Az orosz-ukrán háború miatt a forint erős lejtmenetbe került a napokban, többször is negatív rekordokat döntve az euróval szemben, ez pedig kihatott Mészáros Lőrinc vagyonára is.

A Forbes.hu megnézte, hogy a leggazdagabb magyarok vagyonánál mit okozott az orosz-ukrán háború kitörése, mivel az érintettek közül sokaknál a vagyonuk nagy részét a tőzsdei érdekeltségeik értéke teszi ki, emiatt viszont nyomon lehet követni a vagyonok pillanatnyi alakulását. 

Mészáros Lőrinc nagyot vesztett vagyonából a forintgyengülés miatt

Fotó: Facebook/NK Osijek

A cikk szerint a háború kirobbanása, vagyis február 24. óta Rahimkulov Ruszlán és Timur 118,7 milliárd forintot vesztett a Forbes becslése szerint, Csányi Sándor OTP-vezérnek 24,6 milliárd forinttal, míg Mészáros Lőrincnek 21,6 milliárd forinttal csökkent a vagyona. 

Jászai Gellértnél 7,9 milliárdos csökkenést, Veres Tibornál 4 milliárdosat, míg Sinkó Ottónál és Lakatos Péternél 479 milliós csökkenést regisztrált a Forbes.hu. Mindegyik érinttetnél azt nézték meg, hogy az érdekeltségeikhez tartozó cégek tulajdonában álló tőzsdei részvények értéke mennyit csökkent január óta.

A lap szerint az amerikai Forbes is minden évben átnézi a magyar szerkesztőség számításait azoknak a milliárdosoknak az esetében, akik a becsült vagyon alapján elérhetik az egymilliárd dolláros értéket. A magyar listáról tavaly ez Csányi Sándornak és Mészáros Lőrincnek sikerült a jelenlegi állás szerint Csányi be is előzte Mészárost.

"Ennek legfőbb oka nagyon leegyszerűsítve nem a tőzsdei kilengésekben keresendő, hanem az elmúlt napokban haláltusáját vívó forintnak – a szingapúri kitettségek miatt Csányi vagyonának jelentős részét nem forintban, hanem euróban, dollárban és szingapúri dollárban számoljuk el, Mészáros Lőrinc dollárra átszámított vagyona azonban igencsak megcsappant a gyenge forint miatt"

- olvasható a cikkben.

Forrás: Forbes.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Ó Istenem! Most mi lesz?! Andikának véknyabban vajazza majd a szakácsnőjük a zsemlét?Vagy mi?Mellesleg orbán vagyona csökkent,de azt kb pont annyira sajnálom,mintha lölő lóvéja lenne
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Köszönje meg a kenyéradó gazdájának, de a legnagyobb vesztes a magyar nép. Az EU szegényháza lettünk 12 év alatt! Orbán: Sok ország szeretné eléni a mi gazdasági sikereinket. Zimbabwe biztosan. Mi egyenlőre a románokét.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/238049181_370579374634590_2669822345498081782_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-5&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=aUnbnjEB2mcAX9f9jJ3&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8XDnzQlG78iaJaEFxVk14TzBSVEuk3mwFG_R0jYO5R5g&oe=6229CD7E
Néro
vagyonából ? Nincs annak semmilye se és akiét őrzi az is a közösből lopta. Akkor most mi is van a Fitymák Nemzethy Gazdasági Siker Siker és Sikereivel? Legjobb lesz ha mindenki rubelt vesz még az is kevésbé válik híg babafossá.
Főleg Fitymák meg Ti Hazátok éltetők.
Eladott Ország
@Pegero: ma, 10:02 ☻
Üzenjük Brüsszelnek!...
memgyar.net/items/19102.jpeg
Üzenjük Brüsszelnek: Pegero a fidesz eszetlen birkája.
memgyar.net/items/19103.jpeg
Üzenjük Brüsszelnek: én ’hüje’ vagyok
memgyar.net/items/17075.jpeg
Tiszteséges béreket a vagyonőröknek!
memgyar.net/items/9152.jpeg
Üzenjük Brüsszelnek, hogy ők is megérsék! Mindent lopunk!
api.hvg.hu/Img/7fcefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c/2c700eeb-67a8-4d5d-98c0-da66b5806967.jpg
csipetke
Ó Istenem! Most mi lesz?! Andikának véknyabban vajazza majd a szakácsnőjük a zsemlét?Vagy mi?Mellesleg orbán vagyona csökkent,de azt kb pont annyira sajnálom,mintha lölő lóvéja lenne
levarosbukta
@csipetke: Láss kicsit tovább az orrodnál. Ebben az a szomorú hogy te is ugyanúgy vesztes vagy mint mindenki más. 400 Ft-nál jár az euró. Mindennek felmegy az ára, de neked ugyanannyi a bevételed. Mi ez ha nem veszteség? Lölöke és bandája kevésbé fogja megérezni mint te.
kereső
Mészáros? Nem. Hanem mi. Az üzletelés az oroszokkal manapság nem kifizetődő.Rossz befektetés.
Eladott Ország
@Pegero: ma, 11:02 ◘ Az intelligencia elvesztésének egyik legfőbb feltétele , hogy legyen. De emiatt nem kell mindenkinek aggódnia.
i.pinimg.com/564x/bc/9e/28/bc9e28c49d6358ed5d43bd233bc39edb.jpg
csipetke
@levarosbukta: 10:43 Igen,sajnos ezzel is tisztában vagyok,de ha ezt a nagy katyvaszt nem kezeled egy kis humorral,az még sz@rabb
telegdilaci
@kereső:Akkor mit szóljon az aki nem harácsolta össze a Magyar Emberek pénzét,és nem lett nyomorult milliárdos,12-évnyi Fideszes kormányzás után,bérből és fizetésből vagy nagyon alacsony nyugdíjból kénytelen tengődni,én nem Sajnálom ezt a Tetves polyáca Disznót!
ómió
Hát, ha mindenáron "ajróban" akarja kifejezni, akkor igen!
surdilloFUJT
@szép új világ: ÁÁ,orbán kiveszi a részét,a ráfizetés a lölő ""prémiuma"""!!!
drrotf
Ha a forint romlása nem érintene mindenkit aki itt él az országban,és ha a vagyon vesztés azt is jelentené, hogy visszakerült az államhoz az ellopott vagyon, akkor azt is mondhatnám, hogy "Oké! Megkezdődött az elszámoltatás!"De így ...?Ez nem az igazi.
Qqberci
@Pegero: Az ottani bérből? Símán!...
evacica
Na majd megszakad a szívem Mészáros-Orbán páros vagyon vagyonvesztésén! Ebül jött ebül megy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.