Az év első felében stabilizálódott, majd fellendült a budapesti albérletpiac – írja az MTI a Rentingo.com-tól kapott adatok alapján.

Fellendült a budapesti albérletpiac, a legdrágább városrészek egyre népszerűbbekFotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Az albérletközvetítő portál szerint a legdrágább városrészekben, a Várnegyedben és a Belvárosban 20 százalék körüli az éves emelkedés. A legnagyobb mértékben, csaknem 30 százalékkal Buda belső lakónegyedein nőttek az árak. Ritkán ugyan, de az adatok alapján előfordul csökkenés is, például a XVI. és XVIII. kerületben, de beljebb, a VI. és VII. kerület külső részein is találni a tavalyinál olcsóbb városrészeket.

A bérleti díjak közötti eltérés jelentős,

négyzetméterenként 2 ezer és 4,5 ezer forint között változik. A legolcsóbbak Budapest keleti és déli részén találhatók, a város határához közel. Esetenként egy kerületen belül is lehet 50 százaléknyi különbség az árak között.

A Rentingo.com értékelése szerint a bérlők fizetőképessége erősödik, a forgalom függetlenedett a járványtól, a bővüléshez hozzájárul a bizakodó piaci hangulat. A fellendülést számos rekord is jelzi, például egy tízezer megtekintést meghaladó hirdetés, vagy egy rózsadombi albérlet, amely havi 550 ezer forintért kelt el.

Forrás: MTI
Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.