A kormány újabb gigaberuházása miatt. 

Elveszik a tópartot a helyiektől Balatonaligán

Fotó: MTI/Varga György

A helyiek és a Balaton-partot és a tavat féltő civil szervezetek eddig abban bíztak, hogy a kormányhivatal által tavaly ősszel elrendelt környezetvédelmi hatásvizsgálat meggátolhatja a gigaberuházást – írta meg a 444.hu.

Az állam kiemelt gazdasági fontosságú nyilvánította a projeket, megkönnyítve ezzel egyrészt az adminisztrációt, másfelől felülírva minden helyi korlátozó rendeletet.

"Kész, vége, kasza, teljes megsemmisülés. Elveszik a tópartot a balatonaligaiaktól, ugyanúgy, mint a Rákosi-rendszerben tették, csak most visszafordíthatatlanul, hiszen nem az állam teszi, hanem magántulajdonba kerül”

– mondta a Népszavának Bukovszki András, az Aligai Fürdőegyesület (AFE) elnökhelyettese. 

A 444 cikke szerint a civilek a projekt veszélyeit bemutató tanulmányokkal próbálták bebizonyítani, hogy milyen visszafordíthatatlan károkat okozhat a beruházás, de az Alkotmánybíróság elutasította a beadványokat, az egyesület pedig a Strasbourgi Emberi Jogi Bírósághoz fordult, mivel az AB azzal utasította el beadványukat, hogy a természetes környezethez való jog nem alapjog.

Forrás: 444.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Havanagi
Nyugodtan megtehetnek mindent,csúcsig ment a DEBIL 2/3.
Lesz ez még rosszabb is,ez csak a kezdet.Hajrá debilek!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Talán még ki is zsebelik őket? Vagy azt majd az efftársak?
Havanagi
Nyugodtan megtehetnek mindent,csúcsig ment a DEBIL 2/3.
Lesz ez még rosszabb is,ez csak a kezdet.Hajrá debilek!!
nezelodo
Kezdik felismerni a helyiek, hogy a mostanihoz képest a Rákosi féle állapot még elfogadható volt, mert az a diktátor nem álmodott örök életről, ha igen neki sem jött be. Jobb lesz ha az egyesület elmegy egy holdutazásra, és megnézi a még onnan is látható fidesz győzelmet, és a még jobban látszódó pusztítást a tóparton, amit a dakota társaság értük tesz.
Clavigo
Remélem,,a környéken mindenki a fitymaszra szavazott !!! Oszt jó napot...
csak úgy....
fideszék olyanok mint a túlkoros óvódás,aki mindent elvesz a kicsiktöl mert szerinte az oviban minden az övé.. :)
drrotf
A cikkben azt írják, hogy ugyanúgy elveszik a tó partot a helyiektől mint a Rákosi korszakban.Ezek alapján azt is lehet gondolni, hogy nálunk az országban nem sok minden változott. Ismét az átkos rendszer szerint működnek a hivatalok az országban , és az embereket ugyanúgy kitiltják a Magyar Tenger partjainak egyes részeiről mint a Rákosi rendszerben.Bár az is lehet hogy változtak dolgok, csak most visszahozták azt ami ellen az emberek és így a FIDESZ is korábban küzdött.Azt gondolhatják akik visszahozták, hogy az a rendszer igazságosabb volt?Vagy nem gondolnak semmit, csak a hatalmasok így sokkal könnyebben elérhetik azt amit akarnak.
telegdilaci
@Havanagi:Egyszerüen fel foghatatlan hogy hogy nyerhette meg a Fidesz a választást,amikor folyamatosan rombolnak saját érdekükben,nincs már olyan réteg az Országban akiknek nem okoztak volna valamilyen fajta kárt,vagy lehetetlenítették el az életét! érti valaki hogy miért van még ezekután is újra kormányon a Fidesz mert én NEM!!!
Levendula
Nálunk pedig a szembeszomszéd elvette a közterület egy részét, gépkocsifeljáró megmaradt, de a betonlapokat felszedte és bokrokat ültetett a helyére. Megjegyzem, ismeri a helyi jegyzőt...
Havanagi
@telegdilaci: Szerintem egy olyan csalással,amit nagy sötétség takar.Informatika lehet a háttérben,amire sosem fog fény derülni.De ezen túl sem kell messzire menni,sok ismerősöm is a fideszre szavazott,mert elhitték a hazug propagandát.Ilyen értelmi szint mellett nincs min csodálkozni.Fel sem fogják milyen visszavonhatatlan kárt okoztak saját magunknak is.Nincs mentség!
simmering73
Erre szavaztatok polgártársak. Pofátok legyen lapos.
Eladott Ország
A NER tényleg bevette a Balatont.
www.valaszonline.hu/wp-content/uploads/2020/05/balaton-garancsi-me%CC%81sza%CC%81ros-tiborcz-cover.jpg
Mészáros és Tiborcz a Balatonon. Valaki tudja, hol lehet venni vízumot a Balatonnál? - Érdeklődni Tiborcz tógazdánál lehet Marbellán.
delipart.com/wp-content/uploads/2019/08/m%C3%A9sz%C3%A9%C3%A1.jpg
Németh István
Na nem kell kiforgatni a fejlesztési program célját az azzal járó előnyöket, mi több a tisztességes és ma már elvárt parti fürdőszakasz teljes rekonstrukcióját! Ez a kilóra megvett szerveződés beállta szarkeverők közé, nyilván a gyurcsány és érdekeltségi köre ösztönzésére! barom seggfejek! @Eladott Ország: te megmaradtál nagyon hülyének, csalódtam benned! Próbáltalak normális pályára állítani, de az lehetetlenség az eszed teljesen elhagyott, helyette szar lötyög!
Nessy
Lassan a Balaton part az újgazdagoké! Yacht kikötők, Lőrinc barát szálloda lánca, etc. A plebsz, ha kempingezne, fürödne, keressen más úti célt, ameddig még talál!
Yoda69
@Nessy: Lassan? Mar 2 eve is az ovek volt. Szabad strand talan mar nincs is.
Németh István
@Yoda69: @Nessy: Barmok! voltatok egyáltalán B-Aligán, de a Balatonnál egyáltalán? Aztán a szabad-strandot tudjátok,hogy fenn kell tartani, ide-oda szarnak, hugyoznak szemetelnek baromkáim - ti mentek oda takarítani a fertőbe!? állatok! A gyerekeiteket külditek oda tán!? seggfejek a kultúra mióta betette a lábát ide közénk azóta mindenki, mindent leszar! Az 50-60 sőt még a 70-es években is sokkal fegyelmezettebbek voltak az emberek! Barom húgy-agyú állatok! nektek a fertőzésveszély kell, nem gondoljátok; a bérek a munkás kéz mindenhol kiadás, tán a partszakaszok rendben tartása ingyen történik amikor az önkormányzatoknak így is kevés pénzük van, hogy lépést tartsanak az infrastrukturális igényekkel! Hülye bohócagyú állatok! Különösen >> @simmering73: @Havanagi: @Havanagi: @Nessy: @Yoda69: nem akartok inkább a saját zsebetekbe szarni és onnan falatozni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.