Ahogy az ilyenkor lenni szokott. 

A nemzetközi piacokon és Magyarországon is emelkedik a földgáz kereskedelmi ára a háború hatására – írta meg a 444.hu.

A háború hatása: brutálisan nő a gáz, az áram és az olaj ára is, leállhat az energiakereskedelem

Fotó: Daniel LEAL / AFP

Mivel Oroszország az EU gázigényének több mint harmadát biztosítja, a mostani háború gyorsan felvitte az árakat az energiatőzsdéken.

A kereskedők persze leginkább a várható szankcióktól tartanak, amelyeket az EU készül kivetni Oroszországra. Ha például az orosz bankokat teljesen elvágják a külföldi átutalásoktól, akkor az energiakereskedelem is leállhat.

A gáz árának emelkedésével párhuzamosan az áram is egyre drágább Európában.

Forrás: 444.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

New Dawn
@kulabombaafityiszre: @Yeromos: Putyin 2014 óta lényegében mindent eltűrt, és most úgy döntött visszavág. Egy-két nap múlva minden sokkal tisztább lesz, jobban lehet majd látni mi lesz végül is ebből. Azért a NATO sem véletlen, hogy nem mér semmiféle csapást az oroszokra, hiszen tudják jól, azzal világháborút robbanthatnak ki, azt meg senki nem akar. Ha kilőnének az oroszokra egy rakétát, Putyin egy olyat lőne vissza, amit senkinek nem kívánok. Hagyják, hogy intézzék el egymás között ezt az egészet, maximum csapat áthelyezésekkel biztosítják a határokat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
Nem baj majd Rezsimszlárd megvédi a rezsicsökkentést. Minden gázszolgáltató dolgozó fizetéséből levonják a gázáremelkedés mértékét. oszt' jónapot. A benzinkutasoknál már bevált . Na ugye.
namihami
Rohadt nehéz lenne, ha az energia leállna. De, mivel a Putyinnak semmi másból nincs bevétele, ezért egy félév alatt ismét a ""régi, szép, sztálini"" szinvonalra esne vissza az amúgy is csak egy nagyon szűk réteg számára (orosz maffia) prosperáló orosz gazdaság.
A gondot az a Kína jelentheti, amelyik beállna hirtelen felszabaduló területre. Ezt (talán) a kínai áruk és kereskedelem előzetes, de komoly figyelmeztetésével lehetne némileg kordában tartani. Tudom, nem egyszerű, de ha most a Putyin nyer, akkor még ennél is nagyobb lesz a mellénye.
Maradnak azok a kicsi, ruszkibarát államocskák, amelyikek ugyan továbbra is felvennék az orosz energiát, de az orosz medvét etetni kicsik lennének.
Emmersson71
"A háború hatása: brutálisan nő a gáz, az áram és az olaj ára is, leállhat az energiakereskedelem"

Ugyan! Majd a Dr Miniszterelnök Úr bevezeti a világpiacra is az ÁRSTOP-ot!
DE!
simmering73
A forint összeomlott. Egy nap alatt közel tíz forinttal emelkedtek a vezető valuták.
fergeteg
Befagy a seggetek pestiek. Ekézzétek csak az orosz gázt.
fergeteg
Menjetek tüntetni. Jövő őszre háromszoros az áram és a gáz ára.
simmering73
@fergeteg: Fával fűtünk, hülyegyerek. Szívd a gázt.
jesz
@fergeteg: Baszki, és ez miért jó neked? Miért gyűlölöd a pestieket? Csak nem únod a sok lopott fával tüzelést? Az élet már csak ilyen..neked nincs rezsicsökkentés, marad a kuka, és az erdő fája..
Majd ha nagyon szeretnéd, akkor mi fogunk szopni...jártam olyan európai városban, ahol minden panellakás ablakából kémény lógott ki, és fával fűtöttek, főztek...a városban még egy satnya bokor sem volt, mindent kivágtak, a környező erdők is kopaszodtak...
Ebben reménykedsz hülyegyerek?
jesz
amúgy a nyugati országok újra visszaállnak egy kis szenet bányászni...a villanyfogyasztás növekedése miatt simán összeomlanak a teherelosztók, remélem angela merkel is rábaszik...ezt az egészet ő kezdte el..szelet vetett, most arathat..

Persze ő szarik bele, legfeljebb elutazik a yenkikhez.
magyar1
Nyugat a szankciókkal maga alatt vágja a fát Putyin gáza nélkül éhen döglenek. Előre nem gondolkodnak.
jesz
ez az energiamacera Orbánéknak(főleg a magyar népnek) sokba fog fájni...rezsiszilárd most majd megmutathatja...mit is?...hogy kell gázt szerezni...vagy villanyt...mert ha a gáz leáll, alig tíz perc, és összeomlik a villamoshálózat is.
Rizikó
Ne tévedjen el senki. Nem a háború hatására nőnek az árak, hanem a spekulánsok árfelhajtó manipulációi és Európa eszement szankciózása miatt.
Mit érdekel engem, mit csinálnak az oroszok és az ukránok? Nem akarok egyiknek sem segíteni és ne uszítsanak bennünket egyik ellen sem! Ha nincs bajunk az oroszokkal, minek kélne a gáz tolvaj ukránok mellett kiállni?
Minek kiállni egy olyan Ukrajna mellett, amelyik elvette a magyarok anyanyelvi oktatását? Nyugodtan harcoljanak csak, de ne velünk!
kulabombaafityiszre
@Rizikó: ma, 13:59
Azért titokban szeretnél már egy-két hős orosz katonát suttyomban leszopni.
Kis huncut kerge birka.
Yeromos
@Rizikó: Gondolom ugyen ez volt a véleményed akkor is mikor 56-ban Magyarosrszágot szállták meg az elvtársaid, büdös komcsi.
New Dawn
@kulabombaafityiszre: @Yeromos: Nem vagyok egyik kormány híve sem, viszont: Ahhoz nem kell oroszbarátnak lenni, hogy belássuk, Ukrajna a 2014-es puccs óta eszköz Amerika kezében. Putyin pedig 8 év után, ami alatt sorozatosan úgy kezelték, hogy nekik itt nem lehetnek jogos érdekeik, nem lehetnek általuk megfogalmazott biztonsági igényeik, ennek megfelelően lépett. Az, hogy mi itthon békét akarunk, nem nyilvánulhat meg abban, hogy pusztán egyik oldaláról nézzük a kérdést.
Rizikó
@Yeromos: Mióta kell nekünk egy olyan országot támogatni, aki megtiltotta az anyanyelvi oktatást a magyaroknak? Ukrajnában egy CIA által levezényelt puccs után a törvényesen választott vezetést elzavarták. Hol hasonlít ez a magyar forradalomra akár csak egy kicsit is?
Menjen Putyin és húzza el a nótájukat. Megérdemlik!
kulabombaafityiszre
@New Dawn: ma, 15:12
Voltak választások a nép nem a diktaturát választotta..Nem kell mindent bele magyarázni,mert akkor azt is lehetne mondani orbánt meg putyin tartja hatalomban,a sok választási csalással.
Inkább az van,egy öregecske,esetleg betegecske diktátor nem hajlandó elfogadni az emberek szabadság iránti vágyát.Nincs hozzászokva az ilyen dolgokhoz. Mindent erővel megoldani,ehhez ért.
Yeromos
@New Dawn: Lehetnek jogos érdekeik ? És ezeknek a vélt vagy valós érdekeknek fegyverrel, háborúval vélhetően sok ember halálával kell érvényt szerezni.
Csizmás Kond
Nem a háború hatására hanem a spekulánsok hatására, akik összejátszodva a hatalmakkal átbasszák az embereket lehúzva az utolsó bőrt is róluk.
Yeromos
@Rizikó: Én nem Ukrajnát támogatom, hanem az orosz kommunista agresszíót ítélem el. Mint ahogy a világ osszes demokratikus országa elítéli.
New Dawn
@kulabombaafityiszre: @Yeromos: Putyin 2014 óta lényegében mindent eltűrt, és most úgy döntött visszavág. Egy-két nap múlva minden sokkal tisztább lesz, jobban lehet majd látni mi lesz végül is ebből. Azért a NATO sem véletlen, hogy nem mér semmiféle csapást az oroszokra, hiszen tudják jól, azzal világháborút robbanthatnak ki, azt meg senki nem akar. Ha kilőnének az oroszokra egy rakétát, Putyin egy olyat lőne vissza, amit senkinek nem kívánok. Hagyják, hogy intézzék el egymás között ezt az egészet, maximum csapat áthelyezésekkel biztosítják a határokat.
Emmersson71
@KisTehen: Orbán: beavatkozunk, hadd kaszáljanak a családtagjaim!
Rizikó
A bankárok és a spekulánsok felzsizzsentek. Az élősködő dögevők ismét elemükben vannak. Lehet az emberek halàlára hasznot húzni!
Rizikó
@Yeromos: Szerintem anyád szeretne leszopni engem, de te mindig megelőzöd.
Rizikó
@Yeromos: Oroszország nem kommunista. Amerika sokkal jobban.
Yeromos
@Rizikó: Bocsi azt hiszem összetévesztettél elvtársaddal szájer józsival.
Rizikó
@Yeromos: Tudod, ahogy szólsz, olyan választ kapsz!
Ha szeretnél normális társalgást, kerüld a sértegetést és a személyeskedést!

Kizárólag azokkal engedem meg magamnak a sértő beszólásokat, akik személyeskedve mocskolnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.