Az ország húsz legszegényebb települése közül 18-ban sikerült 80 százalék fölött teljesítenie a Fidesz-KDNP pártszövetségnek a 2022-es országgyűlési választáson.

A G7 gazdasági portál vetette össze cikkében azokat a településeket a választási eredményekkel, ahol 2020-ban a legalacsonyabb volt a lakosok átlagos személyi jövedelemadó-alapja. 

A legszegényebb településeken 80 százalék fölött nyert a Fidesz

Egy férfi a szavazófülkében a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 04. számú szavazókörzet 001-es számú szavazókörében az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson Debrétén 2022. április 3-án. Debréte a legkisebb szavazókör: 11 helybéli és négy átjelentkezéssel szavazó választópolgár, vagyis összesen 15 fő szerepel a választói névjegyzékben.

Fotó, címlapkép: Illusztráció – MTI/Vajda János

Ennek alapján az ország 20 legszegényebb településén óriási fölénnyel győzött a Fidesz-KDNP, a 20 település átlagát nézve 87,6 százalékos volt a győzelem. A tíz legszegényebb települést összevetve még kiugróbb a gőzelem: több mint 96 százalék.

(A 20 legszegényebb település: Tornanádaska, Gadna, Csenyéte, Bódvalenke, Istvándi, Tiszabő, Kőkút, Szakácsi, Fáj, Büssü, Felsőregmec, Rajka, Nemesdéd, Lácacséke, Tiszabura, Gilvánfa, Uszka, Abaújszolnok, Köröm, Ág.) 

A két kivétel a baranyai Ág, és a Győr-Moson-Sopron megyei Rajka, ahol csak 71, illetve 63 százalékot kapott a Fidesz. 

"Két borsodi településen, Bódvalenkén és Gadnán mindenki a kormánypártok listájára szavazott, Csenyétén és Szakácsiban 1-1 szavazatott kapott az ellenzéki lista, Fájon pedig egyet sem, de ott a Mi Hazánk húzott be egy voksot. Így ezen az öt településen az ellenzéki összefogás minden szavazatára több mint 320 kormánypárti jutott"

- olvasható a cikkben.

A lap szerint a Fidesz ezeken a helyeken még erősebb lett, mint négy éve. 2018-ban ugyanis a tíz legszegényebb településen 85 százalékot kapott a Fidesz, Büssün pedig kétharmaduk sem volt.

Forrás: g7.hu

110 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@Málna: 08.15: A hasukon és a nyomorukon keresztül. Nem véletlen, hogy a legjobb arányokat éppen a húsz legnyomorultabb faluban érhették el. Azoknak, akiknek a vacsora csak a dögkútból teremthető elő, azoknak a tények nem számítanak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Saját kizsákmányolóikat szavazzák meg apróért.
verőce21
@csak húgy...: Eddig szórakoztattál az ütődöttségeddel, de már nincs szükségem rád...! :)
csak úgy....
@verőce21: az igazság mindíg is baxxta a csörödet ,te "szerelem-gyerek" ! :)
verőce21
@csak húgy...: De hol van az igazságod, mert én csak hazugságokat látok tőled, te Ökör!
Sámannus
Örülnek ezek hogy megmarad a rezsicsökkentés, még fűteni sem tudnak vizet melegíteni sem.. A családtámogatások amit levonhatnak az adójukból. Az 27%-s áfának, a kiváló úthálózatnak a rendezett oktatás és egészség ügynek.
A télen többször láttam egy idős nénit az útpadkán gyalogolva vízért menni a közkútra, ami az okos tótumfaktumok érdemét igazolja a helység névtábláján kívül volt Ez a szadista bűnelkövető szarházi putyin seggnyaló országot szétverő brigantik érdeme. Ez a néni is volt szavazni a fidesz az ő nevében is gúnyolja akik megpróbáltak fordítani a helyzetén, de ez békésen nem fog menni csak ahogyan ez a csürhe hatalomra került.
Dr. Proktor
@human: Jobbágyok - nincs más jelző rájuk!
A tolvajokat pedig nem itélik el, azonosulnak, hiszen amíg volt TSZ - ők is loptak onnan ezt-azt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.