A Fidesz arra szólítja fel Márki-Zay Pétert, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét, hogy hagyja abba az emberek sértegetését.

Teljesen kiborult az Orbán-kormány, felszólította a Fidesz Márki-Zayt
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteki, MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában Márki-Zay Péter "ízléstelen viccére" reagált.

Úgy értékelt,

"nem tehet el nap Gyurcsány-show nélkül", ugyanakkor Márki-Zay Péter ízléstelen viccelődése nem egyedi eset, megszokhatták már, hogy "összevissza beszélése" közben sérteget. 

Megsértette már az időseket, zsidó és fogyatékossággal élő honfitársainkat és a vidékieket is

- tette hozzá a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki arra szólította fel Márki-Zay Pétert, hogy "hagyja ezt már végre abba".

Pénteken jelentek meg az arról szóló hírek, hogy Márki-Zay egy újabb félreérthető beszéde került elő, amelyben egy korábbi ígéretének eleget téve elmondta, hogy mi köze van Michael Jacksonnak Trianonhoz. 

A videót még 2020 júniusában töltötték fel a Csendes Vásárhelyért Facebook-oldalra azzal a címmel, hogy „Márki-Zay Péternek Trianon kapcsán Michael Jackson jutott eszébe. Szégyen, hogy a polgármester viccet csinál a nemzeti tragédiából!”.

A felvétel egy Trianon centenáriuma alkalmából tartott megemlékezésen készült Hódmezővásárhelyen – írja az Index.hu.

Megígértem egy beharangozóban, hogy elmondom önöknek, hogy mi köze van Michael Jacksonnak Trianonhoz, úgyhogy nem szeretnék adós maradni ezzel a hasonlattal, annak ellenére, hogy egy ilyen magasztos ünnepen ez egy profán hasonlat, ez egy vicc. Szokták mondani, hogy Amerikában minden lehetséges, bárkiből bármi lehet. És erre példa Michael Jackson, aki szegény néger kisfiúként született, és gazdag fehér nőként halt meg

- hallható a felvételen.

Néhány napja egy másik videóban, közösségi oldalán tartott hétvégi élő közvetítésen sütött el egy újabb viccet:

Van egy aranyos vicc, Stevie Wonderrel vagy Ray Charlesszal is ismerős lehet sokak számára. Amikor megkérdezik tőle – a vicc szerint természetesen – egy interjúban, hogy hát milyen dolog vaknak lenni, azt mondja, hát, még mindig jobb, mint ha néger lennék

- mondta a miniszterelnök-jelölt.

Csütörtökön a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége fejezte ki felháborodását ezzel kapcsolatban.

Csatlakozva a fogyatékossággal élő embereket képviselő érdekvédelmi szervezetek január 24-i közleményében foglaltakhoz, az MVGYOSZ sajnálattal állapította meg, hogy a választási kampány felfokozott hangulatában egyes politikai tömörülések, illetve jelöltek részéről – gyakran akár csak a vicc kedvéért – elhangoznak olyan mondatok, amelyek egy-egy társadalmi csoport számára sértőek. Ismételten Márki-Zay Pétertől hangzott el egy olyan kijelentés, amelyet a vak emberek sértőnek érezhetnek

- írták.

Úgy vélik vannak remek humoristáink, akik a szórakoztatást magas szinten művelik, "így a magyar közönség szerencsére nincs rászorulva arra, hogy a politikában szerepet vállalók viccmesélésre adják a fejüket."

Forrás: MTI, Index.hu
Címlapkép: MTI/Mohai Balázs

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.