Budapest főpolgármestere is felszólította a kormányt, hogy ítélje el Putyin csütörtök hajnali támadását. 

Karácsony Gergely: "a magyar kormány számára itt és most befejeződött a pávatánc"

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Karácsony Gergely szerint a magyar politikai közösség minden tagjának elemi kötelessége az orosz agresszió azonnali és határozott elítélése, a kiállás Ukrajna függetlensége és szuverenitása mellett

A magyar kormány számára itt és most befejeződött a pávatánc.

"A magyar kormány számára itt és most befejeződött a pávatánc. A magyar kormánynak vissza kell szereznie a cselekvőképességét, amit Orbán Viktornak Putyinnal kötött üzletei, és az orosz érdekeknek a magyar és az európai érdekekkel szemben folytatott kiszolgálása béklyóz. Ennek a politikának most kell véget vetni. Magyarország biztonságát, az európai békét az európai és a transzatlanti együttműködésben való részvétel és a közös cselekvés biztosítja csak. Ebben Magyarország, a magyar kormány nem lehet tovább a probléma része, csakis a megoldása"

– írta a főpolgármester a Facebook-oldalán. 

Karácsony szerint hiába érzi Oroszország erősnek magát, ez nem jelenti azt, hogy fönnálló konfliktusait olyan módon rendezheti el, amely elfogadhatatlan a 21. század emberi életet és méltóságot tiszteletben tartó világában.

A politikus megjegyezte, Budapest része annak a nemzetközi együttműködésnek, amely elítéli az orosz agressziót, és kiáll a most támadás alatt lévő ukrán főváros, Kijev mellett. Ezért is tűzték ki az ukrán nemzeti zászlót a Városházára.

Karácsony Gergely: "a magyar kormány számára itt és most befejeződött a pávatánc"

Forrás: 24.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
@rokker33: a saját hazugságai miatt tényleg nincs könnyű dolga de magának kereste 89- máig
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Optimista vagy Gergő. Orbán csak megigazgatja a tollait aztán meg a pávatánc tovább.
simmering73
@kedvelem a NERtelenséget: A NER-katyusái még hiányoznak. Pegero, omió, libatöcskölő, hogy csak a leghülyébbeket említsem. Valószínüleg a pártirodán vannak eligazításon. Rizikó lehet a munkát kerüli ezért nem ért még ide.
ómió
Mutyigeri efftárs! Már nemcsak hazug idióta vagy, de süket is?
fergeteg
Igen. Méginkább oroszbarátnak kell majd lennünk.
Határországgal ne packázzunk.
nemkati
@fergeteg: Az tenne még be nekünk, ha Oroszország határország lenne. :)) Ide járnának azok is kajálni, szavazni. Elég nekünk az ukrán nyugdíjas és a szavazásra bejelentkezők.
no more
Akkor nem ismered Orbánt.

Hány nap után ítélte el Putyint és az orosz agressziót? Az ellenzék már követelte, hogy ítélje el. Aztán nagy sokára elítélte, de csak szavakkal!

A V4-ek többi országa már léptett, fegyvereket, lőszert adnak, a légteret lezárták az oroszok elöl, Orbán meg semmit! Helyette MZP ekézik napok óta, mert azt merte mondani, hogy szükség esetén fegyverekkel is támogatná Ukrajnát. A szarputtony Orbán, meg úgy állítja be, mintha a magyar emberek védelmében tenne bármit is: "Nem engedjük, hogy háborúba sodorják Magyarországot." - írta a fideszes narratívát továbbvíve az ellenzékre utalva.
Érdekes Lengyelországnak, Csehországnak, Szlovákiának ez nem probléma. Undorító gazemberség, amit Orbán művel!

Közben ezt hazudja, hogy a magyar katonák megvédik a határt. Az orosz hadsereg ellen. Egyedül. A NATO segítsége nélkül. Miről beszél ez?!

A SWIFT-tel kapcsolatban - bármit is hazudik Szijjártó - igenis, első körben Németországgal és Olaszországgal együtt gátolta ezt.
De amíg a németek és az olaszok a komoly üzleti összefonódások miatt, addig a telefingott búvárruha, oroszbarátként, Putyin hűséges pincsikutyájaként tette ezt.
Donald Tusk: "Ebben a háborúban minden valós: Putyin őrülete és kegyetlensége, az ukrán áldozatok, a Kijevre zuhanó bombák. Csak a szankciók színleltek. Azok az EU-s kormányok amik blokkolták a kemény döntéseket (többek közt Németország, Magyarország, Olaszország) szégyent hoztak magukra."

Orbán: A menekültek így, a menekültek úgy. De államilag nincs megszervezve semmi.

Botrány! A semmibe érkeznek a menekültek Tiszabecsnél

propeller.hu/itthon/3779528-botrany-semmibe-erkeznek-menekultek-tiszabecsnel

Költsenek rájuk a karitatívszervezetek, meg a civilek, meg aki akar, mi?

És ez pár elnagyolt példa volt. Csak a vak nem látja a pávatáncot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.