Pályázati visszaélések, vesztegetés gyanúja miatt csaptak le a nyomozók több minisztériumi dolgozóra.

180 millió forintot találtak egy kormánytanácsosnál, az ügyészség szerint tisztázatlan az eredete

Fotó: Ügyészség

A gyanú szerint az ügyintézések megolajozásában és az ellenőrzések elsimításában segítettek csúszópénzért cserébe – írja a 24.hu.

Az ügyészség szerint általában a pályázati összeg egy százaléka volt a tarifa, de volt, hogy több.

A Pénzügyminisztérium egyik tanácsosánál összesen 190 millió forint tisztázatlan eredetű pénz került elő, ami állítása szerinte nyugdíjba vonult édesanyja pénze.

A 24.hu megtudta, hogy a lefoglalt pénz nagy részét – 190 millió forintot – egyetlen kormánytanácsosnál találták, aki a Varga Mihály vezette Pénzügyminisztériumban, a Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárságán dolgozott.

A tisztviselő lakásán tartott széfben 3,5 millió forintot, majdnem tízezer amerikai dollárt (3,3 millió forintot) és több mint nyolcezer eurót (3 millió forintot) találtak.

Továbbá trezorkulcsok kerültek elő birtokából, melyekről azt mondta, hogy a kulcsokhoz tartozó széfeket apósa, édesanyja és az ő nevén bérelték. A lapunk által megismert ügyészségi dokumentumok szerint a Belvárosi Pénzügyi Zrt.-nél kezelt széfben – amelyhez a kormánytanácsosnak is hozzáférése volt – 180 millió forint készpénz volt.

A pénzről a minisztériumi tanácsos azt állította, hogy az édesanyja vagyona, amit kezelésre, használatra, megőrzésre vett át tőle.

Erről egy kézzel írt nyilatkozatot is bemutatott, azonban az ügyészség szerint a készpénz eredete nem igazolt. Mint azt megtudtuk, a kormánytanácsos édesanyja már nyugdíjas, korábban fogorvosként dolgozott egy Bács-Kiskun megyei községben.

A korrupciós ügynek 18 gyanúsítottja van, közülük ötöt tartóztattak le, így az említett kormánytanácsost is. Egy embert bűnügyi felügyeletbe helyeztek.

Címlapkép: Ügyészség

Forrás: 24.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Shikari
Nem tudjátok bizonyítani? Dolgozzatok már rajta akkor!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@Shikari: Értem. És erre mondom, hogy beleőrültél az ittlétbe. Pihenj.
Cucika
Milyen szemét emberek képesek a szüleiket is bemártani a mocskos ügyeikbe.
surdilloFUJT
@Shikari: @Shikari: Jó hülyének lenni???Te csak ettől élvezel?buzigyuri!!!
terlasz
Nem tejeltek rendesen, meglopták a főnit az ostobák.
Shikari
@surdilloFUJT: Kisköcsög! Otthon, anyukádnak!
Eladott Ország
Ez csak a jéghegy csúcsa. Pályázati állás. – Ez szakmailag rátermett?! Nemhogy a szűk családi körömhöz nem tartozik, de még nem is távoli rokon! Ja, csak ez a rajz, kb 45 éve késztült, egy fél emberöltő. Sajnos nem jobb lett a helyzet, hanem sokkal rosszabb, de előre megyünk nem hátra. Csupa rokon, az egész világ. Mindenkinek van egy szegény rokona, akit el lehet helyezni, azok aztán, ha már benne vannak az állásban, semmit se csinálnak, se gondolatuk, se szorgalmuk tovább nincs. Én halálos ellensége vagyok a rokonoknak. Ez a rákfenéje az egész magyar életnek. (Móricz Zsigmond: Rokonok) Lehoczki István volt a kedvencem a Ludasban, a fidesz egypárti rendszerben nem változott semmi. Nepotizmus. Egy qrva mesélte el egy fideszes politikusról: Aki nem tud egy évben összeszedni 100 millát, az egy lúzer.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/278859974_2069481726589884_4398311086363736846_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-6&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=bUkgn3HPgHYAX9kA8fe&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9hh66McSZ_Z9wJ9rhA1ntDGJfqH1aqUrWbwNdhqazIEw&oe=627A531D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.