Az Orbán Viktor rokonságához tartozó Vitézy Tamás üzletember novemberi Facebook-posztjaiban a milliárdos vállalkozó szokatlan nyíltsággal taglalta, kik, milyen háttérrel és milyen módszerekkel támadták meg azért, hogy megszerezzék a vagyonát.

Kitálalt Orbán rokona: a "NER maffia" szövetkezik az igazságszolgáltatással

Vitézy szerint „az igazságszolgáltatással is szövetkező bűnözői maffiák miatt” senkinek sincs biztonságban a vagyona. Az írás alig néhány héttel a bírósági végrehajtók teljes intézményrendszerét megrázó Völner-botrány előtt jelent meg.

A hvg.hu szerdán interjút jelentetett meg Vitézyvel.

Az üzletember szerint a bejegyzéseivel elérte, hogy már

nincs olyan főméltóság és miniszter, aki ne tudna arról, hogy mi zajlik az országban. A dolog mindig onnan indul, hogy a más vagyonára szemet vető maffiatag vállalkozó kapcsolatot keres a bankkal, hiszen alig van olyan cég, amelynek ne lenne hitele.

A kiszemelt adósnak a bank elkezdi szigorítani a feltételeit, egyre nagyobb pénzzavarba kerül, majd a vele szembeni követelést megveszi valaki potom áron.

A vállalkozás ellen felszámolás, végrehajtás indul, a vagyonát, ami a hitel fedezete, leértékelik, így esélye sincs, hogy rendezze a tartozását, s végül elveszíti mindenét. Ebben a láncolatban minden résztvevő cinkos, a nyerészkedni akaró vállalkozó, a bank, a követeléskezelő, a vagyonértékelő, a végrehajtó, a felszámoló, a bíró.

Vitézy beszámol a saját horvátországi ingatlanainak elvesztéséről is:

mintegy félmillió négyzetméternyi tengerparti területe volt a horvátoknál, amit 30 millió eurós adósság terhelt.

A háta mögött lezajló banki machinációk folytán megszorult, és a 43 ezer négyzetméteres területen álló, 1089 férőhelyes, felújított gradaci szállodáját leértékelték a a bankok.

Vitézy szerint ekkor lépett a képbe a milliárdos Jellinek Dániel, akinek a bankok eladták a vele szembeni követeléseket. A vállalkozó azt állítja, hogy Jellinek cégcsoportja a Takarékbanktól 2018-2019-ben felvett, 14,5 milliárd forintos kölcsönből finanszírozta a neki valójában csak egy-másfél milliárdba kerülő üzletet, aminek a fejében előre elzálogosította Vitézy, sőt a családja vagyontárgyait, „amelyek felett akkor még semmilyen joggal nem bírt”.

A Vida József által irányított Takarékbank egy hét alatt lezavarta a hitelvizsgálatot, és erről állítólag Mészáros Lőrinccel is egyeztettek.

Csúnyán becsaptak, kivásárolták a felszámolásokból a horvátországi vagyonom négyötödét, olyan alacsony áron, hogy a tartozásaim 90 százaléka fennmaradt. (…) Azzal éltek vissza, hogy szorult helyzetemben, éjjel fél kettőkor aláírtam Jellinekkel egy 400 oldalas, az ő amerikai tulajdonostársára tekintettel angol nyelvű szerződést közjegyző és ügyvéd nélkül. Nem is tudok angolul

– mesélte Vitézy, aki azt is elmondta, hogy tavaly november óta nyomkövető van a lábán, azután, hogy feljelentésekkel próbálta megállítani a folyamatot.

Az egész azzal indult, hogy 2020 tavaszán név szerint elkezdtem feljelenteni azokat a szereplőket, akik egymással összedolgozva tönkretettek. Behívtak és meghallgattak, ám két héttel később kilenc ügyész és két rendőr rontott ránk házkutatást tartani a lakásunkon

– mondta a vállalkozó, akit elmondása szerint a halálra rémült felesége előtt megbilincseltek, majd 72 órára benntartottak.

Hét évvel a Széchenyi Bank bezárása után azzal gyanúsítottak meg engem és Kerekes Lászlót, aki ellen érdekes módon nem hoztak kényszerintézkedést, hogy 507 millió forinttal megkárosítottuk a bankot

– állítja Vitézy, aki szerint koholt gyanúsítás az egész, amivel megaláznak, a szabad mozgásában korlátoznak egy 74 éves embert, törvénytelen módon.

A vállalkozó azt is állítja, hogy soha semmit nem kapott a Fidesztől, sőt amikor ellenzékben volt a párt, ő segítette azzal, hogy kiadta az ingyenes Helyi Témát és a Reformot egészen addig, amíg tudta finanszírozni őket.

Forrás: 24/hvg

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Baker
"Azzal éltek vissza, hogy szorult helyzetemben, éjjel fél kettőkor aláírtam Jellinekkel egy 400 oldalas, az ő amerikai tulajdonostársára tekintettel angol nyelvű szerződést közjegyző és ügyvéd nélkül. Nem is tudok angolul"

Eddig olvastam.
Itt a megérdemelted szó ugrott be.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Baker
"Azzal éltek vissza, hogy szorult helyzetemben, éjjel fél kettőkor aláírtam Jellinekkel egy 400 oldalas, az ő amerikai tulajdonostársára tekintettel angol nyelvű szerződést közjegyző és ügyvéd nélkül. Nem is tudok angolul"

Eddig olvastam.
Itt a megérdemelted szó ugrott be.
Clavigo
Remélem,,lassan,,(de lehetne kicsit gyorsabban is) felfaljátok egymást,,vérszopó csicskák..!! Meg a Gazdaállatotokat is...
Coccinella
@Baker: Nem akarom védeni, de szerinted ez felmentés ezeknek a bűnözőknek? És általában: ha valaki figyelmetlen, vagy bízik a másikban, nem néz utána dolgoknak, legalizálható a becsapás? Na ne!
csak úgy....
már egymás vérét is szívják,csak így tovább..
tudode
Atyaég!
.
Hány életük van azoknak is, akiknek/nak
.
---- A jóisten, a szerencse és Orbán Viktor személye – így vagyonosodott Mészáros Lőrinc
atlatszo.hu/kozpenz/2014/06/03/a-joisten-a-szerencse-es-orban-viktor-szemelye-igy-vagyonosodott-meszaros-lorinc/
---------------
.
Miközben/után/előtt azt írja az újság, hogy
.
----- Még a választás előtt egyesül a Budapest Bank és az MKB Bank
444.hu/2021/12/15/meg-a-valasztas-elott-egyesul-a-budapest-bank-es-az-mkb-bank
.
(...)""" Mi is megírtuk, hogy december 1-jétől Barna Zsolt vette át Vida Józseftől a Magyar Bankholding Zrt. vezérigazgatói feladatait. Később pedig elnök-vezérigazgatóként irányítja a Mészáros Lőrinc köré épülő szuperbankot, ami magában foglalja a Budapest Bankot, az MKB Bankot és a Takarék Csoportot is."" (...)
--------------------
.
Majd aki sorkatonaként egy évig szolgált
.
----- Orbán Viktor generalisszimusz beszédét díszkiadásban postázták el a katonáknak
444.hu/2021/12/15/orban-viktor-generalisszimusz-beszedet-diszkiadasban-postaztak-el-a-katonaknak
.
"""" „Az alábbi képeken látható díszkiadványt hozta ma a posta Apukámnak, aki egyébként egy nyugalmazott katona (őrnagy volt). Gondoltuk, hogy valami propaganda kiadvány, de azért Orbán Viktor beszédére nem számítottunk, elvégre nem É-Koreában járunk” – írta nekünk olvasónk.
.
Be is fotózta a teljes beszédet, ami júniusban hangzott el, amikor lecserélték a Magyar Honvédség parancsnokát. A magyar generalisszimusz erősödő személyi kultuszának újabb bizonyítéka:""" (...)
----------------
.
Micsoda család, ha van valóságtartalma van a családban
.
---- Megszólalt “Orbán Viktor koldus, csöves unokahúga”
24.hu/belfold/2012/12/21/megszolalt-orban-viktor-koldus-csoves-unokahuga/
----------------
.
Mi ebből a tanulság?
.
Rbből a móKUSSkékből nincs kiszállás!
Baker
@Coccinella: most esett ki a pixisből, eddig nem zavarták a piszkos ügyek!
Úgy vagyok ezzel, mint amikor két rejtett tartalékot látok verekedni - tulajdonképpen mindegy melyik győz, mert van vesztes is :P
Bocs, ha nem sajnálok egy szar alakot, amikor a régi haverjai lehúzzák!
teuton57
Remelem, sokan ertesülnek erröl a mostani NER-lovagok közül. Ez ugyanis egy ketelü kard:
- Megfelemlites a tolvajbandanak, hogy meg melyebben nyaljak O1G segget.
- De ha valaki közülük okos, akkor felkeszül a vegjatekra, mert tudja, ö is mehet barmikor a levesbe. Esetleg mar aprilis elött "kinyirjak" a sajat büntarsai, vagy utana lesz vegelszamoltatva az uj rendszerben. Tehat aki okos, felkeszül bizonyitekokkal a vadalkura... Brutuszok ebresztö!!!
Namely
"A kiszemelt adósnak a bank elkezdi szigorítani a feltételeit, egyre nagyobb pénzzavarba kerül, majd a vele szembeni követelést megveszi valaki potom áron."
Ennek a legjobb ellenszere, ha nincs adósságod.

"Azzal éltek vissza, hogy szorult helyzetemben, éjjel fél kettőkor aláírtam Jellinekkel egy 400 oldalas, az ő amerikai tulajdonostársára tekintettel angol nyelvű szerződést közjegyző és ügyvéd nélkül. Nem is tudok angolul"
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Ez ha Mari néni a tacskós kasszás, akkor azt mondom, elmegy. De egy milliárdos vállalkozó ennyire hülye legyen? :D És mégis! :D
Hogy lehet ez?
Ha valaki gangsztákkal ügyletel! Mert hajnali szerződésaláírás csak ott lehet (miután letépték a körmeit).
De hogy keveredett oda?
Üzletelt velük.

Örülünk, hogy a ner-re keni, hogy egy idióta, aki úgy gondota, mivel rokon, így mindig védik a hátát, és nem eshet semmi baja. Nem így alakult.

"Ki kutyával hál, bolhával kél."
RonaGyuri
@RonaGyuri: Egy kép .., na de kettő sőt három

szeka.blog: „Macron megmutatta Orbánnak, hogy merre tart - Trombitás Alfréd”

„Egy komoly tekintéllyel és befolyással bíró nyugati politikusnak kellett Magyarországra látogatnia ahhoz, hogy Orbán Viktor szembesüljön a nemzetközi realitásokkal. Emmanuel Macron főleg gesztusokkal demonstrálta, hogy nem tartja helyesnek azt az utat, melyen Orbán halad évek óta. ” – kezdi a mondandóját a szerző.
Melyet két igencsak sokatmondó képpel dekorál, mármint a postot:

m.blog.hu/sz/szeka/image/nepszava_31.jpg
illetve
m.blog.hu/sz/szeka/image/index_207.jpg

Ahogy mondani szokás ez egyben demonstrál is. Azonban a blog főoldalán egy másik kép szerepel:

m.blog.hu/sz/szeka/image/.thumbs/nepszava_31_2e711af6b4d638ff16232eeeabfd0b1e.jpg

Ami még sokkal többet mond, igaz jellemzően a mai matyar rögvalóságról!! =))
K-2SO
Ezzel a történettel az a baj, hogy más, nem NER-kompatibilis vállalkozókkal is megteszik ezt. Sőt, ők vannak többen. Kiszemelik, megszorongatják és már viszik is a javait lakásmaffia-mintára.

Természetesen P. Péter gyanúsított szerint ezekben az esetekben sincs semmi látnivaló.
P. Péter gyanúsítottnak mennie kell.
És nem a Seychelle-szigetekre, hanem a "Seychelle-szigetek"-re elnevezett börtönzuhanyzóba, ahol nem rázva, hanem keverve kapja a szappanért lehajolós játék végén a jól megérdemelt díját.
Béla333
Nem újdonság! 2010 óta így működik a maffia.

"Az írás a Népszabadság 2014. 10. 21. számában jelent meg."
"A budapesti amerikai szóvivő közölte, az ügynek hat magyar érintettje van. Sajtóhírek szerint a Bunge növényolajgyártótól kértek védelmi pénzt.
A magyar kormányt állítólag azért emlegethetik a „lator országokkal” egy lapon, mert egy amerikai érdekeltségű céget próbálhattak a most kitiltottak megvesztegetni. Az Index.hu szerint védelmi pénzt kértek egy kormányhoz közel álló szervezet vezetői az amerikai tulajdonú Bunge Növényolaj- ipari Zrt. képviselőitől."
nol.hu/belfold/ingerulten-reagal-orban-1493747

A net nem felejt...
Dr. Proktor
Nem kellett kitálalni!
Az egy bites agytekervénnyel rendelkező polgár- és fórumtársaink kivételével ezt mindenki tisztán látja...
Dr. Proktor
@Béla333: Van olyan cég is, nem egy, ahol kérnek és kapnak...
Ha másként nem akkor pénzszerzésre szakosodott fociakadémiák nem focira hathatós támogatásával!
Lepényleső
...és ezek után van még aki reménykedik a jövő évi "választásokban"?
magyar1
Egy komoly tekintéllyel és befolyással bíró nyugati politikusnak ...
@RonaGyuri: Na én meg itt kaptam röhögőgörcsöt...
RonaGyuri
@magyar1: az hogy egy magad-féle idétlen és tudatlan barom min röhögcsél bárgyú magányában??? =))
Pálffy
Így jár az aki pórul, mert aki korpa közzé keveredik, felzabálják a disznók!
Gauntlet
A fülkeforradalom felfalja gyermekeit!!
Csizmás Kond
Becsületes úton nem lehet meggazdagodni. Azok akik megszedték magukat valahol csaltak, átvertek valakit, és amikor egy hozzá hasonló cápa karmai közé kerülnek akkor szenté avatják önmagukat.
Gauntlet
@sgl: Ez csak az Orbán kormány legitimálása, a teljes kollaboráns ellenzék erre játszik!
ómió
Akkor, nyilván, a "szövetségük" teszi, hogy az "igazságszolgáltatás" nem is ritkán(!) a "ner maffia" ellen ítél!
Eladott Ország
@sgl: ma, 07:20 ♦ Akkor saját kézbe kell venni a rendszerváltást. Csak igaza lesz Antall Józsefnek: tetszettek volna forradalmat csinálni. Úgy néz ki ,hogy ezek után ha lassan is, de be fog következni, csak elment 30 évünk a levesbe.
kissé felnőttem
Na akkor se ur se elvtárs se orbánnal egyet nem értő Gattyán ajánlással kéne kibékülni, mert ha azzal sem itt 90 évesen még orbán fog uralkodni nem csak a kolostorban hanem koronaőrőkkel
Toller Béla
Tamás, tudnod kellett, hogy kikkel állsz szemben, előtte meg össze ! És őszintén, valahogyan nagyon megszaladt neked az a horvátországi business ...Hol voltál te jó 30 millió EUR visszafizetésére, akármikor ?
Nyírfa
@sgl: de.16. 07.20

Még mindig jó Márki-Z?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.