A Publicus felmérése többek között azt vizsgálta, hogy az emberek hány százaléka gondolja, hogy a kormánypárt érdekeit – nem nyíltan – képviselve indulna a választásokon a milliárdos.

A Fidesz áll Gattyán mögött – Egy felmérés kimutta, hány százalék gondolja ígyFotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Publicus Intézet a Népszava számára készített egy reprezentatív felmérést. Ebből kiderül: a megkérdezettek 59%-ához eljutott a hír, hogy Magyarország harmadik leggazdagabb embere bejelentkezett a politikába és a választásokon való indulását fontolgatja. Ezt a szándékot viszont mindössze az emberek 9%-a veszi komolyan – írja a felmérés alapján a hang.hu.

45% Gattyán fellépését csupán egy „gazdag ember hóbortjának” tekinti.

Mindössze 5% vélekedett úgy, hogy a bejelentkezés Gattyán György saját ötlete volt, és őszinte a szándéka.

22% feltételezi azt, hogy „ilyen vagy olyan módon, de a Fidesz van mögötte, és zavarkeltés a célja”.

A Publicus Intézet adatai alapján ez a gyanú főként az ellenzéki szimpatizánsokban fogalmazódott meg. A lakosság 25%-a valamilyen más, meg nem nevezett okot sejt a háttérben. A megkérdezettek 48%-ától nem érkezett érdemi válasz erre a kérdésre sem.

Forrás: hang.hu
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Lesznek itt még cifrább dolgok is a fidesz részéről tavaszig!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Komolyan hihette bárki, hogy az indulás a pi.
abubus ötlete volt!?!?! A Vezér és csapata kitalálta, hogy ez is zsarolható (lásd pl Bige) és ez pedig ""rájött"", hogy indulni akar. Akármennyit vesz el az ellenzéktől, közpénzből teszi.
A Fidesznek egy fillérjébe se kerül. Mi fizetjük a saját gyengítésünket.
""Divide et semper!""-- sokszor bevált már...
Nessy
Lesznek itt még cifrább dolgok is a fidesz részéről tavaszig!
Eladott Ország
A bűnöző és politikai prostituált többgenerációs román cigány mindent meg fog tenni, hogy meg ne bukjon! Tisztában van vele, ha bukik börtönbe megy, feltéve ha engedik hogy meglógjon a szajréval együtt, az viszont nagy hiba lenne.
A fidesznek a hatalom azaz eszköz, amely nélkül nem tudja megúszni a büntetőeljárást.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/135558997_1681346608740183_8954745145536332618_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=027m6dvJXyYAX_s6TvR&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=aa11feea564ff68110b9bb37f4d834f9&oe=61DD9081
Most vagyunk a félúton, a nyáj már meg van, csak az immunitás hiányzik. Igen, mert akik egy nárcisztikus, hatalommániás politikai kalandort fenntartások nélkül követnek és bálványként imádnak önmagukat degradálják birkává. A nyáj meg ugye megy a (fő) kolompos után.
scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/174286828_1675505929325056_9011368800878580789_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=LUKR2V7JtEUAX-30TiF&_nc_ht=scontent-otp1-1.xx&oh=00_AT99vCHT152t632SQm-_4AtdQOEmKGMJ4yEkjs8Hllk6AQ&oe=61DBE71F
csak úgy....
@Nessy: akár lölöböl is lehet miniszterelnök jelölt! két héten belül vehetne magának egy komplett pártot..
jesz
@csak úgy...: lehet, hogy most ingyen adtál egy ötletet...
Eladott Ország
A fidesz érdekeit szolgálják a kamupártok is. 2018-ban 21 kamupárt indult a szarkeverés céljából, hogy legyen hova írni a elcsalni a szavazatokat. A kamupártok összességében milliárdos összegben kaptak támogatást a költségvetésből azzal a megkötéssel, hogy ha nem érik el a választáson az 1 százalékot, akkor a párt vezetőinek a magánvagyonukból kell visszafizetniük a pénzt. Az állam esetükben csak abban reménykedhet, hogy van valamilyen lefoglalható vagyonuk, vagy munkavállalóként keresnek annyit, amelyből vissza tudják fizetni a százmilliós nagyságrendű támogatást. Ez viszont nem tűnik reálisnak. A fidesz nevű bűnöző tróger bandának nem számítanak a közpénzmilliárdok, csak a hatalom és hogy tovább lophassanak!
csak úgy....
@jesz: akkor vállalom a politikai következményeket ! :)
Namely
A cím:
"A Fidesz áll Gattyán mögött – Egy felmérés kimutta, hány százalék gondolja így"
Amely egyértelműen arra utal, hogy "há' a többség úgy gondolja", holott még a maszop házi "közvéleménykutató"-ja, a "Publicus" sem tudta összehozni ezt.
:D

@namihami: "Komolyan hihette bárki, hogy az indulás a pi.
abubus ötlete volt!?!?! A Vezér és csapata kitalálta, hogy ez is zsarolható (lásd pl Bige) és ez pedig ""rájött"", hogy indulni akar."
Nos, gyanítom semmi nem tudsz Gattyánról, de lehet, hogy a cikket sem olvastad el, csak a címig jutottál:
1. Még a fenti firkálmány sem állítja, amit te kész tényként kezelsz.
2. A Fidesszel kifejezetten rossz a viszonya.
3. Évekkel ezelőtt, amikor nem volt hajlandó stadiont építeni, pedig sok másik cég tette, egyszerűen kivonult.
Nemhogy nem fogadna el parancsokat, de azonnal visszalőne.

Amúgy mi lehetett a motiváció? Az, hogy tenni akar valamit. Tudom, ez Magyarországon nagyon furcsa, szinte hihetetlen. Hogy mi lesz a hatása? Semmi. A magyar ember nem szereti azokat, akik a saját ötletük alapján lettek gazdagok, nem tolvajok, politikai bűnözők, hanem okos emberek, akik letettek valamit az asztalra. Hiszen aki nem "okosságok" segítségével vitték valamire, azok rendszeridegenek.
Amúgy amit mond, az Magyarországon megvalósíthatatlan. Jól látszik, hogy túl sokáig élt külföldön. Jóhiszemű, ábrándos fazon.
kissé felnőttem
de az csak 22 % aki unja fideszesként és hol miből lesz a tőbbi vagy csak a dac? majd lehetőség ? aztán minden megy tovább 12 ujabb évig? kéretik a fejekre ne csak kalapot tenni mit tudnák én pl Gattyánnal vesziteni semmit, de orbánt igen
namihami
@Namely: Na, akkor:
1. Az, hogy az újság vagy újságíró mit állít vagy akár tényként kezelne, azzal az én (ÉN) véleményemnek nem kell megegyezni. Nem írtam, hogy ez a tény. Vélemény, az pedig (most még talán) Orbániádiában is szabad (egy határig).
2. A --látszat az -- hogy a Fidesszel rossz a viszonya. Ahogy Te, úgy én se vagyok légy a falon. Akkor biztosabbat tudhatnék. És ha ez tényleg csupán ellenzék-megosztási politika?
3. Az, hogy mi volt ""évekkel ezelőtt"", arra éppen a ""simicska-ügy"" a legjobb ellenpélda. Visszalőne? Mivel? A ""dicsőséges 133"" egy nap alatt hoz egy törvényt és a puskapor elázott. Miként, ahogy erre is volt már példa--példák sora. (lex Borkai és társai)
David
Gattyán Gyuri barátom elég nagy fiú ahhoz, hogy saját maga döntse el hogy mit akar. Ő nem egy szánalmas Márki-Zay aki megtámogat a köztörvényes gyurcsányi. Persze Márkit a magar emberek is megtámogatnák.. igen! Nagyon is megtámogatnák egy vasrúddal!
David
@namihami: Én komolyan hiszem azt hogy Gattyán György elég ügyes fiú ahhoz, hogy egyedül induljon és akár kétharmaddal győzhet!
David
@Eladott Ország: Ha megfigyeljük akkor ma Magyarországon az egyetlen tisztességes párt a Fidesz. Ha netán valaki hibázik azonnal felelősgre vonják, nem lehet hazudozni és tagadni mint ahogy teszi KamuGeri, Cseh Katka, Márki-Zay, Hadházy, SzabóTimcsike vagy Szellentő bernike.
Aki Én
@Namely: Egyrészt megint te állítasz tényként saját gondolatokat, másrészt honnan tudhatnád, milyen magállapodás van a háttérben?
Azt meg ez az ember sem gondolhatja komolyan, hogy kétharmaddal esélye lenne? Vagy akár az ellenzéknél több esélye lenne. Egyébként csak megosztja az ellenzéket, tehát orbánnak tesz szívességet.
Hogy megint nagy öntudattal ,,ragadtál pennát", még nem pótolja a tudást, kétlem, hogy te Gattyán szakértő lennél, ahogy azt másnál hiányolod.

,,2. A Fidesszel kifejezetten rossz a viszonya."
Volt, de nem hiszem, hogy tudnád ha ez mára megváltozott volna.
Ezzel szemben tény, hogy a cége 900 milliót kapott egy NER-es tőkealaptól.
Ez nem tipikusan a fidesszel rosszban lévő emberek kiváltsága, ugye?
namihami
@David: Ha a pi-abubusságból (van ennyi hülye) ekkora pénzt lehet szakítani, akkor valóban ""ügyes fiú"".
Ez a biznisz hasonlatos ahhoz, amikor a cigány mulatószene aranylemezzé válik. Ha csak családonként egyet vesznek, már gyémánt is lehet. No, a pornó hasonló. Persze, nem állítom, hogy én sose néztem, de az, hoyg ebből sokszoros milliárdossá lehet avanzsálni, az a fizetőnézők szégyene. Vagy nem tudnak vagy arra rántanak?
A pi.ára építeni nem kellett túl nagy fantázia, csupán indulótőke. Annak a megszerzése inkább ügyesség kérdése volt.
Pági
@David: nocsak! Itt egy haszonélvező! Jól fizet a ner?
Aki Én
@David: Akkor neked is:
a cége 900 milliót kapott egy NER-es tőkealaptól.

,, ma Magyarországon az egyetlen tisztességes párt a Fidesz. Ha netán valaki hibázik azonnal felelősgre vonják, nem lehet hazudozni és tagadni"

Ez meg egy rossz paródia. Ha komolyan mondod, akkor meg komoly hiányosságokat mutat.

,,KamuGeri, Cseh Katka, Márki-Zay, Hadházy, SzabóTimcsike vagy Szellentő bernike."
Ez meg mindent elárul, kár is a szóért. Így értelmet kap a többi irományod.
Aki Én
@Namely: ...ja, és fideszes óriásplakát helyeken jelentek meg a plakátjai.
Igen tudom, ez is tipikus... :)
Aki Én
@namihami: Láttuk, hogy a fidesz érdekéből induló kamupártok micsoda milliókat nyúltak le büntetlenül. Ez mindent el is mond erről a dologról.
Valóban ügyes üzletember, nincs az a kis pénz, ami -az egyébként állítólag hanyatló- Gattyánnak ne jönne jól.
namihami
@Aki Én: Talán éppen a veszteségességbe hajló üzlet löki oda. Ezek azok a ""független"" üzletemberek, akik valahogy mindig rátalálnak a helyes útra és célra.
Nem lepődnék meg, ha egy váltás esetén ez a puncimókus is fordulna egy keveset.
Namely
@namihami: 1. Akkor gondolom csak a véletlen műve, hogy a kommented állít. Igaz, hogy kérdezel, de olyan hangnemben, hogy az egy állítás. :)
2. "Ahogy Te, úgy én se vagyok légy a falon. Akkor biztosabbat tudhatnék. És ha ez tényleg csupán ellenzék-megosztási politika?"
Miért kellene megosztani az ellenzéket? Nem elég megosztott az magától?
3. Gattyán ellen hatástalan minden törvénykezési erejük, mivel a pénze külföldön van, a bevétele külföldön keletkezik, innentől kezdve Orbán kinyalhatja Gattyán *-t. Ahogyan pl rám sincsen hatással, mert max 1 házamat vehetik el, minden más nemzetközi környezetben van. Pont.
Namely
@Aki Én: "Egyrészt megint te állítasz tényként saját gondolatokat, másrészt honnan tudhatnád, milyen magállapodás van a háttérben? "
Sehonnan. De te tudod, ugye?
Én az alapján gondolom, amit fent is írtam.
Nem fideszes pénze van, amit a nemzetközi környezetben szerzett/szerez folyamatosan. Korábban sem volt zsarolható.
"Azt meg ez az ember sem gondolhatja komolyan, hogy kétharmaddal esélye lenne? Vagy akár az ellenzéknél több esélye lenne."
Ő úgy gondolkodik, hogy az, amit ajánl nyugaton működőképes, jó lenne az országnak, tehát akkor rá fognak szavazni. Egyvalamivel nem számol: hogy itt a kádári nosztalgia népe lakik, akik irracionálisan szavaznak.
"Egyébként csak megosztja az ellenzéket, tehát orbánnak tesz szívességet. "
Most akkor van esélye, vagy sem. Ha szerinted nincs esélye, akkor miért reszketsz tőle?
"Ezzel szemben tény, hogy a cége 900 milliót kapott egy NER-es tőkealaptól."
Mire kapta? Milyen alaptól? Ajándékba kapta? Nem hinném, de tegyük fel, hogy így volt. Ez neked nagy pénz. És neki is az?
"óriásplakát: "
Tehát akkor gondolom a Coca-Cola, Nivea, stb is mind ner lovag, ugye?
Nevetséges.
namihami
@Namely: Attól, hogy a cége külföldön van, attól még a magyarországbeli tevékenységét korlátozhatják, és fidesz-szükség vagy bármilyen cél esetén akár blokkolhatják is. Akár hozhat/hozathat egy olyan törvényt, ami a hazai tevékenységét korlátozhatja vagy be is tilthatja. ""Majd jönnek a jogászok..."""
Az ellenzék megosztottsága adott, de a TOVÁBBosztás csak az Orbán érdekét szolgálja és az esélyeit növeli.
Namely
@Eladott Ország: "A bűnöző és politikai prostituált többgenerációs román cigány"
Istenem, olyan szép szavak, bárcsak már megbuknának a gyűlöletkeltők, akik nem tudnak mást, csak ellentéteket szítani, hiszen olyanok vannak az ő oldalukon, mint az örökké káromkodó Bayer, aki csak románozik, cigányozik, és ezért még szeretik is.
(cry)
Namely
@namihami: milyen van Magyarországon? Kb semmi. Semmilyen tevékenységet nem végez, amit 2 óra alatt nem lehet kivinni. Tehát ő nem Széles - idióta- Gábor, aki csak a politikai dörgölőzéssel tud jutni valamire, vagy OTP Bank, akit tényleg véresre tud szopatni a szabályozó szerv.
"Az ellenzék megosztottsága adott, de a TOVÁBBosztás csak az Orbán érdekét szolgálja és az esélyeit növeli. "
Ebben igazat adok neked, igen, tovább lehet osztani.
De ebben az ellenzék a hibás. Ha 2010 óta nem csak azzal lettek volna elfoglalva, hogy "összefogás" meg "ki-kivel-van", hanem egy ellenajánlatot adtak volna (tehát azt, ami megkülönbözteti őket a ner-től), akkor már nagyon régen bukott volna a ner, és nem lehetne megosztani, mert a nép maga tudná, hogy mit akar és miért.
Ha egy max 3%-ra esélyes Gattyán buktatja meg ezt, akkor azért nem kár.
Nem mellékesen, mivel érdemben nem lesz semmi változás az összefosás győzelme után sem, csak személycserék lesznek, Orbán 2026-ban már vissza is fog térni, és min 4/5-del.
Aki Én
@Namely: írtál megint annyi baromságot.
Nyilván nem tudhatom, de te állítasz gondolatokat. Én tényeket.

Coca cola, Nivea = orbán ellenfele.
No comment:(
csetere
@Namely: 40 milliárdot keres rajta a NAV! 920 milliót kapott itt M.o-n támogatást.
Namely
@Aki Én: "írtál megint annyi baromságot."
Csak végre juss el odáig, hogy egyet cáfolnál már, de az nem megy.
"Nyilván nem tudhatom, de te állítasz gondolatokat. Én tényeket."
Nem tudhatod, de azért az általam írt tényekkel szembemész.
"Coca cola, Nivea = orbán ellenfele."
Nem igaz, de ez hogy jön ide? A tény az, hogy óriásplakátokon megjelenik mind a kettő, ahogyan Gyattyán is. Tehát ha Gyattyán azért lesz ner-lovag, mert vannak róla plakátok, akkor a fent említett cégek is ner-lovagok. Pont.
Namely
@csetere: 1. Ezeknek a fenti témához semmi köze.
2. Mo-on kapnak támogatásokat pl összefosás-lovagok is, sőt, nem fogod elhinni, olyanok is, akiknek vannak értelmes ötleteik.
3. Tudsz a 40 milliárdról linket küldeni?
Rockxy
a fidesz mögött viszont ott áll a a soros, a soros mögött a horn gyula, gyuszkó mögött meg a vámosi jános.
Rockxy
deha a gatyás elszipkáz 20 100alékot az ellenzéktől, akkor aztat oda fúvókázza a fidesznak és máris voalá - má nyert is a torockaji-novák vegyespáros ésakkor ásotthalmaj lesz a zország legfőbb várossa!
Rockxy
"Egy felmérés kimutta,..."
most már tutti hogy kimutta!
azt a kutta 7szencségit a mérésnek!
hát már mér?
és?
Aki Én
@Namely: Valószínűleg erre gondolhatott @csetere: ,,Megnyerte évek óta zajló perét a NAV-val szemben Gattyán György cége, a Docler Holding – közölte a cég az Indexszel. Ezzel a magyar történelem valószínűleg legnagyobb adóügyi pere zárult le, amiben az adóhatóság úgy 50-60 milliárd forintnyi áfát és büntetést igényelt a cégtől, és ennél valamivel több vagyont már zárolt is az eljárás során. "

Cáfolni akkora butaságokat, hogy ha kormányközeli plakáton van a cola és a nivea, akkor oda fér orbán ellenfele is?
Nemá...
És miért nem Márki vagy Gyurcsányné vannak rajta?
Megint másról beszélsz, de azt jó hosszan. Mindig ez van.
Pálffy
Érdekes találgatások láttak napvilágot, de valójában a földönkívüliek állnak Gattyán György törekvése mögött ...
ómió
Az "efftársi ésszerűség", akkor, ugye, itt kulminál!? A Fidesz a sajátja ellen indít jelöltet!
Namely
@Aki Én: Az idézett cikk mit bizonyít? Hogy megnyerte a pert, tehát nekem van igazam, hogy Gattyán nem zsarolható.
"Cáfolni akkora butaságokat, hogy ha kormányközeli plakáton van a cola és a nivea, akkor oda fér orbán ellenfele is?"
:D
mit is írtatál?
".ja, és fideszes óriásplakát helyeken jelentek meg a plakátjai. "
Ezzel azt akartad sugallni, hogy mivel ott jelent meg, ezért ő ner-lovag.
Erre írtam én, hogy akkor a nívea is az, meg a CC, hiszen ők is jelennek meg ott óriásplakátokon.
Erre te:
"Coca cola, Nivea = orbán ellenfele."
Itt faroltál egyet, hátha nem veszem észre. és elfelejtem, honnan indultunk ki. Nos nem felejtem el.
Az eredeti állításod az, hogy Gattyán ner-lovag, mert óriásplakáton szerepel. Ezt leszel szíves alátámasztani.
Aki Én
@Namely: ,,3. Tudsz a 40 milliárdról linket küldeni?"
Az idézett cikket az értetlenséged miatt küldtem. Nem ,,bizonyítéknak"
Nem akarok semmit sugallni, tényeket közöltem. Te meg úgy értelmezed, ahogy szeretnéd.
Az meg egyenesen faszság, hogy ha a cola mehet a ner plakátra, akkor orbán ellenfele is. Azokat inkább hátráltatni szokták. Sok érv szól amellett, hogy Gattyán nem véletlen indult.
Mondom, ezeket értsd ahogy akarod. Én így akarom.
Ennyi. Ne gondold túl, ne magyarázd túl. Tudod, a kevesebb néha több.
Namely
@Aki Én: "Az meg egyenesen faszság, hogy ha a cola mehet a ner plakátra, akkor orbán ellenfele is. "
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Matek hogy ment a suliban? Ugyanis logikailag nem következik a fenti állításod az általam leírtakból. Akkor így nem véletlen, hogy belefutottál sokadjára is ugyanabba a logikai bukfencbe és még csak észre sem vetted.
evacica
És mi lesz a programja? Népszerűsíti majd a pornó ipart, amiből meggazdagodott?! Na pont ilyen ember kell ennek a szerencsétlen magyarnak!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.