Az Egyesült Államok szerint az orosz csapatok Mariupol megrohanásakor vegyi anyagokkal kevert könnygázt használhattak – írta az Ukrinform.

Az orosz erők vegyifegyverrel kevert könnygázt próbálgathatnak Mariupolban
Fotó (illusztráció): RONALDO SCHEMIDT / AFP

Erről az Egyesült Államokat az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetben képviselő Michael Carpenter beszélt – írja a Telex.hu.

Carpenter meggyőző infromációkra hivatkozva jelentette ki, hogy a bevetés megtörtént. Azt nem részletezte, hogy pontosan milyen könnygázzal kevert vegyifegyverről van szó. Ha értesülései pontosak, akkor egyelőre inkább a módszer kezdeti próbálgatásánál járnak az orosz erők.

Az Unian szerint a mariupoli területet védő Azov egység vezetője három katonáján észlelt enyhébb tünetekről számolt be.

Forrás: Telex

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Hatnak, hetnek...! Ti meg hazudhattok, efftársak!
kereső
az orosz vezérkar vérszemet kapott. Ki van jelölve a következő célpont- Moldova. Megszálló csapatok előképzést kaptak Ukrajnában.Már csak az a kérdés, hogy ott mi lesz az indok? A "békefenntartás"? , vagy nácitlanitás?Vagy, már indok sem kell?
Csizmás Kond
...vagyis igaz hogy a területen a nató vegyifegyverkonyhát működtetett...
Nessy
@kereső: Ahogy a Krim annektálásának csendes elfogadás után, következett Ukrajna. Indokok: Oroszország megvédése, nácitlanítás, puffer övezet. Mindenki azt hiszi el, amelyiket akarja. A lényeg a terület szerzés, bármi áron! Rombolás, gyilkolás? Á, arról szó sincs! Ez csak különleges hadművelet!
roccobaba
,,Megbizhatoó értesülésekre hivatkozva", mint az Iraki vegyifegyverekről, gondolom...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.