Most, hogy a Fidesz ismét elnyerte a kormányzás lehetőségét, már muszáj szembenéznie a ránk váró gazdasági kihívásokkal. Inotai András az MTA Világgazdasági Kutatóintézet korábbi vezetője nyilatkozott.

Szakértő: A hatalmas magyar gazdasági válság most már bármikor lecsaphat ránk

Fotó: 123RF.com

„Az ellenzéknek nem a következő négy évre, hanem a következő néhány hónapra kell készülnie, arra, hogy akkor mit csinál majd, amikor ez az elhülyített magyar társadalom rá fog jönni, nagyon át lett verve”

– mondja Inotai András, hozzátéve:

„Nem akarok pánikot kelteni, de az látszik, hogy bármikor lecsaphat nálunk is egy argentin-típusú válság”, Orbán pedig nem tud, soha nem is tudott válságot kezelni.

Az MTA Világgazdasági Kutatóintézet korábbi vezetője szerint

-nem a nyugatnak van alkonya, hanem a nem létező orbáni gazdaságpolitikának. Nagyon örülök, hogy nekik kell kilapátolniuk azt a szemetet, amit 12 év alatt összehordtak, igen boldogtalan lettem volna, ha az ellenzék nyakába varrják ezt a feladatot. Négy hónapon belül hatalmas gazdasági válság lesz Magyarországon.

majd hozzáteszi: 

Már most is az van, de ez semmi ahhoz képest, ami ránk vár. Amire az európai és globális problémák természetesen rátesznek, de ennek a válságnak a gyökerei, és az intenzitása az elmúlt 12 évben keresendő, meg persze a legutóbbi időszak felelőtlen és aljas pénzszórásában. Nem véletlen, hogy a magyar infláció a legmagasabb Európában, pedig ebben még nincsenek benne a begyűrűző európai hatások, amelyek elkerülhetetlenek lesznek.

A szakértő szerint a magyar költségvetés teljes szétesésben, a bankrendszer pedig – a hazai túlköltekezés és a negatív kamatpolitika miatt – rendkívül sérülékennyé vált. Mindeközben elképzelhetetlen mértékben ismét eladósodott a társadalom, a lakáshitelek fele hónapokon belül be fog dőlni. A rezsicsökkentés szerinte a kezdettől fogva felelőtlen és durván antiszociális volt, ahogy azt már sokan mások is mondták.

További elemzéseket a Hírklikk.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: Hírklikk.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Omió és a többiek, ha becsukjátok a szemeteket akkor nem fogjátok látni!
Probléma megoldva... :-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@kereső: Mindent értéktelenné tesznek. Az összes magas állami kitüntetést!
kereső
@Nessy: Le kell zülleszteni mindent a saját/orbáni szintre.
Cucika
Egyetértek a cikkel. A békeszerető nimbuszával megnyerte a Orbán a kormányzást. Akkor most oldja is meg a problémákat. Ennek nem Brüsszel, Soros, Gyurcsány az oka. Ennek maga Orbán. Ő az egyedüli felelős mindenért. Ne az országgal fizettesse meg.
Lepényleső
...aminek okozói biztosan bárki másnak tulajdonítják azt,- és a csalódottaknak ontják továbbra is a vigaszt,
miközben ez is ismételten mérhetetlen mértékben a ma már ő (volt közös) vagyonukon dagaszt?
ómió
Efftársak! Ez csak nem a "jubíleumi" (mondjuk, tízezredik(?), válsághazugságotok!?
bence
Bármi történik ezek után az országban , az ellenzék helyében én a legkisebb segítségnyújtás nélkül magára hagynám az embereket ! Amit főztek , egyék is meg !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.