A járványnak még nincs vége és bár az omikron variáns a szakértők szerint is gyengébb a korábbiaknál, de csak az oltás véd meg a betegségtől – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban.

Orbán: a kormány felkészült, hogy Brüsszel megtámadja az élelmiszerárak befagyasztását

Fotó: Facebook

Hozzátette, hogy a továbbiakban újabb oltási napok következnek, amelyben a háziorvosok is részt vesznek majd és ehhez az oltóanyag bőségesen rendelkezésre áll.

A kormányfő elmondta, hogy azért változnak a védettségi szabályok, mert ez a variáns gyorsabb lefolyású. Az iskolákban fertőzés esetén csak az oltatlan gyerekeknek kell otthon maradnia és február 15-től már csak oltás alapján adnak ki védettségi igazolványt, azaz tulajdonképpen a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá válik.

Tehát az oltási igazolvánnyá alakult védettségi igazolvány akkor lesz érvényes február 15. után, ha megvan a harmadik oltás, vagy, ha a második oltás után nem telt még el hat hónap.

A negyedik oltás kérdéséről Orbán Viktor azt mondta, hogy a kormány támogatja azt,

négy hónappal a harmadik oltás után lehet legkorábban felvenni, hat hónap után pedig a szakértők kifejezetten javasolják ezt. A miniszterelnök szerint a negyedik oltás felvétele előtt mindenkinek érdemes kikérni a háziorvosa véleményét.

A miniszterelnök felidézte, hogy már eddig is védte a kormány a családokat az áremelkedésektől. Ilyen intézkedés volt a rezsicsökkentés, a benzinárstop, és a kamatsop.

Az élelmiszerárstopról hangsúlyozta, hogy előírták, hogy a boltokban kötelező legyen tartani a csökkentett áru termékekből is.

Az intézkedést szerb minta alapján készítetek elő: februártól hat alapvető élelmiszer esetében az október 15-i árszintre kell visszatérnie a boltoknak. Az intézkedés 90 napra szól.

Ezek a termékek a következők:

kristálycukor

búzafinomliszt

napraforgó-étolaj

sertéscomb

csirkemell

2,8 százalékos tehéntej

Orbán Viktor elmondta, hogy a kormány felkészült arra, hogy meg kell védeni az élelmiszerárak befagyasztását Brüsszelben.

A miniszterelnök reagált azokra az ellenzéki felvetésekre, hogy az élelmiszerárstop helyett inkább öt százalékra kellene csökkenteni az élelmiszerek árát. A kormányfő emlékeztetett rá, hogy néhány alapvető élelmiszer árát már korábban csökkentették öt százalékra, de akkor a baloldal ezt az intézkedést nem támogatta.

A gyermekvédelmi törvényt érintő bírálatokról elmondta, hogy Magyarország egy szabad ország, ahol az emberek szabadon választhatják meg életformájukat.

A gyermekvédelmi népszavazás a gyerekekről szól majd, és a szülők döntik el, hogyan akarják nevelni a gyerekeiket – emelte ki.

Forrás: hirado.hu

Címlapkép: pixabay.com

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Támad meg a @aod te zakkant. Ha annyira nem tetszik nektek Prüsssszel minek vagytok ott. Pakoljatok össze oszt húzzatok vissza csutilandotokba. Nem fogtok hiányozni onnan sem mint ahogy itt sem hiányoztok csak púp vagytok mindenki hátán. Tolvaj púp.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
értelmi képességei a gazdag - ságát (gazdagodását ) javitja a gazdaságunkat kevésbé.
bence
Már megint Brüsszel ! Hogyan férhet egy embernek ennyi hazugság a pofájához ?! Csak azt várom , hogy mikor nyílik meg a föld a lába alatt és temeti maga alá !
Nessy
Ugyan teljesen más kifogása van Brüsszelnek, a kormány (és nem az ország) ellen, de azt nem hangoztatja, hanem csak a dajkamesével ámítja a híveket, akik a "sokszínű" királyi médiát olvassák, nézik, hallgatják!
teuton
@KisTehen: Hülyegyerek! Az okosak tudjak, hogy az arstoppos termekeket valojaban olcsobban lehet megvenni... A MAGYAR napraforgoolaj majdnem a felebe kerül külföldön, mint MO-on. Erre mit tudsz böffenteni? Ott pedig nincs sem arstopp, sem illiberalizmus. Szerencsere Orban sincs...
Lepényleső
...és ezer miliárdokra büntetik az országot majd,amit e nagylelkű galeri rajtunk maradéktalanul be is hajt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.