamatok után 6%-os „egészségügyi” hozzájárulás bevezetése
– telekommunikációs adó
– „cégadatok kötelező frissítése”-adó. Cégenként 20–50 ezer forint között + ált. forg. adó
– pénztárgépek cseréje 100+150.000 Ft/pénztárgép, plusz havi 2-3 ezer Ft NAV-val való állandó kapcsolat
– nyugdíjaskedvezmény részleges megvonása a távolsági buszokon és gyorsvonatokon
– közmunkások nettó 61.000 forintos fizetésének 49.000-re csökkentése
– munkanélküli-segély időtartamának 270-ről 90 napra csökkentése, szociális segély összegének 28.000-ről 22.000-re csökkentése
– egyetemi és főiskolai támogatások drasztikus csökkentése
– a Munka Törvénykönyvének átírása a munkavállalók számára hátrányos feltételekkel
– pedagógusok munkaidejének de facto meghosszabbítása
– tandíj de facto bevezetése
– asztmás gyerekek emelt összegű családi pótlékának megvonása
– mozgássérültek közlekedési támogatásának visszavágása
– egészségügyi járulék emelése
kereső
@KisTehen: Hogy kerül a csizma az asztalra? Én csak egy sima állampolgár vagyok, aki elszenvedője ennek a kormányzásnak nevezett ámokfutásnak, és propagandának.Megfigyelni? Szerintem inkább a kormány az, aki megfigyel engem- csak az a kérdés, hogy az igazságügyminiszter mikor adja a nevét a törvénytelenségekhez. Már tegnap előtt le kellett volna mondania.
Gauntlet
@kereső: és még mindig sokan szavaznának a Fideszre !
ómió
Böszme efftársék, bezzeg, a töredékével is "kivívták" nekünk az államcsődöt!
Nessy
@Gauntlet: Ki érdekből, ki alamizsnáért, ki levélben, nem vállalva a szavazata eredményét, vannak kevesen, akik meggyőződésből. Én is imádom, amikor a volt alapszervi párttitkár ismerősöm a békemenetre invitál, és a fideszt dicséri. Most meg azon nyafogott a múlt nap, hogy nem tud hónapok óta a bőrgyógyászatra időpontot szerezni. Áldott jó szívem, megmondtam melyik nap nyílik meg a következő havi időpont kérés, és milyen időpontban telefonáljon. Januárra van időúontja.
csak úgy....
ez a szavazat vásárlás leg drágább módszere,persze a magyarok buttábbik felét ez sem zavarja!
Dr. Proktor
Ebből is látszik, hogy mennyit is ér Orbán Viktor ( O1G by Simicska Lajos, aki szintén G ) igérete...
Dr. Proktor
@KisTehen: Te is olyan vagy mint Móricka, akinek viszont a dugás jutott mindenről az eszébe...
Okosabb is volt nálad!
kereső
@KisTehen: Miért is kellett volna a befektetők 5%-os kamatra adott pénze, ha az IMF 1,8% adta a hitelt- amit az a gaz patás és bűnöző libajnai társa le sem hivott teljes egészében- mert nem azért kellett, hanem , hogy ne legyen a magyar fizetőeszköz a spekulánsok játékszere,mint manapság./ Speciális dolog, hogy ma a magyar fizetőeszközt a saját nemzeti bankja és kormánya spekulációs céllal használja./ A lehivott hitel nagy része devizafedezetként került az MNB trezorjába, a forint védelmében. Tudtad, hogy a magyar államnak akkor egyetlen bankot kellett megsegitenie- mert a többi bankfeltőkésiéését az anybankok végezték- és ez az egy az OTP volt. (magyar banknak mondjuk, bár a tőkéjének több mint 80%-a külföldi befektetők kezében van).
csak úgy....
@kereső: @Horizont: ugye azt tudjátok,hogy egy butuska bocinak magyaráztok? :)
Aki Én
@KisTehen: @ómió: @Rizikó: Öröm nézni, ahogy ti hárman az összesített 90-es IQ-tokkal ráéreztek a téma lényegére.
Beszarás...
Borzasztó, hogy ti mit fogtok fel egy-egy ilyen hírből. Elszomorodik az ember.
ómió
@Horizont: Nem volt államcsőd? De csak azért, mert Böszme efftársad visítva rohant előle az IMF-hez gigakölcsönért, amit ott - mert más a pénzpiacon már nem adott neki - masszív népzsebelés bevezetése ígérete, majd stabil végrehajtása ellenében meg is kapott! És legalább körbenyaltad már érte a hátsó fertályát?
ómió
@Aki Én: Ne dicsekedj itt a mínuszos IQ-dal, bolsiék zakkantja, mert még tovább rontja a "mentális értékeidet"!
ómió
@Horizont: Bunkóköcsög faszparasztot láttál, bolsiék elmebetege!? Talán állj el a tükör elől! Ha neked az általad leírt mocsokbolsi hazudozás jelenti a "normalitást" és az azt ért pontosítás téged így felháborít, akkor, talán ne engem, embert, keress meg, idiótája, hanem a magadfajtákat, a hasonszőrű bolsi hazudozó efftársaidat! Azokat a "különleges anyagból" - szarból - "gyúrtakat" ! Bennük nem fogsz "csalódni"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.