Kővári János egy zöld rendezvényen adott elő.

3000 forintot adtak az egyetemistáknak, hogy részt vegyenek egy fideszes fórumonFotó: Kővári János/Facebook

Pécs egyik belvárosi irodaházában január 7-én rendeztek meg egy zöld rendezvényt, amelynek vendége Kővári János fideszes politikus volt – írja a Népszava. A Pécsi Stop megtudta, a fórumon 30-an vettek részt, a hallgatóság túlnyomó többségét egyetemisták adták, akik pénzt – saját bevallásuk szerint háromezer forintot – kaptak a részvételért.

A környezettudatos viselkedésre nevelő találkozón készült fotót és rövid videót Kővári János feltette a Facebook-oldalára, ami a kampányidőszak előtt egy politikustól különsen kifogásolható. 

A cikk nyomán a Népszava megkereste Kővári Jánost, de a nem válaszolt, sms-ben annyit írt, hogy a találkozót nem ő, hanem a Zöld Követ Egyesület rendezte, ő csupán vendég volt, így faggassuk az egyesületet.

A szervezet vezetőjé, Király Nóra a lapnak e-mailben válaszolt. Az írta, hogy nem a Zöld Követ, hanem a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) rendezte a fórumot, ahol a Zöld Minősítési Díjról tartottak tájékoztatót. Kővári Jánost azért hívták meg, mert „elkötelezett a zöld ügyek irányába”. Király Nóra leírta, hogy a sajtóból értesültek arról, „...esetlegesen fizethettek a rendezvény résztvevőinek. Egyesületünk a rendezvényszervező céggel kötött szerződésben meghatározta a minimális résztvevői létszámot, azonban arra nem számítottunk, hogy ebben a formában fognak résztvevőket toborozni.”

A levélből kiderül az is, hogy a – meg nem nevezett – szervező cég 530 ezer forintért vállalta a munkát, ezért technikust, technikát, fotóst, hoszteszt, moderátort, pogácsát, üdítőt, kávét biztosított, plakátolt, két órára termet bérelt. Azt a feltételezést, hogy az önmagát civil szervezetként definiáló Ficsak – szakmainak meghirdetett – rendezvényeivel beleállhat a kampányharcokba, az is erősítheti, hogy a szervezet jelentős állami támogatásokhoz jutott.

Forrás: Népszava
Fotó: Kővári János/Facebook

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Mi ebben az új ? A birkamenetekre ingyen mennek az emberek ? A busz, a kaja, a napidíj az semmi ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Horizont: Szia! Ne sértsd meg a kutyákat! Ez a hapsi nem kutya, ez egy dögkeselyü!
Nessy
@Toller Béla: Mi az százezer forint? Buksi simogatásért, anyagi támogatásért megérte a Ficsaknak!
Havanagi
@ágimami: nincs itt jellem,nincs itt becsület ebben az országban csak kb SB(saját becslés) 20%-nál.
telegdilaci
@justhpeter:Ez csekélység a Birkamenetesek,25-30-ezer forintjához képest és még fel is buszoztatják őket,Budapestre hogy minél többen legyenek,a Tapsikolók,a Magyar Emberek adóforintjaiból,még a Határon túlról is hozzák a csőcseléket,a Suszter és bandája nagyon be lehet tojva hogy elvesztik a könnyen megszerzett,kiváltságaikat,még egy ilyen pénz szóró korrupt kormányra nem akadnak aki finanszírozná közpénzből,hogy hergelljék uszítsák a Magyar Embert Magyar ellen aki nem azonosul a Fidesz korrupt politikájával!
ómió
Miért? Bige efftárs mennyit fizet egy-egy Maki-fórumért?
Giovanni Alba
Vajon volt-e jelenléti ív, amit érkezéskor, és főleg távozáskor alá kellett írni? Kellene egy totálkép a "műsor" kezdetén és végén.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.