Orbán Viktor múlt szerdán tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján felmerült a megszorítások kérdése, éppen úgy, mint a maximalizált áron adható termékeké.

Szorítóba került Orbán Viktor – viharfelhők gyülekeznek a Fidesz felett

Akkor a miniszterelnök határozottan állította, hogy nem lesznek megszorítások. Értelmezés kérdése, de ha például a liszt vagy a tej ára május elején hirtelen 20-25 százalékkal megugrik, azt az árérzékeny lakosság aligha fogja másképp megélni.

Az alacsony jövedelműek többségének ugyan nincs autója, ám az elmaradottabb régiókban a tömegközlekedés sokak számára nem teszi lehetővé, hogy a közeli nagyobb településeken vállaljanak munkát. Így az üzemanyagár alakulása mind szociális, mind munkaerőpiaci szempontból fontos lehet.

A szakértők szerint lépésről-lépésre emelve az árakat kellene a piaci viszonyokhoz közelíteni, ahogy az is megoldás lehetne, ha szociális alapon biztosítanának meghatározott mennyiséget. Sőt akár a jogkövetést is lehetne azzal ösztönözni, ha például a gépjárműadót befizetők kapnának egy „kupont”, amivel a következő 3-6 hónapban például havi 50 liter üzemanyag kedvezményes áron való vásárlására jogosultak lennének.

Vélhetőleg a kormányfő is érzékeli, hogy a választási győzelem érdekében olyan utcába ment be az árstopok bevezetésével, amely különösen addiktív.

A lakosság egy része vélhetőleg örült ennek és könnyű szívvel X-elt április 3-án a Fidesz-KDNP listájára. Ugyanakkor annak egylépésben való kivezetése most olyan problémákat okoz, amely az atomjaira hullott ellenzéket egy mozdulattal újjáéleszthetné, miközben a kormány népszerűségét és szavahihetőségét könnyen megtépázhatná. Nem véletlen, hogy a fent említett sajtótájékoztatón a miniszterelnök is azt hangsúlyozta, hogy az árkorlátozó intézkedéseknek  még nem járt le a határideje. Addig mindenképpen fennmaradnak, de szándékai szerint ezt követően sem lenne változás, ugyanakkor ehhez tárgyalni kellene az érintett társaságokkal, így a bankokkal, a Mollal, az üzemanyagkereskedőkkel, és a kiskereskedőkkel is.

Hiába jutnak esetleg megegyezésre, nem biztos, hogy erről újabb kormányhatározat születhet, anélkül pedig nem tudnak érvényt szerezni az intézkedésnek.

Orbán Viktor szerint valamikor májusban állhat fel az új kabinet, az élelmiszerek árstopja május elsejével könnyen kifuthat. A határidők alapján arra ugyanakkor reális esély van, hogy az üzemanyagok árát szabályzó kormányrendelet lejáratáig, május 15-ig legyen új kormány  amely immár meg tudja hosszabbítani az intézkedést.

A kormány számára tehát a feladat most az, hogy a határidő lejárata előtt az Alaptörvénynek megfelelő jogszabályban hosszabbítsa meg az intézkedéseket. Persze az optimális az lenne, ha nem úgymond egy biankó szelvényről lenne szó, hanem határozott elképzelésük lenne arra vonatkozólag, hogy

a piaci viszonyokhoz miként tér vissza az ország.

Forrás: Mfor.hu

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
míg a korgó gyomrú buta shikarik vivát viktort kiáltanak,addig nincs gond...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
míg a korgó gyomrú buta shikarik vivát viktort kiáltanak,addig nincs gond...
simmering73
A hentesnél a nyuggerek már morgolódnak.
orsos vendel
Szemet orsos vendel !!! HAZUG, KISSEBBSEGI !!!
Giovanni Alba
A szó, amit a cikkíró keresett: Kutyaszorító.
Ugyanis a "szorító" az küzdőteret jelent, -jellemzően, de nem kizárólag- ökölvívók részére.
Lehetett volna még a "satu"-t is alkalmazni, és a cikket egy diótörővel illusztrálni, a metaforákat kedvelők kedvére.
Galway
@Philip Marlowe: Úristen! Neked nem szólt a tanítónéni, hogy nem kétharmadal, hanem kétharmaddal =2/3-dal!
Azt kéne kioktatnod, akinek még nálad is gyérebb a helyesírása!
csak úgy....
@Philip Marlowe: még jó,hogy nem nyert az ellenzék!
-most az ö nyakukba borulna a 12 éves orbáni szar!
Gauntlet
Határozott elképzelés? Fidesztől?
Majd ráülnek valamely érzelmi vasútra, megy a hazugság-gyar, "oszt jó napot".
csak úgy....
@Philip Marlowe: te is unokatesók közös gyermeke? :)
Qqberci
Nem is tudom... a tökét kellene megszorongatni, vagy rögtön a nyakát?...
csak úgy....
@KisTehen: ez a balloska és jobboska nálatok az elmebetegség elsö jele! :)
orbán egy szélkakas,hozzá igazodjatok,különben ki lesztek rúgva...
verőce21
A honi balliberálisok lábon lövik magukat a hülye, mindenre (is) alkalmatlan politikusaikkal, sorban vesztik a választásokat..., majd letorkolják csalódott híveiket: "Csönd! A Fidesz az oka mindennek... De most kutyaszorítóba kerültek!" :)
Németh István
Az infláció ma világválság jelensége! Ezt kivédeni sem a Fidesz - Kdmp. mint a magyar kormány vezető ereje; sem más nemzet, politikai - gazdaságpolitikai vezetése nem tudja - legfeljebb tompítani! A bankvilág kapzsisága által és a melléjük csapódott csalásra, korrumpálódásra mindig kész politikusok ugye > soros-makron, merkel, leyer, usa-eu. vezetés < mindenkor az adott célba vett nemzetek irányában torzítják el az inflációs mutató állását! Most és már régóta a kelet európai blokk a célpont! Ugyan is ez a kelet-európai blokk nem hajlandó elfogadni és befogadni a nyugat un, fensőbbségi uralmát, az uralkodni és mindent megmondani akaró okoskodásaikat! Nem akarja tudomásul venni, de nem is tudja tudomásul vetetni, hogy a nemzeti szuverenitásnak akkor is működnie kell, ha közösségi elkötelezettségek mezsgyéjén van a közös érdekeltségű lét, az élet! Az eu. vezetése nem azért van, hogy megmondja mit hogyan kell enned, hanem azért, hogy legyen mit enned! A kettő között nagy különbség van !!! tetszetek érteni!?
A normális emberek - esetünkben az állampolgáraink - nem valószínű, hogy örülnek annak, hogy az országunk hasonló "kutyaszorítós" helyzetben van mint a többi! És sajnos ennek oka elsősorban a belső moslék ellenséges ellenzék aljas és hazaáruló munkálkodása okán - ha nem is tény - de sajnos zavaró képet adhat, és amilyen buták egyes emberek annak dőlnek be aminek nem kéne!
Doszika
@KisTehen: Kicsi csíra! Te még mindig itt? Jujj! Valaki elmagyarázhatná Neked, hiába hápogsz, nincs 1000 éve balos. De úgysem érted a lényeget, hiába unatkozol nap mint nap...
Németh István
A vészharangot húzogatók azok akik nem tenni dolgozni akarnak azért, hogy nyugalom és kiegyensúlyozott életvitelünk legyen, tudjunk és akarjunk tenni az önös érdekeink jobbításában NEEEEM! hanem hangzavart, káoszt, anarchiát akarnak! Persze fogalmuk sincs, hogy hogyan és miként lenne az út kifele a slamasztikából, de kántálják, hogy akik nem értenek semmihez azok majd megoldják a nehézséget! > legfeljebb eladják az országot a maguk javára! "ebből a tálból, már cseresznyéztünk!" esetleg ha észrevették volna!
csak úgy....
@verőce21: farkasom, fideszék kormányozgatnak már 12 éve! -fogadok,ha elbukod a vagyonod mert gátlástalan hülyét faragott belöled a fidesz,te akkor is gyurcsányozni.libsizni,brüsszelezni és sorosozni fogsz! :)
a felsöbbrendüségi érzeted és a tudálékosságod egy külön bohózat...
Emmersson71
@Németh István: Kdmp=Köcsög Demagóg Mém Párt
csak úgy....
@KisTehen: "orbán már centralista :D " ;) aztán mire ?
csak a maradék rokonaim és barátaim,itteni ismeröseim miatt nem kívánom nektek,hogy az az eu. szántsa föl a városaitokat,falvaitokat és vesse be búzával...,hogy valami kevéske értelmetek maradjon a létböl és emberségböl..
csak úgy....
@KisTehen: te ugyan arról a szélkakasról beszélsz mint én? ;) -mert orbán mi nem volt még a politikai palettán,erröl mesélhetnél...
justhpeter
Orbán még nincs akkora veszélyben, mivel a ganaj nem ér még a szájáig, de nem kell várni rá négy évet. 12 év alatt ő és a kleptokrata-nemzeti-keresztény csürhéje végig hazdta és lopta az országot, gyakorlatileg semmiben nem lépett előre, mert mindenből kivették a pénzt. Képletesen szólva a víz kimosta a talajt a háza alól és most készül a ház ráomlani. Lehet, hogy ma már visszavenne mindenből, de ezt megszorítás nélkül nem teheti meg, viszont ezt a szót sosem fogja kimondani. Ám a lepel a 12 év hazugságairól lassan, de egyenletes ütemben csúszik lefelé. Mi lesz ha a király meztelen seggét meglátja a nép ? Lehet, hogy egyszerre kívánna belerúgni ?
Libbantölő
Faszanyátok is szorítóba volt, amikor redvák baszták nyolcan! Mocsokbal, mocsokmzp, mocsokmindenbalgeci! Döglött bal a jó bal.
csak úgy....
@Libbantölő: baxod,belöled akár kultuszminiszter is lehetne a fideszék alatt..
hajts rá haver, havi minimum 3 milla a suska...,gondold föltünne ,hogy alig van eszed?
laja70
@Libbantölő: Öcsém, te aztán vagy valaki... Vagy senki!!!
Lepényleső
Nem mellékesen a rabszolgatörvényhez képest a Májusi kormányalakítás nem túlzottan hajaz Pató Pál uram nézeteihez?
Akkor viszont ha ráérnek még,- az áraknak határa miért a csillagos ég,- talán csak nem a mégmagasabb adóbevétel a tét?
Peller Anikó
Szorítóba navigálta magát Orbán Viktor – viharfelhők gyülekeznek a Fidesz felett. A zárak kilőttek, a hitel pénc elfogyott, az autógyártás döcög, eső nem esik, a Duna kiszárad, a Paks hitelt is elbaszták már, de legalább a börtönt megúszták egy darabig.
orsos vendel
orsos... a farhat a tied es a haverjaide...a disznot /nem teged te paraszt / es a palinkat add a szegenyeknek, TE SKIZOFREN !!!
T-Boly
@Libbantölő: Azt az útszéli redves qurva jó édes anyádat ha teherbe baszod te dögevő varánusz !
Fogod be a pofád de mihamarabb. Nagyon szívesen befogom neked ,ha fellelek !
Húzzon apád magához szoptatás után te férgek taknya !
Ki vagyol te bűzgörény,hogy a baloldalt a szarcsimbókos pofádra merészeled venni ? Ha rájövök ki vagy akkor neked bekapáltak !
Írd meg privátban,hol talállak meg!
csak úgy....
@Peller Anikó: ha mózes anno kivezette egyiptomból a zsidókat,akkor orbánnak sem lesz nehéz ismét megvezetni a magyarokat...
Peller Anikó
@T-Boly: A libatömő egy dögevővar ánusz? Ez nem is mondta eddig :)
T-Boly
@Peller Anikó: Pedig de ,hogy az !Úgy megsimogatnám a nyálkás bacilusos pofáját egy franciakulccsal !
Az a kedvenc szerszámom a jó modorra neveléshez..
Nessy
@Pegero: Az emberek meghalnak! Megdögleni az állatok szoktak! Vagy a te köreidbe szokás megdögleni?
csak úgy....
@Nessy: egy csótányt kár figyelmeztetni...,csak galiba származhat belöle napjainkban!
nezelodo
Hej a szépemlékű "Nem lesz gázáremelés!" Most meg nem lesz csirkefarhát áremelés, csak holnapután. Nem lesz benzin, liszt kenyér, étolaj, hús stb áremelés, csak mindennek az árát kiigazítják a dakoták. Ja most a világgazdasági válság az oka az inflációnak, az előző világgazdasági válságot pedig a Böszme okozta. Jaj de szép a mi magyar nyelvünk fijjuk!
Istenakinincsen
"szándékai szerint ezt követően sem lenne változás, ugyanakkor ehhez tárgyalni kellene az érintett társaságokkal, így a bankokkal, a Mollal, az üzemanyagkereskedőkkel, és a kiskereskedőkkel is."
Ez kb azt jelenti hogy ismét ráterheli másokra az esetleges veszteséget...avagy mások micsodájával veri a csalánt.
verőce21
Szorítóba került a zorbán tényleg...! :)
Mert, hogy bejutott a Parlamentbe a Mi Hazánk, a Fidesz megint középre került, a nyugat így nem tud szélsőjobbozni...!
csak úgy....
@verőce21: oszt hun a zanyádból tettél szert egy ilyen kifinomult iránytüre? :)
farkasom,te esténként mint a huszt vára...
verőce21
@csak úgy...: Te Hatökör, te minden álhírt bekajálsz?

Nem csodálom, ha ilyen keveset tudtok kajára költeni...! :)
terlasz
Gusztustalan játék az árstop, mert kizárólag a kiskereskedő fizeti meg O. villogását. Milyen alapon kényszerítenek rá bárkit is arra, hogy beszerzési ár alatt adja a termékét?
Hiába stoppolják pl. az étolaj árát, mert már szinte kapni sem lehet. Aljas egy bagázs!
ómió
Az efftársak felett, bezzeg, "viharfelhő" egy szál se lenne! Kizárólag áremelés!
terlasz
@ómió: Jártál már boltban? Naponta emelkednek az árak.
ómió
@terlasz: És hazudd már meg nekünk: melyik országban nem!?
terlasz
@ómió: Csak arra gondoltam, ha a drága mini.elnökünk éjt nappallá téve küzd, harcol értünk...
Mellesleg, a hazudozás a te reszortod, remélem nem csak hobbi.
Peller Anikó
Nagyon magas a folyó fizetési mérleg hiánya az EU-támogatások elmaradása miatt. Pedig ma gyaurország jól tejesít, előre megy a farhátra de egyszer minden hazugság véget ér.

www.msn.com/hu-hu/hirek/other/nagyon-magas-a-foly%C3%B3-fizet%C3%A9si-m%C3%A9rleg-hi%C3%A1nya-az-eu-t%C3%A1mogat%C3%A1sok-elmarad%C3%A1sa-miatt/ar-AAWdvzI?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=d0ca478c84f2499087c67480318bdc53
terlasz
@Kanji: Megértelek, kell az ember életébe a vidámság is. Köszi a linket, felvidított a jó minőségű hangzásával. Jófej vagy !
ómió
@terlasz: Már efftársi lényegetek egyik sarkalatos pontját, a hazudozást is rám hazudnád!? Mi lesz így az "efftársi önazonosságotokkal"!? Maki efftársad, lám, belebukott, ám "továbbra is tartja"! Te se hagyd el magad!
Libbantölő
@T-Boly: a kurva anyádnál vagyok folyamatosan! Dugom szopatom! Utána te jösz retekcigus! Döglött balgeci leszel anyáddal együtt! Hahahaha
verőce21
A magyar nép megint csodát tett. Általában a magyar nép tud csodát tenni. Különösen kiélezett és fontos pillanatokban!

Megtette most is. És ezt úgy fordítják le az ellenfeleink, hogy a magyar nép ”kutyaszorítóba került”, fogatlan, gombás a körme, nem mosdik és hülye. Ráadásul, majd valamikor egyébként is adósságcsapdába fog kerülni!
És ameddig ők ezt így látják, addig mindig ilyen arányban fognak vereséget szenvedni…! :)
Németh István
@Peller Anikó: te ennek az országnak a 2/3-nál nagyobb arányban megválasztott, a népakarat demokratikus működése kapcsán érvényesített, választása okán, és majd a vezetése alatt élsz jól biztonságban és mi több pofázhatsz hülyeségeket! Ez egy dolog, adottság! De abba szarsz bele amiből eszel ezért még ráadásul egy nagy barom hülye vagy! Ha tudjuk hogy elesünk akkor nyilván leülünk! De ha nem tudjuk, hogy elesünk akkor haladunk előre, mert élünk, élni akarunk, mert szeretünk, mert azt akarjuk, hogy szeressenek! Persze nem olyan barmokat mint te!! TE BAROM, NEM HÁTRA, MEGYÜNK!!! HANEM ELŐRE!!!
Peller Anikó
@Német István: Előre a farhátra.

Nagyon magas a folyó fizetési mérleg hiánya az EU-támogatások elmaradása miatt. Pedig ma gyaurország jól tejesít, előre megy a farhátra de egyszer minden hazugság véget ér.

www.msn.com/hu-hu/hirek/other/nagyon-magas-a-foly%C3%B3-fizet%C3%A9si-m%C3%A9rleg-hi%C3%A1nya-az-eu-t%C3%A1mogat%C3%A1sok-elmarad%C3%A1sa-miatt/ar-AAWdvzI?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=d0ca478c84f2499087c67480318bdc53

Az EU-támogatások elmaradása miatt. Ezt az egy mondatot érted?

Vagy lefordítsam románra?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.