A BBC számolt be "Magyarország semlegessége egyre nagyobb szakadást okoz" címmel Eduard Heger szlovák, és Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök tegnapi megbeszéléséről. 

Egyre élesebb a szakadék a V4 országok között? – többeket bosszant Magyarország háborús semlegessége
Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Karmelita kolostorban 2022. április 6-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Szerintük Pozsony és Varsó feladata, hogy továbbra is kitartóan segítsen a háborús Ukrajnának, ezért Eduard Heger az Oroszország elleni szankciók fokozását szorgalmazta.

Azt is kifejtette, hogy csalódott Magyarországban, amely nem hajlandó Ukrajnát fegyverekkel ellátni, illetve fegyvert szállító katonai szállítmányokat sem enged át a területén.

Morawiecki elmondta, hogy a szlovák miniszterrel együtt felháborítónak tartja, hogy Magyarország és Németország tiltakoznak az Oroszországot célzó szankciók ellen.

A BBC tudósítása szerint a nyilatkozatok azt sugallják, hogy a V4 országok között egyre élesebb a szakadás Oroszország és az Ukrajna elleni háború miatt:

Csehország, Szlovákia és Lengyelország szállít nehézfegyvereket, például tankokat, Magyarország pedig szigorúan semleges marad.

Forrás: 444

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Orbáni asszisztál egy független állam megszállásához- némi konc reményében. "hitszegők lettünk, a legpocsékabb nemzet"...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
A "semlegesség " a fátyol a Putyint védő álláspontján Orbánnak és a kormányának!
kereső
Magyarország=orbánia nem semleges, hanem orosz cinkos!
kereső
Orbáni asszisztál egy független állam megszállásához- némi konc reményében. "hitszegők lettünk, a legpocsékabb nemzet"...
RonaGyuri
@Kanji: ráadásul a többiek sem annak vélik, hanem moszkva-barátságnak! =))
justhpeter
Orbán nem semleges, hanem egy háborús bűnos tömeggyilkos seggnyalója.
Yoda69
orban sunyi pavatancos politikaja oda vezetett, hogy ma szegyen magyarnak lenni a hatarokon tul. EGyetlen barati orszag sem maradt, meg a Lengyelek is elfordultak tolunk. De az oroszokban es a kinaiakban sem bizhatunk, igy maradtunk magunkra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.