Elítélte a putyini agressziót, egy szuverén állam megtámadását Novák Katalin köztársasági elnök beiktatási beszédében szombaton Budapesten, a Kossuth Lajos téren.

Novák Katalin keményet üzent Putyinnak a beiktatási beszédében
Novák Katalin köztársasági elnök beiktatási beszédet mond a díszceremónián az Országház előtt, a Kossuth téren 2022. május 14-én. Mellette Kun Szabó István vezérőrnagy, a Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Irodájának vezetője, az államfő főhadsegédje (j). MTI/Koszticsák Szilárd

Novák Katalin tíz pontba szedve ismertette az ukrajnai háborúval kapcsolatos gondolatait. A putyini agresszió elítélése mellett kijelentette: Magyarország örökre nemet mond a Szovjetunió visszaállítását célzó minden törekvésre. A magyarok békét akarnak – mondta, követelve a háborús bűnök kivizsgálását és megbüntetését.

Jelezte: Magyarország nem semleges, "az ártatlan áldozatok és az igazság oldalán állunk", az EU és a NATO tagjaként vállalt kötelezettségeinek Magyarország eleget tesz.

Az államfő közölte azt is:

Magyarország nem mond le szuverenitásáról, támogatja Ukrajna csatlakozását az európai országok közösségéhez.

Úgy fogalmazott: Magyarország kész áldozatot hozni a békéért, és nem akadályozza szövetségeseink áldozathozatalát, de nem egyezik bele olyan döntésekbe, amelyek nagyobb áldozatot követelnek a magyaroktól, mint amekkora fájdalmat okoznak az orosz agresszornak.

Novák Katalin a béketárgyalások folytatása érdekében közvetítő szerepet ajánlott fel, és kiállt az ukrajnai magyarság érdekeiért is.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Uriel
Mondja ezt akkor, amikor az állami médián orosz propagandát tolnak...
Ez a су́ка játssza majd a jó zsarut. Szintet lépett a pávatánc.
Folyamatosan züllesztik le a matyart.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
a novák katalin sürgősen kérjen bocsánatot Putyintól, AMÍG NEM KÉSŐ, vezeklésként mondjon le, de nagyon sürgősen > alkalmatlan az államfői tiszteletre, mint külsőre, mint a megszólalása végett! Nem diplomata, hanem egy főzőkanál melletti proletár nőcske, aki még felöltözni és megjelenni sem tud!
Németh István
Egyszerűen nem térnek az emberek magukhoz a környezetemben! Ukrajna nem szuverén állam, az oroszok a saját hazájukat védik az usa-soros-eu-német agresszorok ellen! katalin!!! azonnal húzd be a kéziféket és szégyelld magad! menj a főzőkanálhoz, és ott szavalj hülyeségeket a fazekaknak! Azt hittük okosabb vagy, azt hittük felnőttél a feladatod hoz! a beszéded csalódást keltett! Mondj LE! te ne vagy sem államfő sem politikus!
Hú de sajnálom az ország jelenlegi és a jövőbeni vezetőit, hogy eleve azzal kell számolniuk, hogy van egy belső ellenségük! Mondj le!!!
Clavigo
@Németh István: Jól van Pesta,,,csillapodjál ...Csengethetnél a nővérkének,,hogy hozza már azt az ágytálat...Idióta.
Németh István
A Pista egy polihisztor hozzád képest - mindenképpen! ez a nő egy veszedelem az országra! Ez pont olyan hülye mint az ursula,vagy a merkel nyanya! ne felejtsétek el ezt a mondásomat!
ómió
Sajnos, így "nem kerek a labda"! Minden egyes agressziót el kellett volna ítélnie!
kereső
Akik a téma jobb ismerői, mint mi, azok szerint mindez orbán/putyin jóváhagyásával történt- mert különben nem fogadnák őt sem a lengyelek kedden.És Katalinra van bizva a feladat, meg kell kisérelnie felpuhitani a lengyel álláspontot.
Véleményem , igen nehéz dolga lesz- hiszen a lengyel energetikai vállalat készen áll arra, hogy kelet-közép európát elássa olajjal, az orosz piacon kivülüvel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.