Legalábbis erről árulkodik a politikus vagyonnyilatkozata.

Váratlanul megcsappant a korrupcióval gyanúsított Völner Pál vagyonaFotó: MTI/Bruzák Noémi

2021. decemberi keltezésű vagyonnyilatkozata szerint Völner Pál megtakarítása egy éven belül több mint 10 millió forinttal csökkent – szúrta ki a hvg.hu. A kormány oldalán olvasható dokumentum szerint a politikusnak tavaly év végén 1,5 millió forint megtakarítása volt részjegyben, a képviselői tiszteletdíj hathavi összegét meghaladó készpénzállományának értéke pedig 2 millió forint volt.

Ez azért különös, mert a 2021. januári keltezésű nyilatkozata szerint még részjegyben 1,8 millió forintja és készpénzben 3,5 millió forintja volt.

Sőt: ezeken felül takarékbetétben elhelyezett megtakarítása is volt, 8,5 millió forint értékben. Vagyis összesen 13 millió 800 ezer forintnyi megtakarítás felett rendelkezett.

Eltűnt még egy, a korábbi dokumentumban bejegyzett szolgálati autó – egy Skoda Kodiaq –, viszont még mindig a birtokában van egy iPhone és egy laptop.

Az ügyészségi indítvány szerint a bejegyzett vagyonán felül rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot fogadott el a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől, és három év alatt összesen 83 millió forintnyi kenőpénzhez jutott így.

Forrás: hvg.hu
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Nyilván a bukás előtt kimenekített egy kis vagyonkát!!!
De azért van még ez ügyben dolga, így neki kimondottan hasznos, ha nem csukják előzetesbe és nincs rajta nyomkövető sem.
Igaz Polt (bűnpártoló) Peti?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Az ellenzék gondolt arra, hogy a képviselők és kormánytagok vagyonnyilatkozata közhiteles okirat legyen és annak hamis vagy téves kitöltésének gyanúja a mentelmi jogon kívüli ügyészségi eljárást indítsa el közokirat hamisításért? Nem véletlen a
hogy elválnak keresztény konzervatív "nagyjaink" Mészáros, Rogán, Varga Judit, etc...
Néro
Mé nem láttam ezt a Fitymát vezetőszáron vezetgetve ? Na ?
namihami
Így van ez. Egy hétvégi nagybevásárlás alkalmával folyik a pénz.
Biztos az asszony is tolt még egy kocsit.
simmering73
@KisTehen: Te vagy egy félreértés, hogy apád nem kis sámlit faragott helyetted. Marha.
Toller Béla
Egy előzetes belefért volna a koncepcióba ! De még így is tíz évet csücsülhetne talpig vasban, ha a magyar ügyészség csak félig komolyan venné a dolgot. És akkor a "gazda" kaphatna húszat !
vacsi
@Béla333: Esetleg fizet a bíróknak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.