A kormány újabb gigaberuházása miatt. 

Elveszik a tópartot a helyiektől Balatonaligán

Fotó: MTI/Varga György

A helyiek és a Balaton-partot és a tavat féltő civil szervezetek eddig abban bíztak, hogy a kormányhivatal által tavaly ősszel elrendelt környezetvédelmi hatásvizsgálat meggátolhatja a gigaberuházást – írta meg a 444.hu.

Az állam kiemelt gazdasági fontosságú nyilvánította a projeket, megkönnyítve ezzel egyrészt az adminisztrációt, másfelől felülírva minden helyi korlátozó rendeletet.

"Kész, vége, kasza, teljes megsemmisülés. Elveszik a tópartot a balatonaligaiaktól, ugyanúgy, mint a Rákosi-rendszerben tették, csak most visszafordíthatatlanul, hiszen nem az állam teszi, hanem magántulajdonba kerül”

– mondta a Népszavának Bukovszki András, az Aligai Fürdőegyesület (AFE) elnökhelyettese. 

A 444 cikke szerint a civilek a projekt veszélyeit bemutató tanulmányokkal próbálták bebizonyítani, hogy milyen visszafordíthatatlan károkat okozhat a beruházás, de az Alkotmánybíróság elutasította a beadványokat, az egyesület pedig a Strasbourgi Emberi Jogi Bírósághoz fordult, mivel az AB azzal utasította el beadványukat, hogy a természetes környezethez való jog nem alapjog.

Forrás: 444.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Havanagi
Nyugodtan megtehetnek mindent,csúcsig ment a DEBIL 2/3.
Lesz ez még rosszabb is,ez csak a kezdet.Hajrá debilek!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
A NER tényleg bevette a Balatont.
www.valaszonline.hu/wp-content/uploads/2020/05/balaton-garancsi-me%CC%81sza%CC%81ros-tiborcz-cover.jpg
Mészáros és Tiborcz a Balatonon. Valaki tudja, hol lehet venni vízumot a Balatonnál? - Érdeklődni Tiborcz tógazdánál lehet Marbellán.
delipart.com/wp-content/uploads/2019/08/m%C3%A9sz%C3%A9%C3%A1.jpg
Németh István
Na nem kell kiforgatni a fejlesztési program célját az azzal járó előnyöket, mi több a tisztességes és ma már elvárt parti fürdőszakasz teljes rekonstrukcióját! Ez a kilóra megvett szerveződés beállta szarkeverők közé, nyilván a gyurcsány és érdekeltségi köre ösztönzésére! barom seggfejek! @Eladott Ország: te megmaradtál nagyon hülyének, csalódtam benned! Próbáltalak normális pályára állítani, de az lehetetlenség az eszed teljesen elhagyott, helyette szar lötyög!
Nessy
Lassan a Balaton part az újgazdagoké! Yacht kikötők, Lőrinc barát szálloda lánca, etc. A plebsz, ha kempingezne, fürödne, keressen más úti célt, ameddig még talál!
Yoda69
@Nessy: Lassan? Mar 2 eve is az ovek volt. Szabad strand talan mar nincs is.
Németh István
@Yoda69: @Nessy: Barmok! voltatok egyáltalán B-Aligán, de a Balatonnál egyáltalán? Aztán a szabad-strandot tudjátok,hogy fenn kell tartani, ide-oda szarnak, hugyoznak szemetelnek baromkáim - ti mentek oda takarítani a fertőbe!? állatok! A gyerekeiteket külditek oda tán!? seggfejek a kultúra mióta betette a lábát ide közénk azóta mindenki, mindent leszar! Az 50-60 sőt még a 70-es években is sokkal fegyelmezettebbek voltak az emberek! Barom húgy-agyú állatok! nektek a fertőzésveszély kell, nem gondoljátok; a bérek a munkás kéz mindenhol kiadás, tán a partszakaszok rendben tartása ingyen történik amikor az önkormányzatoknak így is kevés pénzük van, hogy lépést tartsanak az infrastrukturális igényekkel! Hülye bohócagyú állatok! Különösen >> @simmering73: @Havanagi: @Havanagi: @Nessy: @Yoda69: nem akartok inkább a saját zsebetekbe szarni és onnan falatozni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.