Orbán Viktor múlt szerdán tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján felmerült a megszorítások kérdése, éppen úgy, mint a maximalizált áron adható termékeké.

Szorítóba került Orbán Viktor – viharfelhők gyülekeznek a Fidesz felett

Akkor a miniszterelnök határozottan állította, hogy nem lesznek megszorítások. Értelmezés kérdése, de ha például a liszt vagy a tej ára május elején hirtelen 20-25 százalékkal megugrik, azt az árérzékeny lakosság aligha fogja másképp megélni.

Az alacsony jövedelműek többségének ugyan nincs autója, ám az elmaradottabb régiókban a tömegközlekedés sokak számára nem teszi lehetővé, hogy a közeli nagyobb településeken vállaljanak munkát. Így az üzemanyagár alakulása mind szociális, mind munkaerőpiaci szempontból fontos lehet.

A szakértők szerint lépésről-lépésre emelve az árakat kellene a piaci viszonyokhoz közelíteni, ahogy az is megoldás lehetne, ha szociális alapon biztosítanának meghatározott mennyiséget. Sőt akár a jogkövetést is lehetne azzal ösztönözni, ha például a gépjárműadót befizetők kapnának egy „kupont”, amivel a következő 3-6 hónapban például havi 50 liter üzemanyag kedvezményes áron való vásárlására jogosultak lennének.

Vélhetőleg a kormányfő is érzékeli, hogy a választási győzelem érdekében olyan utcába ment be az árstopok bevezetésével, amely különösen addiktív.

A lakosság egy része vélhetőleg örült ennek és könnyű szívvel X-elt április 3-án a Fidesz-KDNP listájára. Ugyanakkor annak egylépésben való kivezetése most olyan problémákat okoz, amely az atomjaira hullott ellenzéket egy mozdulattal újjáéleszthetné, miközben a kormány népszerűségét és szavahihetőségét könnyen megtépázhatná. Nem véletlen, hogy a fent említett sajtótájékoztatón a miniszterelnök is azt hangsúlyozta, hogy az árkorlátozó intézkedéseknek  még nem járt le a határideje. Addig mindenképpen fennmaradnak, de szándékai szerint ezt követően sem lenne változás, ugyanakkor ehhez tárgyalni kellene az érintett társaságokkal, így a bankokkal, a Mollal, az üzemanyagkereskedőkkel, és a kiskereskedőkkel is.

Hiába jutnak esetleg megegyezésre, nem biztos, hogy erről újabb kormányhatározat születhet, anélkül pedig nem tudnak érvényt szerezni az intézkedésnek.

Orbán Viktor szerint valamikor májusban állhat fel az új kabinet, az élelmiszerek árstopja május elsejével könnyen kifuthat. A határidők alapján arra ugyanakkor reális esély van, hogy az üzemanyagok árát szabályzó kormányrendelet lejáratáig, május 15-ig legyen új kormány  amely immár meg tudja hosszabbítani az intézkedést.

A kormány számára tehát a feladat most az, hogy a határidő lejárata előtt az Alaptörvénynek megfelelő jogszabályban hosszabbítsa meg az intézkedéseket. Persze az optimális az lenne, ha nem úgymond egy biankó szelvényről lenne szó, hanem határozott elképzelésük lenne arra vonatkozólag, hogy

a piaci viszonyokhoz miként tér vissza az ország.

Forrás: Mfor.hu

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
míg a korgó gyomrú buta shikarik vivát viktort kiáltanak,addig nincs gond...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
terlasz
@Kanji: Megértelek, kell az ember életébe a vidámság is. Köszi a linket, felvidított a jó minőségű hangzásával. Jófej vagy !
ómió
@terlasz: Már efftársi lényegetek egyik sarkalatos pontját, a hazudozást is rám hazudnád!? Mi lesz így az "efftársi önazonosságotokkal"!? Maki efftársad, lám, belebukott, ám "továbbra is tartja"! Te se hagyd el magad!
Libbantölő
@T-Boly: a kurva anyádnál vagyok folyamatosan! Dugom szopatom! Utána te jösz retekcigus! Döglött balgeci leszel anyáddal együtt! Hahahaha
verőce21
A magyar nép megint csodát tett. Általában a magyar nép tud csodát tenni. Különösen kiélezett és fontos pillanatokban!

Megtette most is. És ezt úgy fordítják le az ellenfeleink, hogy a magyar nép ”kutyaszorítóba került”, fogatlan, gombás a körme, nem mosdik és hülye. Ráadásul, majd valamikor egyébként is adósságcsapdába fog kerülni!
És ameddig ők ezt így látják, addig mindig ilyen arányban fognak vereséget szenvedni…! :)
Németh István
@Peller Anikó: te ennek az országnak a 2/3-nál nagyobb arányban megválasztott, a népakarat demokratikus működése kapcsán érvényesített, választása okán, és majd a vezetése alatt élsz jól biztonságban és mi több pofázhatsz hülyeségeket! Ez egy dolog, adottság! De abba szarsz bele amiből eszel ezért még ráadásul egy nagy barom hülye vagy! Ha tudjuk hogy elesünk akkor nyilván leülünk! De ha nem tudjuk, hogy elesünk akkor haladunk előre, mert élünk, élni akarunk, mert szeretünk, mert azt akarjuk, hogy szeressenek! Persze nem olyan barmokat mint te!! TE BAROM, NEM HÁTRA, MEGYÜNK!!! HANEM ELŐRE!!!
Peller Anikó
@Német István: Előre a farhátra.

Nagyon magas a folyó fizetési mérleg hiánya az EU-támogatások elmaradása miatt. Pedig ma gyaurország jól tejesít, előre megy a farhátra de egyszer minden hazugság véget ér.

www.msn.com/hu-hu/hirek/other/nagyon-magas-a-foly%C3%B3-fizet%C3%A9si-m%C3%A9rleg-hi%C3%A1nya-az-eu-t%C3%A1mogat%C3%A1sok-elmarad%C3%A1sa-miatt/ar-AAWdvzI?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=d0ca478c84f2499087c67480318bdc53

Az EU-támogatások elmaradása miatt. Ezt az egy mondatot érted?

Vagy lefordítsam románra?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok