Orbán Viktor miniszterelnök újabb bejegyzést tett közzé, melyben a beregsurányi határátkelőről jelentkezik. Fotóján a sajtó munkatársai veszik körbe, azt írta, rendkívüli helyzetértékelést tart.

Orbán Viktor világossá tette: elítéli Putyint, és minden szankciót támogat vele szemben
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

Az ATV beszámolója szerint a miniszterelnök újságírói kérdésre elmondta, úgy látja, a határon a segítőkészség és a szervezettség átlendíti az odaérkezőket a nehezén. Hozzátette, ahhoz képest, hogy milyen nehéz háborús helyzet van, minden szervezetten és rendezetten működik.

A határ másik oldalán egy háború zajlik, aminek a frontvonala még odébb van, nem érkezett be még Kárpátaljára. Itt még komoly katonai cselekmények nem voltak, de ha elhúzódik a háború, lesznek itt is komoly katonai cselekmények, és fel kell készülni, hogy kezelni tudjuk ezeknek a következményeit. Számunkra a legfontosabb, hogy segítsük azokat, akik idejönnek, másrészről viszont nem szabad belevonódnunk a harcba

– idézi az ATV Orbán Viktort, aki hozzátette, szerinte a jövő héten lesz szükség erősebb lélekjelenlétre.

A magyar kormányfőt arról is kérdezték, hogy hogyan értékeli találkozóját Putyinnal, melyet korábban békemissziónak is nevezett. Orbán Viktor hangsúlyozta, az elmúlt tíz napban több európai vezető is tett erőfeszítéseket, a német kancellár és a francia elnök is ott járt. Mindent megtettek, ami emberileg lehetséges volt annak érdekében, hogy elkerüljék azt, ami bekövetkezett

– mondta, hozzátéve, hogy sikertelennek bizonyult a békemisszió. Ezután hangsúlyozta, dezinformáció, hogy Magyarország lenne az egyetlen, aki ellenzi az orosz bankok SWIFT-rendszerből való kizárását.

Készüljenek fel, hogy háborúban a dezinformáció általános (...). Magyarország a csütörtöki uniós csúcson világossá tette, hogy minden szankciót, amiben egyetértés van az unióban, támogatunk. Mi nem blokkolunk semmit

– idézi a kormányfőt az MTI.

A BBC kérdésére elmondta, Magyarország támogatni fog minden, Oroszországgal szembeni uniós szankciót, és nem fog blokkolni egyet sem.

Magyarország világossá tette, hogy minden szankciót támogatunk, tehát semmit nem fogunk blokkolni. Amiben az Európai Unió miniszterelnökei meg tudnak állapodni, azt elfogadjuk és támogatjuk. Most nem okosnak kell lenni, hanem egységesnek. Háború van

– mondta a miniszterelnök.

Az RTL Klub kérdésére a magyar kormányfő azt is elmondta, a magyar hatóságok mindenkit menekültként kezelnek, nem vizsgálják azt, ha valaki ukrán hadkötelessége mellett érkezik Magyarországra.

Forrás: Index

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Bár tudna neki hinni az ember! Annyiszor mondott mást, mint amit tett, hogy már nehéz lesz!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
no more
"Orbán Viktor világossá tette: elítéli Putyint, és minden szankciót támogat vele szemben"

"Ne azt nézzétek mit mondok, hanem azt, hogy mit teszek."
Nos, Orbán NEM TESZ SEMMIT, amit a V4-ek megtesznek! - ezt írd és mond segítség nyújtásban, sem békében, sem háborúban, sem az elnyomottakért, sem a menekültekért!
Orbán sokadszorra leszerepelt emberségből !!!

Szerintem nem Orbán hagyta el a feleségét, hanem a felesége hagyta el Orbánt, mert a geciségnek is van határa.
Sámannus
@Bástya Béla Elvtárs: Csak nekünk mindig a káni jut.
division
@Eladott Ország: Ez nem volt válasz, a mémeidet már meg sem nyitom, annyira gyerekes az egész már.
kereső
@Málna: Nem tehetünk róla, hogy most orbán az alfa, meg az omega. Az ő tettei, cselkedetei azok amelyek meghatározzák az ország életét, az emberek sorsát.
Ha, nem lenne világos, én inkább a cikk cimébe kötöttem bele- mert az állitás egyik fele hamis. A másik fele meg,...na de nem folytatom, mert még megsértem vele a miniputyint.
no more
"Orbán Viktor világossá tette: elítéli Putyint, és minden szankciót támogat vele szemben"
Miért?
Mert, nyugatifeny.hu/2022/02/26/dobrev-klara-orban-akkora-nyomas-alatt-volt-hogy-meghatralasra-kenyszerult

Vagyis nem jó szántából, bármilyen erkölcsi magasság figyelembevétele mentén, hanem, mert meghátrálásra kényszerült nyomás alatt, a Putyin csecsén függő baltával faragott arcú kis geci szarputtony!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.